AnonymBruker Skrevet 16. januar 2016 #1 Skrevet 16. januar 2016 Hei jeg koker alltid for mye ris, hR noen tips til hva man kan bruke reste-ris til? pleier selv å bruke til onigiri, eller lage semulegrøt og tilsette risen, smaker nesten klin likt som risgrøt:) er også godt å bare ha kanel og sukker på.. hva er deres tips? Anonymkode: 33b07...926
Jerry Lee Skrevet 16. januar 2016 #3 Skrevet 16. januar 2016 Tja...ville pælma det i en gryterett. Men det er meg...
Elefantenirommet Skrevet 16. januar 2016 #4 Skrevet 16. januar 2016 (endret) Onigiri? Hva er det? Mener du nigiri, kanskje? Resteris lager jeg enten fried rice (stek sammen med egg, skinke og amerikansk grønnsaksblanding) av, ellers tilsetter jeg litt vann og legger på et lokk og varmer på nytt i microen — vips like god ris til neste middag. Endret 17. januar 2016 av Elefantenirommet
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2016 #5 Skrevet 17. januar 2016 Stekt ris, slik som Elefantenirommet skriver. Anonymkode: 16f7f...2b2
Gjest Ennasus Skrevet 17. januar 2016 #6 Skrevet 17. januar 2016 27 minutter siden, Elefantenirommet skrev: Onigiri? Hva er det? Mener du nigiri, kanskje? Resteris lager jeg enten fried rice (stek sammen med egg, skinke og amerikansk grønnsaksblanding) av, ellers tilsetter jeg litt vann og legger på et lokk og varmer på nytt i microen — vips like god ris til neste middag. Onigiri er japanske risboller faktisk
Elefantenirommet Skrevet 17. januar 2016 #7 Skrevet 17. januar 2016 1 minutt siden, Ennasus skrev: Onigiri er japanske risboller faktisk Ah. Aldri hørt om!
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2016 #8 Skrevet 17. januar 2016 42 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hei jeg koker alltid for mye ris, hR noen tips til hva man kan bruke reste-ris til? pleier selv å bruke til onigiri, eller lage semulegrøt og tilsette risen, smaker nesten klin likt som risgrøt:) er også godt å bare ha kanel og sukker på.. hva er deres tips? Anonymkode: 33b07...926 Rester etter middagsris skal alltid kastes. Ris kan der dannes giftstoffer i som er helseskadelige, den skal derfor ikke holdes varmover tid, og heller ikke varmes opp igjen. Så begynn å beregne rismengden du koker bedre i forhold til hva som blir spist. Anonymkode: 4a762...6af 3
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2016 #9 Skrevet 17. januar 2016 12 timer siden, AnonymBruker skrev: Rester etter middagsris skal alltid kastes. Ris kan der dannes giftstoffer i som er helseskadelige, den skal derfor ikke holdes varmover tid, og heller ikke varmes opp igjen. Så begynn å beregne rismengden du koker bedre i forhold til hva som blir spist. Anonymkode: 4a762...6af Jeg foreslår at du kun kommenterer det du har greie på. Makan til tull. Ris inneholder (bagatellmessige mengder) giftstoffer, ja. Allmen kjent sak. Det inneholder risen både før koking, under koking, på middagstallerkener i magen og i kjøleskapet etter bruk. Giftstoffer er faktisk, fysiske stoffer, og kan ikke poppe opp på magisk vis. Det er imot fysikkens lover, det. Det du tenker på er nok noe helt annet: nemlig at ris inneholder bakterier (igjen: den gjør det hele tiden, og det er helt normalt og udramatisk) som utvikler seg rimelig raskt til en temmelig stor mengde bakterier. Men så lenge ts er normalt frisk tåler ts bakterier - all moderne forskning viser at det er sunt for helsa. Folk spiser mugg, gjær og sopp i hauger - og mye av den er skapt ved å sette ut ting som ris i kjøkkenet og la det bli ... bedervet. Og så spise det. mitt tips: stekt ris. Bland resterisen med restekjøtt og rester av grønnsaker. Husk at risen skal varmes helt opp ved gjenbruk (det er egentlig kun viktig dersom du serverer risen til barn) Anonymkode: 8d7d6...fa0 4
Gjest SykkelJenny Skrevet 17. januar 2016 #10 Skrevet 17. januar 2016 Jeg har alltid brukt risrester til stekt ris hvor jeg har tilsatt egg, grønnsaker og eventuelt kjøtt jeg har i kjøleskapet. Lettvint og ikke minst, veldig godt.
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2016 #11 Skrevet 17. januar 2016 43 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg foreslår at du kun kommenterer det du har greie på. Makan til tull. Ris inneholder (bagatellmessige mengder) giftstoffer, ja. Allmen kjent sak. Det inneholder risen både før koking, under koking, på middagstallerkener i magen og i kjøleskapet etter bruk. Giftstoffer er faktisk, fysiske stoffer, og kan ikke poppe opp på magisk vis. Det er imot fysikkens lover, det. Det du tenker på er nok noe helt annet: nemlig at ris inneholder bakterier (igjen: den gjør det hele tiden, og det er helt normalt og udramatisk) som utvikler seg rimelig raskt til en temmelig stor mengde bakterier. Men så lenge ts er normalt frisk tåler ts bakterier - all moderne forskning viser at det er sunt for helsa. Folk spiser mugg, gjær og sopp i hauger - og mye av den er skapt ved å sette ut ting som ris i kjøkkenet og la det bli ... bedervet. Og så spise det. mitt tips: stekt ris. Bland resterisen med restekjøtt og rester av grønnsaker. Husk at risen skal varmes helt opp ved gjenbruk (det er egentlig kun viktig dersom du serverer risen til barn) Anonymkode: 8d7d6...fa0 Vet du hvilken bakgrunn jeg har for å uttale meg slik jeg gjør? Den eneste matvaren resturanter og spisesteder ikke har lov til å ha stående og å oppigjen varme før servering er ris, på grunn av mikroorganismer som dannes i ris og kan gi alvorlig helseskade om den blir spist. Anonymkode: 4a762...6af
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2016 #12 Skrevet 17. januar 2016 Ris skal ikke varmes opp igjen, det dannes farlige giftstoffer, ta å google det så kan du lese opp og ned av vitenskapelige rapporter om emnet. Anonymkode: d611f...a4d 1
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2016 #13 Skrevet 17. januar 2016 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Ris skal ikke varmes opp igjen, det dannes farlige giftstoffer, ta å google det så kan du lese opp og ned av vitenskapelige rapporter om emnet. Anonymkode: d611f...a4d Virkelig? Jeg pleier å koke opp en ferdigpose med ris og spise den ene halvdelen den dagen jeg lager middagen, og resten neste dag. Er det veldig farlig? Varmer den forøvrig ofte i mikroen Anonymkode: 792c7...70d
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2016 #14 Skrevet 17. januar 2016 57 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg foreslår at du kun kommenterer det du har greie på. Makan til tull. Ris inneholder (bagatellmessige mengder) giftstoffer, ja. Allmen kjent sak. Det inneholder risen både før koking, under koking, på middagstallerkener i magen og i kjøleskapet etter bruk. Giftstoffer er faktisk, fysiske stoffer, og kan ikke poppe opp på magisk vis. Det er imot fysikkens lover, det. Det du tenker på er nok noe helt annet: nemlig at ris inneholder bakterier (igjen: den gjør det hele tiden, og det er helt normalt og udramatisk) som utvikler seg rimelig raskt til en temmelig stor mengde bakterier. Men så lenge ts er normalt frisk tåler ts bakterier - all moderne forskning viser at det er sunt for helsa. Folk spiser mugg, gjær og sopp i hauger - og mye av den er skapt ved å sette ut ting som ris i kjøkkenet og la det bli ... bedervet. Og så spise det. mitt tips: stekt ris. Bland resterisen med restekjøtt og rester av grønnsaker. Husk at risen skal varmes helt opp ved gjenbruk (det er egentlig kun viktig dersom du serverer risen til barn) Anonymkode: 8d7d6...fa0 Kanskje det heller er du som ikke skal uttale deg om ting du tydeligvis ikke har peiling på? For øvrig så går det fint å varme opp ris igjen så lenge den har blitt avkjølt raskt det samme gjelder også pasta. Anonymkode: c5042...110 4
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2016 #15 Skrevet 17. januar 2016 Man kan fint varme opp igjen ris en gang, så sant den ikke har stått for lenge i romtemperatur før det og den får skikkelig varme i andre runde. Ingen problem i det hele tatt. Anonymkode: 195d4...d6b 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå