AnonymBruker Skrevet 7. januar 2016 #1 Del Skrevet 7. januar 2016 Grunnen til at vi her i de rike land er høyere og større en f.eks asiaterne er at vi har mer tilgang på mat. Og derfor har vokst oss større. Jo større vi blir, jo mer næring vil vi trenge, jo større forbruk. Så er det jo nok av folk spiser så det er kvalmt. Og porsjoner på restauranter burde virkelig bli mindre! Anonymkode: 36cf0...97f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Explsm Skrevet 7. januar 2016 #2 Del Skrevet 7. januar 2016 Du veit litt om kulturen i visse eller alle deler av Asia sant??. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. januar 2016 #3 Del Skrevet 7. januar 2016 Porsjoner på restauranter er i grunn akkurat helt normale. Vi skal ikke sulte oss selv og bli underernærte for å liksom "redde miljøet". Du spiser vel ikke et eple om dagen og ingenting annet du heller? Du har helt feil fokus. Man bør heller fokusere på at folk bør spise mer kornprodukter enn kjøttprodukter. Anonymkode: 8a573...d4a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Larsern Skrevet 8. januar 2016 #4 Del Skrevet 8. januar 2016 17 timer siden, AnonymBruker skrev: Grunnen til at vi her i de rike land er høyere og større en f.eks asiaterne er at vi har mer tilgang på mat. Og derfor har vokst oss større. Jo større vi blir, jo mer næring vil vi trenge, jo større forbruk. Så er det jo nok av folk spiser så det er kvalmt. Og porsjoner på restauranter burde virkelig bli mindre! Anonymkode: 36cf0...97f Man kan i hvert fall si at kosthold er langt mer knyttet til ressursbruk, miljø og bærekraft enn det mange er klar over. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
stan Skrevet 9. januar 2016 #5 Del Skrevet 9. januar 2016 Den 7.1.2016 at 20.48, AnonymBruker skrev: Grunnen til at vi her i de rike land er høyere og større en f.eks asiaterne er at vi har mer tilgang på mat. Og derfor har vokst oss større. Jo større vi blir, jo mer næring vil vi trenge, jo større forbruk. Så er det jo nok av folk spiser så det er kvalmt. Og porsjoner på restauranter burde virkelig bli mindre! Anonymkode: 36cf0...97f Asiatere er mangfoldige, et av de høyeste folkeslagene er lever nord i Kina. Mens de lavere kineserne lever lenger sør, i områder med mye mer og variert mat. Det er nok mer enn bare tilgang på mat som bestemmer høyden. For å berge miljøet trenger vi ikke spise mindre, men anderledes. Hvis alle spiste som kineserne har vi nok mat til 25 milliarder mennesker. Hvis alle spiser som amerikanerne har vi nok til 5 milliarder. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
debatant Skrevet 10. januar 2016 #6 Del Skrevet 10. januar 2016 Den 7.1.2016 at 20.48, AnonymBruker skrev: Grunnen til at vi her i de rike land er høyere og større en f.eks asiaterne er at vi har mer tilgang på mat. Og derfor har vokst oss større. Jo større vi blir, jo mer næring vil vi trenge, jo større forbruk. Så er det jo nok av folk spiser så det er kvalmt. Og porsjoner på restauranter burde virkelig bli mindre! Anonymkode: 36cf0...97f Jeg antar at du går forran som et forbilde her da, og spiser langt mindre. For du mener vel dette alvorlig? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mann 42 Skrevet 11. januar 2016 #7 Del Skrevet 11. januar 2016 Den 7.1.2016 at 20.48, AnonymBruker skrev: Grunnen til at vi her i de rike land er høyere og større en f.eks asiaterne er at vi har mer tilgang på mat. Og derfor har vokst oss større. Jo større vi blir, jo mer næring vil vi trenge, jo større forbruk. Så er det jo nok av folk spiser så det er kvalmt. Og porsjoner på restauranter burde virkelig bli mindre! Anonymkode: 36cf0...97f Jeg syns ikke akkurat det er noe galt i at folk får nok mat til at de kan realisere sitt genetiske potensiale og bli de menneskene de var ment å bli fra naturens side. Men den vestlige verdens overforbruk av mat er, som du sier, ganske kvalmt. Og dessuten skader det vår egen helse. Temmelig dramatisk, også. Overvekt og diabetes har nærmest blitt forlkesykdommer. Og de fleste spisesteder tildyr porsjoner som ligger langt over det man egentlig trenger Og mye av dette overforbruket er i form av kjøtt, som er ekstremt energikrevende å produsere. Jeg kjenner ikke til noe regnestykke for de miljømessige konsekvensene av å sette verden på en diett med noe færre kalorier og en BMI på rundt 20, men min gjetning er at de vil være ganske store. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mann 42 Skrevet 12. januar 2016 #8 Del Skrevet 12. januar 2016 En interessant dokumentar fra NRK. Ikke akkurat om mat, men om ressursbruken knyttet til måten vi organiserer livene våre. Små boliger som krever få ressurser å lage: Mikrotopia https://tv.nrk.no/program/KOID28003411/mikrotopia Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå