Gå til innhold

Laks


Anbefalte innlegg

Gjest Dr Zoidberg
Skrevet

Idag har jeg lyst på laks, det bestemte jeg meg egentlig for igår - men da ble det Peppes. Nærmeste jeg kom der, var reker og ansjos.

Noen tips om spennende varianter å tilberede laks på?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Min favorittlakseoppskrift er som følger:

Ta en laksefilet og smør den med en blanding av sitronsaft, dijonsennep, salt og pepper. Legg den i en ildfast form og sett den i stekeovnen. Stekes ved høy varme i 10-15 minutter (har aldri tatt tiden helt presis, det varierer jo også med tykkelse på fisken).

Veldig godt tilbehør til denne laksen er couscous med sitrus og kikerter.

Man tilbereder couscousen etter oppskrift på pakken, men i stedet for vann bruker du en blanding av grønnsakbuljong og presset appelsin/sitron (gjerne litt av begge deler).

Ferdigkokte eller hermetiske kikerter varmes i den kokende buljongen før man tilsetter couscousen og lar den trekke som beskrevet på pakken.

Jeg serverer dette med woket paprika og vårløk.

Som saus kan du bruke kesam tilsmakt med salt, pepper og gjerne noen ferske urter.

Den litt friske couscousen gjør seg veldig godt til den fete fisken.

Gjest Hilde K S
Skrevet

Lage lun potetsalat.

Lunkne poteter blandes med rømme, majones og purre.

Agurksalat også godt. Litt eddik, sukker, salt og pepper blandes i lake og helles over agurkene.

Grillet laks, nam nam.

Tzatziki er også godt til. Raspet agurk blandes med yoghurt naturell eller creme fraiche, salt, pepper og hvitløk etter smak. Best til stekt fisk.

Gjest Hilde K S
Skrevet

Jævla drittdatamaskin på jobben min......

Gjest Hilde K S
Skrevet

Prøver febrislk å nå tretusen innlegg men har ikke noe fornuftig å si.....

Gjest Dr Zoidberg
Skrevet

Blir mye mat, det der, Hilde ;)

Takk for gode tips, tror jeg skal lage meg min egen lille "laksebok". Keep'em comming!

Gjest Anonymous
Skrevet

Jeg pleier å lage en slags pytt i panne med laks. Har dessverre ikke oppskrift foran meg, men husker den sånn noenlunde.

Skjær opp løk, squash og rød paprika og fres i panna.

Del laksefilet i biter og stek for seg selv.

Bland fisken og grønnsakene. Tilsett salt, pepper, sitronsaft og dill.

Server med ris.

Håper jeg husket alle ingrediensene. Dette blir ihvertfall en fargerik, lett og smakfull rett.

Skrevet

Nå på sommer'n: Grill laksefileter og server sammen m grillete skiver av squash, en skål sherrytomater, rømmesaus og ovnsbakte potetbåter (de finnes nå i frysedisken m/skall også). Anbefales på d varmeste! Enkelt og greit! OG kjempegodt!!!

Gjest Mayamor
Skrevet

Benfri laksefileter skjæres i passe stykker.

* Dryss over salt og hvitløkspepper

eller

* Grillkrydder

Stekes på 220 grader i 15 minutter.

Sjekk - dersom tykke stykker - 20 min.

Serveres med poteter, rømme el hollandaise el karrirømme + agurksalat.

Pakk inn laksefileter i aleminiumsfolie med smør, purreløk, paprikaterninger, salt og pepper (+ hvitløk dersom du liker det...)

Steke pakkene endten i ovnen eller på grillen... - ca. 20 min.

2 ss salt pr. liter vann + hel pepper + laurbærblad.

Kokes opp.

Legg laksen nedi.

La den avkjøles i laken...

Lykke til.

Fikk lyst på laks selv nå... :wink:

Mayamor

Gjest Dr Zoidberg
Skrevet

*tennene løper maraton i vann og hopper over hindere av amalgam og tunge*

Dere er dyktige, takk :) Gjerne fler!

Skrevet

Laks i seng av loff med eggerøre som dyne;

Fersk loff med en dæsj smør,

oppå der putter du ønskelig mengde laks,

oppå laksen putter du eggerøren du har stått over stekeplaten og laget.

Putt gjerne litt dill oppå toppen,

da ser det ekstra appetittelig ut!

:briller:

Skrevet

Grillet laks er utrolig nydelig med hjemmelaget guacamole til!

:briller:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...