magolia Skrevet 2. juni 2004 #1 Skrevet 2. juni 2004 Vi skal grille i parken i morgen, og tenkte vi skulle spise kyllingfileter og svinekoteletter. Noen som har tips til evt krydder, marinade el annen spennende tilbredningsmåte? Hva med tilbehør? Har litt lyst til å prøve å steke grønsaker i aluminiumspapir, hvordan gjør jeg det?
Arkana Skrevet 2. juni 2004 #2 Skrevet 2. juni 2004 Grønnsaker i folie er kjempegodt. Skjær forskjellige grønnsaker i biter og fordel på folieark, salte og pepre og legg på en smørklatt eller litt olje. Pakk sammen og grill 10-12 minutter.Skal du bruke poteter i en slik foliepakke bør de være kokte på forhånd, ellers tar de så mye lengre tid enn de andre grønnsakene. Her er noen oppskrifter på gode marinader, en god grillsaus og også et kryddersmør som er kjempegodt til foliebakte grønnsaker. Grillsaus 1 dl vann 1 dl tomatpuré 1 ts Dijon-sennep 2 fedd presset hvitløk ½ dl sitronsaft 1 ss brunt sukker 2 ss olivenolje 2 ss worcestershiresaus ½ ts spisskummen ½ ts chilipulver 1 ts pepper 1 ts salt Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp over svak varme. La sausen småkoke 15 minutter under omrøring. Hawaii-marinade til svinekjøtt 1 dl ananasjuice 3 ss honning 1 ss karri 3 ss olivenolje 1 hvitløksfedd Bland alt sammen. Hvitløksmarinade til både kylling og svinekjøtt 1 dl solsikkeolje saften av 2 sitroner 1 hel hvitløk et par runder med pepperkvern Mos alt i foodprocessor. Timianmarinade til svinekjøtt 1 dl olje ½ dl worcestershiresaus ½ dl mild chilisaus 2 ss soyasaus 1 ss sitronsaft 3 ss frisk timian eller 1 ss tørket Bland alt godt sammen Marinade til kylling 3 dl rødvin ½ dl olivenolje ½ ts salt 4 knuste hvite pepperkorn 3 ss hakkede friske krydderurter (estragon, timian, basilikum, rosmarin) 2 knuste laurbærblader Bland alle ingrediensene og la marinaden stå og trekke litt før du legger i kjøttet. Kryddersmør til foliebakte grønnsaker 1 dl hakkede urter salt/pepper 50 g smør 4-5 ss finhakket basilikum 2 fedd finhakket hvitløk pepper 2 ss revet ost Bland alt godt sammen. Form til kuler som settes kaldt til de er stivnet.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå