Gjest Anonymous Skrevet 6. oktober 2004 #1 Skrevet 6. oktober 2004 Ofte i gjærbakster står det: Bruk lunka vann. Men hvordan skal vi vite at det er lunka nok? Noen med gode tips eller råd?
Gjest Gjesta Skrevet 6. oktober 2004 #2 Skrevet 6. oktober 2004 Når vannet er lunket kan man stikke en finger oppi vannet uten at man kjenner vannet like mye som om det hadde vært iskaldt eller kokvarmt.
Gjest Pet Skrevet 6. oktober 2004 #3 Skrevet 6. oktober 2004 Når du kan stikke fingeren ned i vannet uten å kjenne det.
Gjest 1111 Skrevet 6. oktober 2004 #4 Skrevet 6. oktober 2004 Drypp et par dråper på innersiden av håndleddet. kjenner du det ikke, er det lunkent. altså ca. 37 grader.
Elle Melle Skrevet 6. oktober 2004 #5 Skrevet 6. oktober 2004 Det gamle tåteflasketrikset for å forsikre seg om at melken er 37grader, er å helle noen dråper på pulsåren ved håndleddet (fingrene dine kan være kalde, og da blir det feil om du kjenner med dem). Kjennes det kaldt er den for kald for gjærdeig, kjennes den varm er den for varm. Du skal egentlig ikke kjenne den i det hele tatt. Med tørrgjær kan den gjerne kjennes litt varm, siden den koser seg ved 41 grader. Et triks med tørrgjær er å blande den ut i passe varmt vann sammen med en ts sukker og la den stå en liten stund. da vil du få en fin pangstart på gjæringsprosessen.
Gjest Madden Skrevet 11. oktober 2004 #6 Skrevet 11. oktober 2004 Det må jeg jammen prøve Elle Melle...for jeg får aldri helt dreis på tørrgjæra!! Supert tips!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå