Gjest Janna Skrevet 12. juli 2002 #1 Del Skrevet 12. juli 2002 Jeg lurer så fælt på hva den sausen som "omslutter" grønnsakene i kinesiske wok-retter? Det er ikke soya saus tror jeg, den er oransjeglødende og mild, og ligger som et lite lag utenpå grønnsaksbitene.. *SMATTE* Kan noen hjelpe meg? Hva heter den sausen?? Hvor får man kjøpt det? Og hvor får man kjøpt vannkastanjer og bambusflak?? (Liker kinamat) Takker for svar! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Olivia Skrevet 12. juli 2002 #2 Del Skrevet 12. juli 2002 vannkastanjer og bambusskudd for du kjøpt i de fleste dagligvarer, hvis du ikke finner det der har de det i hvertfall i invandrer butikker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest eminel Skrevet 14. juli 2002 #3 Del Skrevet 14. juli 2002 Er det ''chinese sweet and sour'' du mener?? Den er oransje med masse friske og sprø grønnsaker. Du kan kjøpe sausen fra Uncle Bens, den er god. Vet ikke om den brukes i wok, men jeg pleier å bruke den sammen med kyllingfilet og ris (taste like heaven!!!!). Anbefales på det sterkeste Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supersnupp Skrevet 14. juli 2002 #4 Del Skrevet 14. juli 2002 Har en veldig god oppskrift på Kylling sweet&sour fra bunnen av hvis dere er interessert? 4 kyllingbryst salt/pepper 1/2 dl hv.mel 3 små paprika, forsjkellige farger 1 boks ananas fersk, revet ingefær 1 liten boks bambusskudd el vannkastanjer saus: 1 dl vann 1 terning hønsebuljong 1 dl ananassaft 1/2 dl rødvinseddik 1/2 dl sukker 1/2 dl tomatpure 1 ss soyasaus 1 ss maisenna - del kyllingen i mindre stykker, krydre med salt/pepper og cend dem i melet - skjær paprika/ananas i mindre biter. La bambusskudd/vannkastanjer renne godt av - brun kyllingen i olje og sett til side - fres paprika, tilsett ananas, bambusskudd/vannkastanjer, ingefær og kylling - kok opp vann med buljongterning i egen kjele - bland inn de andre ingrediensene til sausen. Kok det inn ca 10 min - hell over kylling/grønnsaker og la det få et oppkok slik at sausen blir blank og fin Server med ris NAMM! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Adina Skrevet 15. juli 2002 #5 Del Skrevet 15. juli 2002 Mmmmm, vet hva du mener... ta deg en tur i butikken og finn sur søt saus fra blue dragon. Jeg syntes ikke oncel ben er noe god, men hver sin smak. Lykke til med graviditeten! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuji Skrevet 15. juli 2002 #6 Del Skrevet 15. juli 2002 Du mener vel ikke sur-søt saus, Vinga? Jeg tror jeg vet hva du mener, men vet heller ikke hva den heter. Nå fikk jeg lyst på kinamat... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Janna Skrevet 15. juli 2002 #7 Del Skrevet 15. juli 2002 Jo, den heter kanskje sur-søt saus.. Den er helt fri for grønnsaker, den er helt ren og klar. Blue Dragon? Hmm, det har de på Rimi... :blunke: Takker for svar!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Janna Skrevet 15. juli 2002 #8 Del Skrevet 15. juli 2002 Ja, nå har jeg kjøpt litt av hvert 2 bokser vannkastanjer (Blue Dragon) 2 bokser bambusskudd 1 boks babymais 1 brokkoli 6 ferske champignoner 1 strømpe med gule løk 1 flaske med Blue Dragon chili- og hvitløksaus( den var oransje-rød!!) Så imorgen skal jeg prøve å lage kinesiske grønnsaker Håper det blir vellykket. Har aldri laget kinamat før! Har dessverre ikke wok, men bruker en stor, flat gryte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Janna Skrevet 16. juli 2002 #9 Del Skrevet 16. juli 2002 Nå driver jeg og åpner bokser og hakker grønnsaker. Kinamat til middag!! 8) Dette blir ingrediensene: Fersk champignon Gul løk Brokkoli Rød paprika Vannkastanjer Bambusskudd Babymais Alt skjæres i tynne strimler. Ris Biffkjøtt i strimler til sambo (liker ikke biff jeg) Når alle grønnsakene og kjøttet er ferdig skal jeg blande oppi litt rød chili- og hvitløksaus Gleder meg til middag, håper dette blir godt... Ellers så kverker vel sambo meg Han er sulten som en ulv etter jobb. :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå