Gå til innhold

Hva er forskjellen på? Ang.salattyper


Anbefalte innlegg

Skrevet

Lollosalat og Ekebladsalat? Er det sistnevnte som har rødlig skjær eller heter den noe annet?

Sånn sprø salathode, kaller jeg gjerne issalat, men er det egentlig det riktige navnet?

Finnes det andre typer salat enn de jeg har nevnt, bortsett fra ruccula, vestfoldssalat som er gode?

Hva syntes dere er godt som tilbehør i en salat?

Skrevet

Lollo kan være både rød og grønn, og kalles derfor ofte for rød lollo, eller grønn lollo... :wink: Ekebladsalat heter det den heter, fordi bladene ligner på ekeblader.

All salat er forhåpentligvis sprø (ihvertfall kan den bli det om du legger den litt i isvann), men issalat er ganske crispy. Jeg liker godt hjertesalat, og så kan det være fint med litt frisésalat. Den er ganske bitter, så jeg synes den er best i mindre mengder, og sammen med andre salattyper.

Skrevet

På Bama sine sider finner du en veldig god oversikt med beskrivelser og bilder av all verdens frukt og grønnsaker, deriblandt salattyper :)

Klikk på "frukt og grønt" under "Produkter".

http://www.bama.no

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...