Gå til innhold

Bananpannekaker. Glutenfritt og velsmakende


Anbefalte innlegg

Denne oppskriften er for pannekaker basert på havregryn, banan og egg. Kajpt å lage, rikt på proteiner, og bortimot fullstendig glutenfritt. Jeg sier "bortimot", fordi havregryn lages i anlegg der det også behandles andre kornslag, og den kan ha blitt forurenset med små mengder gluten under produksjon. Men havre på åkeren er glutenfritt, da.

Uansett: oppskrift følger:

1 dl havregryn (eller 40 gram)

2 egg

1 banan

Kjøres i blender til konsistensen er slik man vil ha den. Noen liker at det er gjenkjennbare biter av havre i røra, andre liker at den er glatt.

Banan og egg binder det hele sammen. Røra blir litt tjukk, og det blir ikke akkurat løvtynne pannekaker av dette, mer som lapper.

De kan spises som de er, eller man kan ha på ost eller sirup. Hvis man føler at man fortjener det :)

Kaloriinnholdet for en slik porsjon er

Havre 150 kcal

egg 160 kcal (ca)

Banan 100 kcal

Altså litt i overkant av 400 kcal. Jeg vil ikke engang gjette på GI, men banan er typisk kajppe karbs mens havre har mye stivelse og fiber. Og egg består stort sett av fett og proteiner. Så jg skulle tro at dette er en miks som gir deg energi relativt langsomt.

Jeg får 4 lapper av dette, og vanligvis er det greit med to til et måltid. Jeg aner ikke om det er mulig å lage større prosjoner røre og settte det i kjøleskapet. Jeg har alltid hørt at bananer og kjøleskap ikke går sammen, men hvis noen vil eksperimentere, gjør gjerne det, og kom med tilbakemeldinger. Jeg har en forholdsvis liten blender, så det er ikke plass til  store porsjooner.

Endret av Mann 42
  • Liker 1
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/997746-bananpannekaker-glutenfritt-og-velsmakende/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

Jeg bruker en banan, et egg, 30g havregryn, 10g mandelmel, 1 ts kardemomme og 0,5ts bakepulver. Og hvis jeg har spinat liggende slenger jeg oppi en neve eller to:) Så godt!

Edit: røren må mikses med stavmikser.

Endret av pippip

Bruker 2 egg og 1 banan, moser det med stavmikser og steiker. Gir 2 pannekaker. Dette har jeg hver dag til frokost, og det tar 25 minutter og lage, spise og rydde vekk. Erfarer dog at man ikke bør ha for modne bananer, da blir det bare noe graps.

Laget en gang litt for mye røre, så jeg satte den i kjøleskapet. Dagen etter var den helt brun, så da kastet jeg den. Usikker på om jeg kunne brukt den, den så såpass udelikat ut at det var uaktuelt å prøve.

Den 11.1.2016 at 12.17, nattsvermer skrev:
Den 11.1.2016 at 13.51, ^^Belle^^ skrev:

Mmmm, bananlapper. :sikle: Jeg pleier å hive oppi litt cottage cheese i tillegg til en dæsj havregryn og vaniljeekstrakt.

Det finnes glutenfritt havregryn også

Den 11.1.2016 at 13.51, ^^Belle^^ skrev:

Mmmm, bananlapper. :sikle: Jeg pleier å hive oppi litt cottage cheese i tillegg til en dæsj havregryn og

 

Hva i helvete!!?

Det var ikke til deg, men av en eller annen grunn er innlegget ditt som klistra til profilen min, og lar seg ikke fjerne. Så igjen: Hva i helvete!!?

Til dagsorden:

Kult at det fins så mange variasjoner over temaet bananer og egg. Cottage cheese, mandler, spinat? Artig. Da blir det rom for mye eksperimentering. For jeg spiser ikke brød lenger.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...