Kolibri Skrevet 25. februar 2003 #1 Del Skrevet 25. februar 2003 Vi skal ha koldtbord til ca. 50 mennesker i bryllupet vårt. Noen tips til hva vi kan servere? Vi skal lage alt selv med hjelp av familie/venner, og vil gjerne ha en del mat vi kan lage en stund i forveien eller som ikke trenger så mye tilbreding sånn at vi slipper å være oppe natta før for å lage mat... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
viwi Skrevet 25. februar 2003 #2 Del Skrevet 25. februar 2003 Var i et bryllup der de hadde koldtbord. Jeg husker ikke alt som ble servert, men det var iallfall laks av forskjellig slag( røkelaks, gravet laks....) det var roastbiff, eggerøre, skalldyr, spekemat, rundstykker. Ja det var utrolig mye godt der. I tillegg serverte de ne varm suppe( fiskesuppe) og det slo veldig godt an for det er godt med noe varm innabors... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pulverheksa Skrevet 25. februar 2003 #3 Del Skrevet 25. februar 2003 Hvordan koldtbord vil du ha? Vil du et tradisjonelt, eller et litt mer utradisjonelt koldtbord? Ta deg en tur på biblioteket og lån en haug med kokebøker. La deg inspirere. Å planlegge koldtbord til så mange krever litt tid. Du kommer nok ikke unna en del gamle travere som røykelaks, reker og annen sjømat og roastbeef, kylling ol. Det er sånt som "alle" liker. Hva med paier og pastasalat Har et par gode oppskrifter du kan få, hvis du vil. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pip Skrevet 25. februar 2003 #4 Del Skrevet 25. februar 2003 Noe av det beste jeg vet på koldtbord er sjømat; reker og krabbe - namnam! (Er ikke så glad i spekemat og sånt jeg da...) Ellers så er det kjempegodt med viltgryte som varmrett (som et alternativ til suppe...). Lykke til! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pulverheksa Skrevet 25. februar 2003 #5 Del Skrevet 25. februar 2003 Silderetter er også populært. Og de fleste skal stå og trekke i et par dager før servering. Noen oster, oliven i div farger og smaker. Frukt i biter med yoghurtdip. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kolibri Skrevet 25. februar 2003 Forfatter #6 Del Skrevet 25. februar 2003 Takk for tips! Vil gjerne ha flere også :D Pulverheksa: vi vil gjerne ha utradisjonell "spicy" mat vi. Det blir sikkert noe trad. mat der og, men gjerne mest mulig av noe som er litt mer spennende. Paier og pastasalat er allerede på lista, gode oster og oliven også . Kult nick forresten! Leser "Pulverheksa" for datteren min jeg :D . Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 25. februar 2003 #7 Del Skrevet 25. februar 2003 har en oppskrift på deilige italienske kjøttboller i en spicy tomatsaus! De kan fint fryses og varmes i sausen før servering eller serveres kal i saus. Deilige uansett! Kjøttboller: spe god kjøttdeig (biffdeig eller namibisk kjøttdeig) som tilkjøttkaker. (rør inn salt, spe med melk, mel og egg til en fin masse) krydre med pepper, hakket hvitløk og masse finhakket frisk persille (bruk helst flatbladet slik du får i innvandrerbutikker, billig og smaker mye) form små kjøttboller (ca. 1 ss masse) og stek de i olje på panne til de er gyllenbrune og fine. Herfra kan du bare avkjøle og fryse. Tomatsaus: fres 4-5 fedd hakket hvitløk og 1 chilipepper i olje i en gryte. Tilsett 1/2 finhakket løk og stek litt til. Ha i 2 bx hakket tomat og la sausen putre til den blir tykk. Krydre med salt, pepper og litt sukker. Tilsett hakket persille og basilikum på slutten Varm kjøttbollene i sause og server varme eller kalde. Kjempefint til pasta med masse parmesan på toppen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
magnhild Skrevet 25. februar 2003 #8 Del Skrevet 25. februar 2003 Har jobbet på kjøkken så jeg kan gi deg en liste. Kanskje kjedelig måte å gjøre det på, men det er enklest. *Salat, kylling, pasta osv *Dressing, forskjellige typer *Sjømat, reker, skjell, krabbe, kald laks, røket/gravet osv laks, nubbesild, røkesild osv... *Kjøtt, skinke, roastbeef, spekemat, forskjellig pålegg er alltid populært *Varmmat, har er det egentlig alt mulig. Det er best med tre-fire forskjellige retter, da metter man flest. Pass gjerne på å ha noe fisk og noe kjøtt... *Sild, ble nevnt over. Mange eldre vil gjerne ha dette... (kan ikke skjønne hvorfor jeg da...) *Paier, pasta, gryter av mangt slag er alltid bankers! Det er ingen stopper for hva dere kan servere på koldtbord. Vi skal ha det selv også, men vi har en venn som er kokk og som vil lage alt for oss, mot at han får være med på festen da. Og det er jo en selvfølge... Håper kanskje dette gav noen tips... Klem fra magnhild Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Juni-brud Skrevet 25. februar 2003 #9 Del Skrevet 25. februar 2003 Her er litt som jeg kom på i farta... - karbonader m løk - laks, røkt, gravet, vanlig, med sauser til - eggerøre - sjømat, reker, kreps, hvitvinsdampede blåskjell, krabbe - kjøttpålegg, skinke, roastbiff med løk og remulade, - små porsjons kabareer laget i f.eks pizzasaus-beger - kylling og potetsalat - spekeskinke - forskjellige spekepølser med rømme,flatbrød - sild-rømme/ tomat/ sennep/ sursil/ krydder - Frisk salat - Oster- brie, camembert, babybell, kremoster, blå castello o.l m kjeks - frukter - pastasalat - kalde steker m. tilbehør, lammestek, svin- hjort.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tyren Skrevet 26. februar 2003 #10 Del Skrevet 26. februar 2003 Vi har også bestemt oss for å ha koldtbord og har tenkt til å ha: Kjøttboller Kalkun Roastbiff Skinke Grov Leverpostei m/bacon og champignon Viltpatè Sursild Tomatsild Hel Kokt ørret Reker (pillede) Røkt laks Eggerøre Tilbehør: Majones Remulade Potetsalat Salat Kuvertrundstykker Til dessert hadde vi tenkt til å ha: Friske jordbær Fruktsalat Is Krem Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
scorpion73 Skrevet 27. februar 2003 #11 Del Skrevet 27. februar 2003 Vi giftet oss 2o juli 2003 og hadde dette på vårt koldtbord: Skinker og div: Karbonader m. løk Roastbiff m. løk, og remulade Kylling, ris og salat Kalkunfilet, skåret som skinke Skinkestek oksestek lammestek kokt skinke appelsin skinke amerika skinke Provence skinke krydder marinert svinebog bayonne skinke Ribberull badsturøkt skinke hamburgerygg sommer skinke honning marinert skinke Spekemat: spekeskinke fenalår mårpølse speket elg kjøtt speket reinsdyrkjøtt saltpølse birkebeiner skinke honning melon rømme flatbrød potetsalat Fisk og skall dyr: reker krabbeklør, noen skjell til pynt hummer, pyntet med et par stk, disse er dyre kreps helkokt ørret m. agurksalat og rømme røkt laks m. eggerøre gravet laks m. sennespsaus pepper røkt ørret Hvitvinsdampede blåskjell ovnsbakt torsk m. pesto fjellsild rømme sild tomatsild glassmestersild Jeg pyntet fiske fatene, med litt kaviar bokser jeg kjøpte. Salater: Kalkunsalat egg og bacon salat italiensk salat reke salat waldorfsalat skalldyrsalat blandet salat ostefat: blå baiå ridderost port salut babybel norzola taffeloster krydderoster jarslberg endel forskjellige kjekser kjøpte jeg. dessertbordet: riskrem karamellpudding sjokoladepudding fruktsalat en annen dessert jeg fikk av ei venninde, med diverse frukt og krem og sjokolade hjemmelaget vanilje is Jordbær og fløte så hadde vi smør, diverse brød typer tror dette var det meste. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Octavia Skrevet 27. februar 2003 #12 Del Skrevet 27. februar 2003 Smørbrødkake - har en kjempegod oppskrift på smørbrødkake med skalldyr. Bunnen lages og fryses. Fylles dagen før, står og trekker. Bare pyntingen samme dag. Dekorativ og flott. Plasser gjerne på høyt stettfatl Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Afrodite Skrevet 27. februar 2003 #13 Del Skrevet 27. februar 2003 Kanskje det hadde värt en ide å lage et "verdens-koldtbord"? F.eks en rett fra forskjellige land (nasjonalrett eller annet) Gresk, indisk, thailandsk, kinesisk, italiensk, fransk, meksikansk, afrikansk, emerikansk... undersök ulike kokeböker fra forskjellige kulturer! Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå