*Emma* Skrevet 6. oktober 2004 #1 Skrevet 6. oktober 2004 Er det noen som har noen gode og kanskje enkle oppskrifter med laks? Vi har hamstret endel laks i det siste og har fryseren full..men nå begynner jeg å bli litt lei stekt laks med koktepoteter, agurksalat og rømme. Fant en oppskrift i Dagbladet i dag som så nam ut men vil gjerne ha flere....
Midnattsol Skrevet 6. oktober 2004 #2 Skrevet 6. oktober 2004 Noe enkelt jeg pleier å lage er laks i folie. Pakker inn laks, vårløk, gulrøtter, litt olivenolje (2ss) og litt vann (2ss) + salt og pepper og en sitronskive. Legg i ovnen i ca 20 minutter. Server med f.eks ris til, eller poteter. Kan jo ha ovnsstekte potetbåter til, det er godt. Mange varianter. Hvilke grønnsaker du skal ha i pakken bestemmer du selv og kan variere der også.
Gjest Fiskern Skrevet 6. oktober 2004 #3 Skrevet 6. oktober 2004 Hei her har du ei oppskrift. Ingredienser. 500gr, Laksefilet 1 Løk. 1/4 Purre. 1/2 Rød Chili. Salt og sitronpepper. 1 dl. Fløte. 1 Beger rømme. 2 dl. revet ost. Fremgangsmåte. - Smør en ildfastform med litt margarin. - Skjær løken, purren og chilien i skiver og dekk bunnen av formen. - Fordel fiskefileten oppå løken. - Ha på salt og sitronpepper. - Rør rømmen ut i fløten og slå det over fisken, - Rasp osten fint og strø den over fisken og fløten. - Stek midt i ovnen ca. 30 min. på 180gr. Server med poteter og salat eller grønnsaker. mvh Perry
Gjest happylappy Skrevet 6. oktober 2004 #4 Skrevet 6. oktober 2004 Teriyakilaks med tilbehør Bland: - 1dl soyasaus - 3ss raspet ingefær - 2 fedd hvitløk - 1/2 dl vin, sake eller vann - 1/2 dl sukker (hvitt eller brunt) Rør godt sammen og ha i en plastpose/bolle. Sjær laks i skiver og ha ilamme marinaden. La dette ligge i kjøleskap over natten. varm ovnen til 250grader, legg fiskestykkene på bakepapir høyt i ovnen, til di er stekt. Rundt 5min. Server med ris (og salat av Lollo rosso/ruccola/sukkererter/cherrytomater og rødløk, hell over litt sitronsaft/olivenolje/salt og pepper) "Chillisaus" Band sammen: - 3ss fiskesaus - 1/2ss sukker (hvitt eller brunt) - saften fra 1/2 lime - 1ss vann - masse finhakket chilli (med frø) denne sausen bruker du på risen, holder til ca 2-3 personer, alt etter hvor sterk du vil ha maten Agurksalat(2 personer) - skjær en agurk pa langs, skarp ut "kjærnen" med en skje. Du kan godt ta av skallet også med en osthøvel. Skjær agurken i 1/2cm skiver. - Kok opp: 1/s dl vann 1ss hvitt sukker 1 ts salt 1/2 liten rødløk eller 2-3stk sjarlottløk Når det koker tar du kasserollen av platen, tilsetter 3ss riseddik. venter litt, har oppi 1 hakket chilli (med eller uten frø etter eget valg). dette avkjøles og når det er kaldt heller du det over agurkene. hvis du vil kan du riste usaltede peanøtter i en panne til di er litt brune, hakk, og hell over agurkene rett før servering. "chillisausen" og agurksalaten klarer seg godt noen timer i kjøleskapet. Lover at dette blir godt mottatt..
Arkana Skrevet 6. oktober 2004 #5 Skrevet 6. oktober 2004 Laksefiskekaker (4-6 pers.) salt/pepper 2 finhakkede sjalottløk 450 g laksefilet 1 ss smør 1,5 dl tørr hvitvin 1 ss hakket persille 350 g moste poteter 2 ss hvetemel 2 vispede egg 100 g ferske loffsmuler Dryss løken i en langpanne og legg laksen over. Dryss på salt og pepper og hell i vinen. Dekk med folie og stek ved 200 grader i 8-10 minutter. Sil av laksen og reduser væsken til den blir sirupsaktig. Del laksen i smårbiter og tilsett den innkokte væsken og persille. Vend inn potetmosen litt etter litt. Smak til med salt og pepper. Form til 12-18 fiskekaker som dyppes først i mel, så i vispet egg og så i loffsmuler. Dypp en gang til i egg og loffsmuler. Frityrstek 4-5 minutter og la renne av på kjøkkenpapir. Laksemiddag på ett brett (4 pers.) 200 g friske aspargesbønner 1 beger cherrytomater 20 sorte oliven 8 basilikumblader 12 ansjosfileter ½ ts timian 2 ss olivenolje 4 stk laksefilet â 200 g u/skinn og ben saften av 1 sitron 4 ss olivenolje salt/pepper 6 mellomstore poteter Kle en langpanne med aluminiumsfolie og lag en brett rundt det hele. Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i ca 5 minutter. Bland dem med tomater, oliven og basilikum og legg i den ene enden av langpannen. Fordel ansjosfiletene over. Skjær halvkokte poteter i båter og vend i olje. Dryss over salt, pepper og timian og legg i den andre enden av langpannen. Vend laksestykkene i en blanding av sitronsaft og olivenolje og dryss salt og pepper på, legg dem i midten av pannen. Stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Laksesuppe (4 porsj.) 125 g sellerirot 1 gulrot 200 g fennikel 2 ss smør 1 boks hakkede hermetiske tomater 8 dl vann 2 fiskebuljongterninger 2 dl hvitvin 3 dl matfløte 1 ss maisenna ½ ts cayennepepper 500 g laksefilet 1 ts salt finhakket dill til pynt Rens og finstrimle grønnsakene. Fres først sellerirot og gulrot i smør i en gryte, ca. 3 min. Legg i oppskåret fenikkel og fres ytterligere noen minutter. Tilsett buljongterninger, evt. vin, fløte og hakkede tomater. La det koke ca. 10 minutter til grønnsakene er myke. Smak til med salt og kajennepepper. Rør ut maisenna i litt kaldt vann. Visp det ned i suppen og la det koke opp. Skjær fisken i ca. 2 cm tykke terninger og ha dem i suppen La dem trekke ca. 5 minutter. Hell suppen i tallerkener og dryss over hakket dill ved servering. Quiche med laks, sopp og vårløk 60 g smør 1,5 dl kesam 3,5 dl hvetemel ½ ts salt 2-3 ss vann 1 eggehvite 250-300 g renskåret laks 8-10 friske champignon 2 vårløk 3 egg + 1 eggeplomme 1,5 dl melk 1 beger (3 dl) kesam 1 ts salt pepper ca 1 dl revet ost Arbeid sammen smør, kesam, mel, vann og salt til en jevn deig. Kjevle ut til å kle en 24 cm paiform. Prikk bunnen med gaffel og forstek ved 200 grader i 10-12 minutter. Pensle den varme paibunnen med eggehvite, det tetter igjen deigen. Del laksen i biter, skjær sopp i biter/skiver. Fres soppen i smør, tilsett finsnittet vårløk. Legg laks og sopp i bunnen. Visp sammen egg, melk, kesam, salt og pepper og hell over fyllet. Dryss på ost og stek ved 175 grader på nederste rille i 30-40 minutter. La hvile 10-15 minutter før servering.
Gjest Anonymous Skrevet 6. oktober 2004 #6 Skrevet 6. oktober 2004 Dette er nammenam, og enkelt å lage: Pasta med laksesaus: Kok pasta, for eksempel tagliatelle (FERSK mmm....) Saus: 2 sjarlotteløk Litt olje Cirka 1 dl fiskekraft, melk eller vann Cirka to laksefileter tre-fire-fem spiseskjeer creme fraiche Gressløk dersom jeg er i støtet Surr hakket løk i olje på svak varme i fem minutter, tilsett laks i terninger og surr videre til laksen er stekt, tilsett creme fraiche og melk/kraft/vann (Poenget er bare å gjøre det mer tyntflytende...) og gressløk. Server med parmesan. Voila! Selvsagt kan du erstatte creme fraichen og vann/kraft/melk med matfløte eller h-melk, men det er creme fraiche som oftest står i mitt kjøleskap.
hilli Skrevet 7. oktober 2004 #7 Skrevet 7. oktober 2004 Denne er kjempegod, tror det er en Nigella oppskrift. I stedet for poteter er det erter, pureen blir veldig søt og god:) Laks med erter Bak laksen i ovnen. Imens lager du en ertepuré av frosne, grønne erter med et par fed hvitløk som kokes med ertene. Kjøres i blender sammen med crème fraiche. Serveres med baconbiter.
Gjest the imp Skrevet 7. oktober 2004 #8 Skrevet 7. oktober 2004 Tagliatelle med laks Til 4 personer 1 kg laksefilet, i terninger på 3 x 3 cm 2 dl hvitvin 2 dl fiskebuljong salt nykvernet pepper 1 rød chili, hakket 1 bunt bredbladet persille, grovhakket 2 sitroner, saften 2 hvitløkfedd, presset 2 dl olivenolje 400 g tagliatelle Laksen bringes til kok i hvitvin og fiskebuljong. Ta av platen og la trekke til servering. Varm olje i en tykkbunnet kjele. Ha i chili, sitronsaft og hvitløk og rør godt sammen. Legg den kokte laksen i og snu slik at alt får en smak. Kok pastaen al dente i rikelig lettsaltet vann. Sil av vannet og bland pastaen inn i lakseblandingen. Smak til med salt og pepper og server straks. Lakse-risotto 2 porsjoner 1 ss olivenolje 1 løk 60 g langkornet ris 1 terning fiskebuljong 3 dl vann 1 bunt hvit persille 1 bunt gressløk 1 sitron 250 g laksefilet 1 ts pepper Varm olivenoljen i en gryte over middels varme, ha i grovhakket løk. Når løken er blitt gjennomsiktig, tilsettes risen. Rør rundt til riskornene blir fuktige av oljen. Smuldre buljongen med fingrene og ha den i. Tilsett litt vann. Kok under stadig omrøring over middels varme, og tilsett vann gradvis etterhvert som det trekkes inn i risen. Når risen har sluttet å trekke til seg vann og er ferdig, tas gryten av varmen. Ha i finhakket persille og gressløk og saften av en sitron. Skjær laksen i passende små terninger, og rør den inn i den varme risen. Varmen fra risen «koker» laksebitene på et øyeblikk, så middagen skal serveres omgående med noen sitronskiver og en frisk, grønn salat. Innbakt laks Antall porsjoner: 2 Ingredienser: 250 gr hel laksefilet ½ beger Philadelphia-ost 1 liten potte basilikum Saft og revet skall fra én sitron Salt og pepper 1 fedd finhakket hvitløk (kan selvfølgelig sløyfes) 2 plater frossen butterdeig 1 egg (til pensling) Fremgangsmåte: Ta ut butterdeigplatene og legg dem på benken. Hakk basilikum og hvitløk, og bland dette sammen med Philadelphia-osten og sitronsaft/-skall. Smak til med pepper og salt. Skjøt sammen butterdeigen ved hjelp av egg. Kjevles ut til den blir stor nok. Laksefileten deles i to og legges på deigen i to lag med saus imellom. Pakk laksen inn og "lim" skjøtene med egg. Legg "pakken" i en ildfast form med skjøtene ned. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 25-30 min.. Følg med på slutten av steketiden, og stikk en kniv ned i fisken. Når kniven er varm er fisken ferdig.
*Emma* Skrevet 7. oktober 2004 Forfatter #9 Skrevet 7. oktober 2004 Tusen takk for svar alle sammen. Jeg skal "klippe ut " alle oppskriftene og sette igang
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå