Gå til innhold

Swissies blogg

  • blogginnlegg
    168
  • kommentarer
    939
  • visninger
    33 351

Jeg trenger litt hjelp, jeg


Swissie

1 075 visninger

Jeg har en god del restegarn liggende og tenkte jeg bl.a.skulle strikke et pannebånd til meg selv. Men etter hvert oppdaget jeg at det nok måtte bli en barnelue, for jeg hadde bommet på masketallet. Og det gjør jo forsåvidt ikke noe. Det er alltids en eller annen som kan ha bruk for en lue.

Nå lurer jeg på om noen kan hjelpe meg med følgende:


Hvor mange cm skal en beregne før en begynner på fellingen i de ulike barnestørrelser? Jeg har nemlig ikke noen oppskrift. De jeg finner på nettet, passer ikke til det som jeg har startet på. Jeg bruker forholdsvis tynt garn og strikker med rundpinne nr.3. Kanten nede blir brettet innover, slik at luen blir god og varm på ørene, men det resulterer også i at den ikke er særlig elastisk.


 


Er takknemlig dersom noen gidder å gi meg gode råd.

3 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Str.1/2-1 (2) 4 (6-8 år. Strikk til du har 21,(22) 23 (24)cm står det i en oppskrift jeg har.Fell så 1maske hver 6maske omgangen ut,strikk 2omg uten felling,gjenta fellingen.Trekk tråden igjennom maskene og stram til.Sett gjerne i en dusk.Dette var en felling men det finnes jo mange,lykke til:)

Lenke til kommentar

Kan du ikke gå inn på Garnstudio.no. Mange oppskrifter ligger der og Dropsgarn har du jo i mange kvliteter og tykkelser. Lett å finne frem på siden er det også.

Liv

Lenke til kommentar

Ser du allerede har fått gode svar, så jeg hopper over luelengdene.... Tenkte bare å tipse når det gjelder pannebåndet: Strikk det gjerne med en elastisk tråd sammen med garnet, for slike pannebånd blir så fort vide, og da glir de ned... Det har iallfall jeg opplevd med de fleste pannebånd jeg har strikka!

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...