MarianneE Skrevet 8. april 2004 #1 Skrevet 8. april 2004 Har noen en oppskrift til fyldig tomatsaus som passer til kryddra kjøttboller? Fåes med en stor takk!
Gjest 1111 Skrevet 10. april 2004 #3 Skrevet 10. april 2004 Har ingen oppskrift, men kan jo anbefale dolmio pastasaus. fyldig og god :-)
Gjest onyx, i.i. Skrevet 10. april 2004 #4 Skrevet 10. april 2004 fres finhakket hvitløk og chili etter smak i olje. Tilsett en halv hakket løk, fres litt til, og ha så i en boks hakket tomat. La putre i ca en halv time (eller til ønsket tykkelse). Krydre med salt + pepper. Litt sukker fremhever tomatsmaken så det kan du godt også ha i. Ellers kan du tilsette litt tomatpuré eller finhakket soltørket tomat for ekstra smak (tomatpuré kan også brukes til å jevne sausen for å få en tykkere konsistens). For en fyldigere saus er det godt å finhakke en gulrot+ stangselleri og tilsette samtidig med løken. :-) Denne oppskriften er nok til 2-3 personer. Ønsker du mer saus tilsett en boks tomat ekstra. :-)
Gjest onyx, i.i. Skrevet 10. april 2004 #5 Skrevet 10. april 2004 Glemte å si at denne sausen er ypperlig til å "gjemme" grønnsaker i. Bare kjør sausen glatt med en stavmiksere e.l. og vips er alle ting som minner om gulrøtter og løk "borte". Har ofte brukt dette trikset på "kresne" ganer og det fungerer alltid :-)
Gjest the imp Skrevet 10. april 2004 #6 Skrevet 10. april 2004 Tar med kjøttbollene også jeg da, siden de er veldig gode. "greske kjøttkaker med saus" (4 porsjoner) Ingredienser: 500 g kjøttdeig 2 skiver brød + vann 1 løk 3 hvitløksfedd 1 egg 1-2 ts salt pepper saus: 2 bokser hakkede tomater 1-2 ss tomatpurè en skvett rødvin (hvis du har) salt litt timian litt oregano litt basillikum litt sukker spe med vann hvis sausen blir for tykk. Fremgangsmåte: Kjøttbollene: Hakk løken veldig fint. Hakk hvitløken så fint du kan - ikke bruk presse. Legg brødet i en skål med vann og la det bli gjenombløtt. Kvern pepper over, viktig med nykvernet. Sleng de våte skivene og de andre ingrediensene i en bolle. Bland sammen med hendene. Mulig du må ha i et egg til, se an. Form små kjøttkaker , stekes i panna i flere omganger. Kok ut panna mellom hver gang og hell over i en kjele sammen med bollene. sett på kok. Bland sammen ingrediensene til sausen i kjelen. Smak hvor mye krydder, tomatpurè o.s.v. du trenger. Kok ca 20-30 min. Bollene skal være grå inni. Server med kyprospoteter eller andre poteter du liker. Grønn salat med eddik/olje-dressing er godt på. Eller: Tomatsaus med basilikum: • 2 ss olje • 1 båt finhakket hvitløk • 1/2 finhakket løk • 1 boks tomater (knuste) • 2 ss tomatpure • 1 ts sukker • 1 dl svak buljong • 2 ss finhakket fersk basilikum eller 2 ts tørket • salt og pepper. Varm olje i stekepanne eller kasserolle. Ha i hvitløk og løk. Stek på middels varme til løken er myk og begynner å få farge. Rør ofte. Tilsett tomater, tomatpure, sukker og buljong. Kok opp og la sausen trekke i 10- 15 minutter. Tilsett basilikum og smak til med salt og pepper.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå