Gå til innhold

Trenger hjelp ang. karamellpudding, NÅ!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei

lager karamellpudding for første gang nå, og karamellen (altså sukkeret) har stivnet som knekk nederst i formen. Er dette meningen?? Eller skal det være flytende? Har ikke tømt på selve puddingen ennå...

Anonymkode: 9891e...9d1

Skrevet (endret)

Karamellen (sukkeret) skal stivne ja :)

Formen skal glasseres med karamellen. Bunn og sider i formen skal ha karamell på seg.

Om den nå bare ligger nederst i formen (i bunnen) så kan det kunne bli vanskelig å få puddingen ut når den er ferdig.

- men nå er karamellen nederst i formen, så hell puddingen oppi og sett formen i ovnen i vannbadet og 'stek' den slik oppskriften sier :)

Du trenger tykke, solide grillvottter når du har helt den flytende karamellen oppi formen og skal snu og vende på formen for å få karamellbelegg oppover kantene.

Når puddingen 'stekes' i ovnen så vil karamellbelegget løse seg opp. 

Når formen så snus på et fat vil den da flytende karamellen være karamellsaus :)

 

Ikke få panikk. Om puddingen skulle sitte fast i kantene så drar du rundt kantene med en kniv før du snur formen på fatet.

Om den ikke er fotomodellvakker så smaker den 100 ganger bedre enn kjøpepudding.

 

NB: Det jeg har skrevet her tar utgangspunkt i at det er snakk om en hjemmelaget pudding fra bunnen.

 

Endret av Mis(s)Understood
  • Liker 1
Skrevet
1 time siden, Mis(s)Understood skrev:

Karamellen (sukkeret) skal stivne ja :)

Formen skal glasseres med karamellen. Bunn og sider i formen skal ha karamell på seg.

Om den nå bare ligger nederst i formen (i bunnen) så kan det kunne bli vanskelig å få puddingen ut når den er ferdig.

- men nå er karamellen nederst i formen, så hell puddingen oppi og sett formen i ovnen i vannbadet og 'stek' den slik oppskriften sier :)

Du trenger tykke, solide grillvottter når du har helt den flytende karamellen oppi formen og skal snu og vende på formen for å få karamellbelegg oppover kantene.

Når puddingen 'stekes' i ovnen så vil karamellbelegget løse seg opp. 

Når formen så snus på et fat vil den da flytende karamellen være karamellsaus :)

 

Ikke få panikk. Om puddingen skulle sitte fast i kantene så drar du rundt kantene med en kniv før du snur formen på fatet.

Om den ikke er fotomodellvakker så smaker den 100 ganger bedre enn kjøpepudding.

 

NB: Det jeg har skrevet her tar utgangspunkt i at det er snakk om en hjemmelaget pudding fra bunnen.

 

Tusen takk for svar! :D Nå står det i ovnen og det ser ihvertfall bra ut så langt!

Anonymkode: 9891e...9d1

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...