AnonymBruker Skrevet 11. januar 2016 #1 Skrevet 11. januar 2016 Kan dere dele deres beste oppskrift med fisk/sjømat?:) Er veldig glad i fisk og sjømat men er ikke så flink å lage det så det eneste jeg kan lage fra bunnen av er en fiskegryte:P Anonymkode: 1c262...638
Vin_fruen Skrevet 11. januar 2016 #2 Skrevet 11. januar 2016 (endret) "Fersk" pasta fra butikken (tagielle), en boks creme fraiche, laks eller torsk, fersk purre, fiskebuljong. Kok pasta, stek fisken med valgfritt krydder, kok creme fraichen med 1-2 terninger med fiskebuljong. Ta på tallerken med fersk purre, eventuelt de grønnsakene du liker. Ikke det beste bilde, men det duger :D Endret 11. januar 2016 av Vin_fruen
Gjest morhjertegod Skrevet 11. januar 2016 #3 Skrevet 11. januar 2016 Ungene her elsker hjemmelaget fiskegrateng. Vi bruker hvit fisk, grønnsaker, fiskesuppe base fra findus og makaroni. Alt blandes, gratineres med litt ost. Her går det veldig mye i laks, har de i pannen til litt stekeskorpe, så bakes den i ovnen. Veldig godt med kikerter/bønner/ avakado og mango salat osv. Tilbehøret til laks gjør hele måltidet, om man varierer ofte, så blir man aldri lei.
Jerry Lee Skrevet 12. januar 2016 #4 Skrevet 12. januar 2016 7 timer siden, Vin_fruen skrev: "Fersk" pasta fra butikken (tagielle), en boks creme fraiche, laks eller torsk, fersk purre, fiskebuljong. Kok pasta, stek fisken med valgfritt krydder, kok creme fraichen med 1-2 terninger med fiskebuljong. Ta på tallerken med fersk purre, eventuelt de grønnsakene du liker. Ikke det beste bilde, men det duger :D Ser nydelig ut! 😀 1
Jerry Lee Skrevet 12. januar 2016 #5 Skrevet 12. januar 2016 Jeg er også interessert i oppskrifter med fisk. Venter spent. ☺
AnonymBruker Skrevet 12. januar 2016 #6 Skrevet 12. januar 2016 Det viktigste med fisk er å lære seg å varmebehandle den riktig, og så ha et lite arsenal av tilbehør å kombinere med. De fleste fiskeretter som i gryter/ovnsformer etc ender med fisk som er overstekt eller overkokt for at grønnsakene i retten også skal bli ferdige i tide. Hos oss spiser vi mye fisk. Alltid fersk (frossen blir ikke like bra hverken i smak eller konsistens), og som regel skinnstekes den eller bakes i ovnen på relativt lav temperatur. Da er det bare å klemme og sjekke flaking etc slik at timingen blir bra. Hjemmelagde fiskekaker er også godt, lages på 5 minutt i foodprocessor. Da har man også mulighet til å smaksette dem med urter og krydder (jeg lager feks fiskekaker med smak fra Midtøsten). Forslag til typer enkle tilbehør som er godt til fisk: Grønnsakspuréer (av feks gulrot, erter, rødbet, fennikel, selleri, pastinakk, gresskar, grillet aubergine, grillet paprika...) Linsesalat (eller couscous, byggryn, speltgryn... ) med ønskede friske hakkede eller revne grønnsaker og vinaigrette Ovnsbakte rotgrønnsaker med olivenolje og enten presset sitrus eller balsamico + urter Ratatouille Syltede grønnsaker, altså med syltelake av vineddik, sukker, vann og ønskede krydder. Blir sursøtt - godt særlig til litt fet stekt fisk, gjerne i kombinasjon med en puré av samme grønnsak. Brunet smør, enten med sprøstekt rosmarin/salvie eller med sjalottløk, kapers og persille, + sitron (Hjemmelaget) majones med ønsket smakstilsetning (hvitløk, kapers, safran, pepperrot, basilikum... ). Godt til stekt eller panert fisk med potetbåter eller grønn salat. Panerer man fisken selv blir man kvitt tørt brød, og kan også tilsette urter og eller mandler/nøtter, feks. Salsa verde Sandefjordsmør eller andre smørsauser (kan også varieres i det uendelige med smakstilsetninger). Ponzusaus, hvis man går litt lett og asiatisk (til feks risnudler, eggenudler eller sobanudler og dampet pak choi). Anonymkode: d79b2...56c 2
Jerry Lee Skrevet 14. januar 2016 #7 Skrevet 14. januar 2016 Den 12.1.2016 at 8.02, AnonymBruker skrev: Det viktigste med fisk er å lære seg å varmebehandle den riktig, og så ha et lite arsenal av tilbehør å kombinere med. De fleste fiskeretter som i gryter/ovnsformer etc ender med fisk som er overstekt eller overkokt for at grønnsakene i retten også skal bli ferdige i tide. Hos oss spiser vi mye fisk. Alltid fersk (frossen blir ikke like bra hverken i smak eller konsistens), og som regel skinnstekes den eller bakes i ovnen på relativt lav temperatur. Da er det bare å klemme og sjekke flaking etc slik at timingen blir bra. Hjemmelagde fiskekaker er også godt, lages på 5 minutt i foodprocessor. Da har man også mulighet til å smaksette dem med urter og krydder (jeg lager feks fiskekaker med smak fra Midtøsten). Forslag til typer enkle tilbehør som er godt til fisk: Grønnsakspuréer (av feks gulrot, erter, rødbet, fennikel, selleri, pastinakk, gresskar, grillet aubergine, grillet paprika...) Linsesalat (eller couscous, byggryn, speltgryn... ) med ønskede friske hakkede eller revne grønnsaker og vinaigrette Ovnsbakte rotgrønnsaker med olivenolje og enten presset sitrus eller balsamico + urter Ratatouille Syltede grønnsaker, altså med syltelake av vineddik, sukker, vann og ønskede krydder. Blir sursøtt - godt særlig til litt fet stekt fisk, gjerne i kombinasjon med en puré av samme grønnsak. Brunet smør, enten med sprøstekt rosmarin/salvie eller med sjalottløk, kapers og persille, + sitron (Hjemmelaget) majones med ønsket smakstilsetning (hvitløk, kapers, safran, pepperrot, basilikum... ). Godt til stekt eller panert fisk med potetbåter eller grønn salat. Panerer man fisken selv blir man kvitt tørt brød, og kan også tilsette urter og eller mandler/nøtter, feks. Salsa verde Sandefjordsmør eller andre smørsauser (kan også varieres i det uendelige med smakstilsetninger). Ponzusaus, hvis man går litt lett og asiatisk (til feks risnudler, eggenudler eller sobanudler og dampet pak choi). Anonymkode: d79b2...56c 😀
Aviale Skrevet 14. januar 2016 #8 Skrevet 14. januar 2016 Vin_fruen sin rett er nesten helt lik det jeg gjør! Eneste forskjellen er at jeg har i gulrotbiter og erter sammen med pastaen, og har på paneringsmel på laksen slik at den blir sprø Laks med sandefjordsmør og ovnsstekte grønnsaker (potet, gulrot...) er også veldig godt! En siderett til mange typer fisk: stek purre, bland med creme fraiche (varmes litt), ha i litt sitronsaft, pepper og gressløk. Friskt og godt! Mmm, ble sulten nå! 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå