AnonymBruker Skrevet 24. desember 2015 #1 Skrevet 24. desember 2015 Hei lager karamellpudding for første gang nå, og karamellen (altså sukkeret) har stivnet som knekk nederst i formen. Er dette meningen?? Eller skal det være flytende? Har ikke tømt på selve puddingen ennå... Anonymkode: 9891e...9d1
Mis(s)Understood Skrevet 24. desember 2015 #2 Skrevet 24. desember 2015 (endret) Karamellen (sukkeret) skal stivne ja Formen skal glasseres med karamellen. Bunn og sider i formen skal ha karamell på seg. Om den nå bare ligger nederst i formen (i bunnen) så kan det kunne bli vanskelig å få puddingen ut når den er ferdig. - men nå er karamellen nederst i formen, så hell puddingen oppi og sett formen i ovnen i vannbadet og 'stek' den slik oppskriften sier Du trenger tykke, solide grillvottter når du har helt den flytende karamellen oppi formen og skal snu og vende på formen for å få karamellbelegg oppover kantene. Når puddingen 'stekes' i ovnen så vil karamellbelegget løse seg opp. Når formen så snus på et fat vil den da flytende karamellen være karamellsaus Ikke få panikk. Om puddingen skulle sitte fast i kantene så drar du rundt kantene med en kniv før du snur formen på fatet. Om den ikke er fotomodellvakker så smaker den 100 ganger bedre enn kjøpepudding. NB: Det jeg har skrevet her tar utgangspunkt i at det er snakk om en hjemmelaget pudding fra bunnen. Endret 24. desember 2015 av Mis(s)Understood 1
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2015 #3 Skrevet 24. desember 2015 1 time siden, Mis(s)Understood skrev: Karamellen (sukkeret) skal stivne ja Formen skal glasseres med karamellen. Bunn og sider i formen skal ha karamell på seg. Om den nå bare ligger nederst i formen (i bunnen) så kan det kunne bli vanskelig å få puddingen ut når den er ferdig. - men nå er karamellen nederst i formen, så hell puddingen oppi og sett formen i ovnen i vannbadet og 'stek' den slik oppskriften sier Du trenger tykke, solide grillvottter når du har helt den flytende karamellen oppi formen og skal snu og vende på formen for å få karamellbelegg oppover kantene. Når puddingen 'stekes' i ovnen så vil karamellbelegget løse seg opp. Når formen så snus på et fat vil den da flytende karamellen være karamellsaus Ikke få panikk. Om puddingen skulle sitte fast i kantene så drar du rundt kantene med en kniv før du snur formen på fatet. Om den ikke er fotomodellvakker så smaker den 100 ganger bedre enn kjøpepudding. NB: Det jeg har skrevet her tar utgangspunkt i at det er snakk om en hjemmelaget pudding fra bunnen. Tusen takk for svar! :D Nå står det i ovnen og det ser ihvertfall bra ut så langt! Anonymkode: 9891e...9d1 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå