Arwen Skrevet 21. oktober 2004 #1 Del Skrevet 21. oktober 2004 Er på jakt etter en ostekakeoppskrift. Vil gjerne ha en med syrlig sitronsmak. Noen som kan hjelpe? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 21. oktober 2004 #2 Del Skrevet 21. oktober 2004 1 pk sitrongele 1 rømme 1 philadelfia 1 kremfløte (40 gram melis) 1 pk bixit kjeks ca 100 gram smør Lag gele med 0.25 dl vann. Pisk fløten stiv, bland alt det andre oppi. Knus kjeks, bland med smør (praktisk å kjøre alt i foodprosessor). La stå i kjøleskapet noen timer før servering. Vil du ha den syrlig, så ikke bruk så mye melis. Smak deg frem, jeg lager den av og til uten melis. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arwen Skrevet 21. oktober 2004 Forfatter #3 Del Skrevet 21. oktober 2004 Takk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 21. oktober 2004 #4 Del Skrevet 21. oktober 2004 Ostekake 16 digestivekjeks eller havrekjeks ½ dl sukker 1 ts kanel 100 g smeltet smør 2 esker kremost naturell (250 g) 1 boks cottage cheese (300 g) 1 dl sukker saft + skall av 1 sitron 4 egg 3 dl seterrømme 2 ts vaniljesukker Ha kjeks, sukker og kanel i en foodprocessor og la gå til alt er knust. Tilsett smeltet smør. Trykk massen ut i formen. Ha cottage cheese i foodprocessoren slik at den blir finmalt. Tilsett kremost, sukker og sitronsaft. Tilsett så eggene, ett om gangen. Hell blandingen i formen og stek ved 175 grader i 35 minutter. Smak til rømme med vaniljesukker. Ta kaken ut av ovnen og hell blandingen over. Sett tilbake i ovnen og la stå ca 5 minutter. Avkjøl kaken, server med frukt/bær. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 21. oktober 2004 #5 Del Skrevet 21. oktober 2004 Slenger på en til jeg. Fått masse skryt for denne... 1 pk kornmo 100 gr smør knus kjeks og smelt smør. Bland og trykk ned i en form. Sett kjølig. Dersom du vil ta et lag med ripsgele oppå der. så fyllet: 1 bx fløte 1 dl melis pisk disse til krem bland 1 bx lettrømme 1 pk tine kremost mandarin og ananas lag gele av en pakke sitrongele. Bruk bare halvparten av vannet. Avkjøl og bland i rømmeblandingen. Tilslutt blander du kremen i rømmeblandingen og heller i forma. Sett til avkjøling. Mmmmm... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zim-zum Skrevet 22. oktober 2004 #6 Del Skrevet 22. oktober 2004 Her kommer enda en etterslenger. Jeg bruker omtrent samme oppskrift som Arkana, men i tillegg rører jeg inn ca. 2 dl rosiner som har ligget i vann natten over. Ved siden av kaken serverer jeg pisket krem med revne epler i. Dette blir ikke for mektig, eplene gir i stedet kaken en friskere og syrligere preg. Jeg har også brukt å legge en krans av halve appelsinskiver oppå kaken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå