Gå til innhold

Fyldig tomatsaus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har noen en oppskrift til fyldig tomatsaus som passer til kryddra kjøttboller?

Fåes med en stor takk!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ingen??????? :grine:

Skrevet

Har ingen oppskrift, men kan jo anbefale dolmio pastasaus. fyldig og god :-)

Gjest onyx, i.i.
Skrevet

fres finhakket hvitløk og chili etter smak i olje. Tilsett en halv hakket løk, fres litt til, og ha så i en boks hakket tomat. La putre i ca en halv time (eller til ønsket tykkelse). Krydre med salt + pepper. Litt sukker fremhever tomatsmaken så det kan du godt også ha i. Ellers kan du tilsette litt tomatpuré eller finhakket soltørket tomat for ekstra smak (tomatpuré kan også brukes til å jevne sausen for å få en tykkere konsistens). For en fyldigere saus er det godt å finhakke en gulrot+ stangselleri og tilsette samtidig med løken. :-)

Denne oppskriften er nok til 2-3 personer. Ønsker du mer saus tilsett en boks tomat ekstra. :-)

Gjest onyx, i.i.
Skrevet

Glemte å si at denne sausen er ypperlig til å "gjemme" grønnsaker i. Bare kjør sausen glatt med en stavmiksere e.l. og vips er alle ting som minner om gulrøtter og løk "borte". :P Har ofte brukt dette trikset på "kresne" ganer og det fungerer alltid :-)

Gjest the imp
Skrevet

Tar med kjøttbollene også jeg da, siden de er veldig gode.

"greske kjøttkaker med saus"

(4 porsjoner)

Ingredienser:

500 g kjøttdeig

2 skiver brød + vann

1 løk

3 hvitløksfedd

1 egg

1-2 ts salt

pepper

saus:

2 bokser hakkede tomater

1-2 ss tomatpurè

en skvett rødvin (hvis du har)

salt

litt timian

litt oregano

litt basillikum

litt sukker

spe med vann hvis sausen blir for tykk.

Fremgangsmåte:

Kjøttbollene:

Hakk løken veldig fint. Hakk hvitløken så fint du kan - ikke bruk presse. Legg brødet i en skål med vann og la det bli gjenombløtt.

Kvern pepper over, viktig med nykvernet.

Sleng de våte skivene og de andre ingrediensene i en bolle. Bland sammen med hendene. Mulig du må ha i et egg til, se an. Form små kjøttkaker , stekes i panna i flere omganger. Kok ut panna mellom hver gang og hell over i en kjele sammen med bollene. sett på kok. Bland sammen ingrediensene til sausen i kjelen. Smak hvor mye krydder, tomatpurè o.s.v. du trenger. Kok ca 20-30 min. Bollene skal være grå inni. Server med kyprospoteter eller andre poteter du liker. Grønn salat med eddik/olje-dressing er godt på.

Eller:

Tomatsaus med basilikum:

• 2 ss olje

• 1 båt finhakket hvitløk

• 1/2 finhakket løk

• 1 boks tomater (knuste)

• 2 ss tomatpure

• 1 ts sukker

• 1 dl svak buljong

• 2 ss finhakket fersk basilikum eller 2 ts tørket

• salt og pepper.

Varm olje i stekepanne eller kasserolle. Ha i hvitløk og løk. Stek på middels varme til løken er myk og begynner å få farge. Rør ofte. Tilsett tomater, tomatpure, sukker og buljong. Kok opp og la sausen trekke i 10- 15 minutter. Tilsett basilikum og smak til med salt og pepper.

Skrevet

Takk skal dere ha!

:blomst:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...