Minette Skrevet 12. november 2002 #1 Del Skrevet 12. november 2002 Hva er det og hvordan lager man dem? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Engel Skrevet 12. november 2002 #2 Del Skrevet 12. november 2002 Det er noen småkaker som smaker litt karamellaktig. veldig enkle å lage. Kan prøve å få lagt ut en oppskrift hvis jeg bare husker det når jeg er hjemme... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mette Skrevet 12. november 2002 #3 Del Skrevet 12. november 2002 Har aldri hørt om cola kaker, men nå venter jeg på oppskriften.Har lyst til å prøve noe nytt i år. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
koldbruna Skrevet 12. november 2002 #4 Del Skrevet 12. november 2002 Her er min oppskrift på Colakjeks.Denne oppskriften har jeg brukt i alle år og de blir alltid vellykket Colakjeks 4 egg 2 1/4 dl sukker 5 ss sirup 6 ss helmelk 1 1/2 ts natron Ca.300 gr hvetemel Slik gjør du: Pisk egg og sukker til lys eggedosis. Tilsett sirup litt etter litt, bland godt. Løs opp natron i litt av melken, tilsett dette og resten av melken, bland inn melet til slutt. Papirkle plata, sett med dessertskje. Husk: IKKE sett for tett da de lett renner utover. Sett plata midt i ovnen på 200°C. Steketid er ca. 10-15 minutter (kommer an på ovnen din). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Midnattsol Skrevet 12. november 2002 #5 Del Skrevet 12. november 2002 Så spennende. Dette må nok prøves. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Engel Skrevet 13. november 2002 #6 Del Skrevet 13. november 2002 Her er en av oppskriftene jeg fant hjemme, men den jeg pleier å bruke fant jeg ikke i farten... Colakaker / svenskekaker 200 gr sukker 200 gr smør Røres hvitt. Tilsett så: 2 ts vaniljesukker 2 ts natron 1 ss sirup 300 gr hvetemel del deigen i 4 og trill pølser. Legg to pølser på platen, klem dem nesten flate, og stek dem på 200 grader i ca 15 min (til de er gyllenbrune). Ta dem ut av ovnen og skjær dem på skrå før de blir kalde. Kjempelettvint, man lager dem på en halvtime! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tusenfryd Skrevet 13. november 2002 #7 Del Skrevet 13. november 2002 Og Tusenfryd lurte på hvor i all verden colaen kom inn i bildet - men nå skjønner jeg, siden de er svenske... cola eller kola (karamell)... har jeg rett? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Engel Skrevet 13. november 2002 #8 Del Skrevet 13. november 2002 Helt rett, Tusenfryd! :D Colaen kommer av svensk cola som er karamell. Så egentlig burde de hete "karamellkaker" i Norge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tusenfryd Skrevet 13. november 2002 #9 Del Skrevet 13. november 2002 Så rett kan man ha *stråler*. Karamellkaker er noe annet enn colakaker ja... høres forresten gode ut - må prøve det kanskje i år - når julebaksten starter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest chimp Skrevet 13. november 2002 #10 Del Skrevet 13. november 2002 Her er oppskriften på Cola-kaken (har bare mottatt ovasjoner for denne...) Håper det var denne du mente....??? COLA-KAKE 175 GRAM MANDLER 1 SS. POTETMEL 4 EGGEHVITER 2 DL. FARIN COLAFYLL 2 DL KREMFLØTE 1 DL. MELIS 1/2 DL. SIRUP 1 TS, VAMILJESUKKER PYNT 2 1/2 DL. KREMFLØTE KAKAOPULVER 175 GRADER Hakk mandler og bland med potetmel. Stivpisk eggehvitene, tilsett sukker, litt om gangen, og vend forsiktig inn mandlene. Smør massen utover bakepapir. Stek i 25 min. Avkjøl kaken og flytt over på fat. Kok kremfløte, melis og sirup i en tykkbunnet kjele. Rør om og sette ned varmen. Kok over svak varme til colaen blir seig, ca. 25-30 min. Rør ofte. TIlsett vaniljesukker. Avkjøl colaen, og hell over mandelbunnen. Stivpisk krem og smør over colaen. Dryss kakao over gjennom en sikt. AVKJØL KAKEN, GJERNE I KJØLESKAPET FØR SERVERING. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 16. desember 2002 #11 Del Skrevet 16. desember 2002 Her er en av oppskriftene jeg fant hjemme, men den jeg pleier å bruke fant jeg ikke i farten... Colakaker / svenskekaker 200 gr sukker 200 gr smør Røres hvitt. Tilsett så: 2 ts vaniljesukker 2 ts natron 1 ss sirup 300 gr hvetemel del deigen i 4 og trill pølser. Legg to pølser på platen, klem dem nesten flate, og stek dem på 200 grader i ca 15 min (til de er gyllenbrune). Ta dem ut av ovnen og skjær dem på skrå før de blir kalde. Kjempelettvint, man lager dem på en halvtime! Denne fikk jeg også anbefalt av noen andre. I dag laget jeg den. Nydelig. Den kommer det til å gå mye av, så jeg tror jeg skal lage en ny posjon i morgen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå