AnonymBruker Skrevet 25. desember 2015 #1 Del Skrevet 25. desember 2015 skal steke hjortestek på søndag men har aldrig laget det før. Har noen gode råd til å få til perfekt hjortestek? litt under 2 kg og jeg har nettopp tatt den opp fra fryseren.... skal ha fløtegratinerte poteter, rosenkål og kålerabistappe til. Anonymkode: 06746...fab Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/993735-hjelp-til-perfekt-hjortestek/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Severus Skrevet 25. desember 2015 #2 Del Skrevet 25. desember 2015 Ta steka ut av kjøleskapet en time før du skal putte den i ovnen.Romtemperert kjøtt blir mørere. Så steker du den på 100-150 grader til steketermometeret når 60-62 grader. Husk at steketermometeret skal stikkes inn i den tykkeste delen. Å så lar du det hvile 15 min etter steking, så kjøttsaften får satt seg godt i kjøttet. God middag. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/993735-hjelp-til-perfekt-hjortestek/#findComment-17478637 Del på andre sider Flere delingsvalg…
skruf Skrevet 25. desember 2015 #3 Del Skrevet 25. desember 2015 I tillegg til det Severus skriver så er det også veldig godt å brune steika først. Bruk skikkelig smør i ei varm stekepanne og stek steika på alle sidene sånn at du får ei god stekeskorpe. Ikke lenge på hver side, bare brun den litt. Og; bruk krafta som blir av steika til å lage en supergod viltsaus 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/993735-hjelp-til-perfekt-hjortestek/#findComment-17478641 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Coolaid Skrevet 25. desember 2015 #4 Del Skrevet 25. desember 2015 Jeg vil anbefale deg et elektrisk steketermometer. Det kan du bruke til all slags mat og det begynner å pipe når det har oppnådd riktig temperatur inne i kjøttet. Lett å følge med på da displayet står på kjøkkendisken. Koster ikke mange kronene og gjør deg til en helt på kjøkkenet. Et annet tips er at du steker steiken inni en stor stekepose, da blir den utrolig saftig. Og som nevnt over, lag saus av kraften. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/993735-hjelp-til-perfekt-hjortestek/#findComment-17478645 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. desember 2015 #5 Del Skrevet 25. desember 2015 Tusen takk for svar! Har kjøpt så termometer. Men ca hvor lang tid tar det å steke den når det er på så lav varme? Og skal jeg marinere eller krydre? Isåfall hva ville dere brukt og hvor lang tid i forveien? Anonymkode: 06746...fab Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/993735-hjelp-til-perfekt-hjortestek/#findComment-17478780 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 29. desember 2015 #6 Del Skrevet 29. desember 2015 Den 25.12.2015 at 11.41, AnonymBruker skrev: Tusen takk for svar! Har kjøpt så termometer. Men ca hvor lang tid tar det å steke den når det er på så lav varme? Og skal jeg marinere eller krydre? Isåfall hva ville dere brukt og hvor lang tid i forveien? Anonymkode: 06746...fab Folk gjør forskjellig. Jeg ville gnidd steika inn med nykvernet salt og pepper. Og det dagen i forveien slik at det rakk å trekke inn i steika. Men...det er vel ulike meninger om det. ☺ Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/993735-hjelp-til-perfekt-hjortestek/#findComment-17490546 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå