Gå til innhold

Lunka vann


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Ofte i gjærbakster står det: Bruk lunka vann.

Men hvordan skal vi vite at det er lunka nok?

Noen med gode tips eller råd?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Når vannet er lunket kan man stikke en finger oppi vannet uten at man kjenner vannet like mye som om det hadde vært iskaldt eller kokvarmt.

Skrevet

Når du kan stikke fingeren ned i vannet uten å kjenne det.

Skrevet

Drypp et par dråper på innersiden av håndleddet. kjenner du det ikke, er det lunkent. altså ca. 37 grader.

Skrevet

Det gamle tåteflasketrikset for å forsikre seg om at melken er 37grader, er å helle noen dråper på pulsåren ved håndleddet (fingrene dine kan være kalde, og da blir det feil om du kjenner med dem).

Kjennes det kaldt er den for kald for gjærdeig, kjennes den varm er den for varm. Du skal egentlig ikke kjenne den i det hele tatt.

Med tørrgjær kan den gjerne kjennes litt varm, siden den koser seg ved 41 grader.

Et triks med tørrgjær er å blande den ut i passe varmt vann sammen med en ts sukker og la den stå en liten stund. da vil du få en fin pangstart på gjæringsprosessen.

Skrevet

Det må jeg jammen prøve Elle Melle...for jeg får aldri helt dreis på tørrgjæra!! Supert tips!! :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...