Dina Skrevet 5. august 2003 #1 Del Skrevet 5. august 2003 Jeg har aldri vært noe særlig til å lage pizza selv, men når jeg får det servert, syns jeg det er kjempegodt! Har sett at det er et par "pizza tråder" her, men de forutsetter kanskje at man har basiskunnskapen inne.... :oops: Altså, kan noen gi meg oppskrift på en enkel og grei pizzadeig til langpanne, og en til Italiensk pizza (tynn bunn). Hva med fyllet oppå, bruker dere f.eks tomatpure som basis og så ++, eller?? Beklager dumme spørsmål, men håper noen gidder å svare! Ellers er jeg faktisk ganske flink til å lage mat! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest dorian Skrevet 5. august 2003 #2 Del Skrevet 5. august 2003 Hei! Pizzaen lager jeg etter gefühl-metoden, men her er en oppskrift på italiensk pizza som er ufattelig god: http://www.dagbladet.no/magasinet/2002/07/.../06/341390.html dorian Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dina Skrevet 5. august 2003 Forfatter #3 Del Skrevet 5. august 2003 Tusen takk Dorian! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lmari Skrevet 5. august 2003 #4 Del Skrevet 5. august 2003 Enkel og grei oppskrift på pizzabunn: 3 dl vann 9 dl hvetemel 1 spiseskje olje litt salt 1 pakke tørrgjær. .. Når jeg vil ha litt tykkere bunn, pleier jeg å bruke litt mer tørrgjær. Bon apetit! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
minniepus Skrevet 5. august 2003 #5 Del Skrevet 5. august 2003 Tynn pizza: 2 cups mel 3 ts bakepulver 1 1/2 ts salt 1/4 cup olje 3/4 cup melk Stekes i 12 min Jeg bruker ketsjup nederst, ellers er det godt å lage saus ved å koke hermetiske tomater (most) med krydder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dina Skrevet 5. august 2003 Forfatter #6 Del Skrevet 5. august 2003 Tusen takk! Så snille dere er som hjelper meg med disse banale greiene her.... :oops: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Livets datter Skrevet 5. august 2003 #7 Del Skrevet 5. august 2003 Denne langpanne-bunnen får jeg alltid skryt for: 3 1/2 dl. lunket vann 1 ts salt 8 dl hvetemel Ca. 2-3 ss smeltet smør 25 gram gjær Blir kjempefin konsistens. Enkel å jobbe med, og setter seg ikke fast i benkeplaten når du kjevler ut. Fyllet må du jo velge etter smak. Men dette er hva jeg har: 400-500 gram kjøttdeig stekes brunt, sammen med hakket løk og champignon. Ha i vann og tomatpure etter smak/behov og bland godt i kjøttdeigen. Masse godt krydder er en selvfølge!!! Hell kjøtt-blandingen over deigen i langpannen. Ha på evt. mais, paprika, chili og annet snadder, og så ost på toppen. Helt til slutt oregano eller pizzakrydder! Stekes v 200 grader i ca 20 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrållan Skrevet 6. august 2003 #8 Del Skrevet 6. august 2003 Nok til én stor pizza, tynn bunn. 2.5 dl vann ca 5 dl hv.mel Halv pakke tørrgjær 2 ss olje 1 ts salt - skal ikke være helt fast og 'stinn', da blir bunnen tørr og tung etter min erfaring 1 boks hakkete tomater ett par ss tomatpure liten dært med chilipaste dæsj olivenolje en liten finhakket løk 1-2 hvitløksfedd salt pepper sukker oregano/provencekrydder ellers annet krydder du måtte finne på å hive oppi :D - må stå og hutre og putre på komfyren et kvarter-tjue minutt Ellers hiver jeg på pizzaen hva jeg måtte ha el ønske. Favorittene er: - bacon og halve cherrytomater (veldig god med blå castello på toppen) - pepperoni og ananas - skinke og sjampinjong - marinert kylling, squash og grønn paprika - tacokjøttdeig, tomat, jalapeños og tortillachips - servert med guacamole Åååååå ble sulten! KOS DEG! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vega Skrevet 6. august 2003 #9 Del Skrevet 6. august 2003 Jeg har ofte i litt hvitløkspulver og basilikum i pizzadeigen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 1. september 2003 #10 Del Skrevet 1. september 2003 Tex sin pizza... 2 dl varmlunken melk 1 dl varmlunken olje 1 pk gjær (ok m tørrgjær) 2 sammenpiskede egg 1 ts salt 1 ss oregano 1 ss basilikum 1 ss kjærlighetsurt 3-4 dl hvetemel *blande blande* Heve oppå tørketrommelen i to timer Kna ut og dele opp i to "barn" og to "voksne" Gi barna hver sin leiv, sett pølser, ketchup, krydder og revet ost på bordet. Lag deilig voksenpizza med løk, hvitløk, kjøtt av ymse slag og kjempegod saus, mens du titter bort på ungene som koser seg. Hiv på MASSE ost!! Stek barnepizzaer først, 200 grader i rundt ti minutter. Da rekker de å bli passelig i tempen før voksenmaten er klar, som bør stå i tolv til femten minutter. Serveres med godt drikke, kniv og gaffel + servietter..... Enjoy.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dina Skrevet 1. september 2003 Forfatter #11 Del Skrevet 1. september 2003 Så koselig skrevet den oppskriften var, Tex! :D Det der med barnedeig og voksendeig var lurt! Den skal jeg prøve! Thanx! Dina Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå