Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva spiser der ei romjula? Prøver å lage en meny her så jeg kan storhandle. Kom gjerne med seriøse tips :) Julaften er baners, 1 dag jul og nyttårsaften.. men resten av uka aner jeg ikke! Spiser alt omtrent, men gjerne litt julete når det først er jul. Takk!

Anonymkode: 7c8b4...c73

Videoannonse
Annonse
Gjest chisandra
Skrevet

Prøver å ha vanlige middager de fleste av dagene i romjula. Det blir jo gjerne litt ekstra snoperi utenom og gode frokoster. På den måten blir det litt ekstra uten å ta helt av. :)

Skrevet

Vi har vanlige middager i romjula, koser oss juledagene og nyttårsdagen, men orker ikke mer mas og stress med middag utover de dagene😉

Skrevet

For eksempel medisterkaker, lutefisk, kalkun, sodd, taco eller pizza. Pleier også å gå ut og spise indisk eller kinesisk en dag i romjula.

Anonymkode: 8f30d...0c6

Skrevet

Siden det er pinnekjøtt på julaften, ribbe 1.juledag og kalkun på nyttårsaften prøver vi å få inn iallefall 2 bedre fiskemiddager i romjulen. Tipper på det blir en biffmiddag og en kylingmiddag også... 

Gjest SykkelJenny
Skrevet

Helt vanlig mat i romjulen. Jeg skeier ut julaften og nyttårsaften - ikke kaker og julemat andre dager. 

Skrevet

Jeg vil ha noe fisk i romjula, kan godt være lutefisk eller rakefisk. Må ha noe kyllingfillet med godt tilbehør og. Og noe helt uten om jul som en god salat med kylling og pasta kanskje.

Skrevet

Hos oss har vi skagentoast en gang i romjula, greit å avveksle litt fra all kjøttmaten selv om det også er så godt :)

Anonymkode: df84d...1fc

Skrevet

Enkelt og gjerne litt lettere mat enn det man spiser på julaften og 1 dags brunch.

Pastaretter, kyllingretter, meksikansk mat osv :)

Gjest Margit Spat
Skrevet

Siden den tradisjonelle julematen hos oss er mye tung kjøttmat, pleier vi å spise en del fiskeretter. Gjerne ting som er ganske raskt å lage. Det er deilig til avveksling fra alt kjøttet, og vi unngår å bli helt matlei. 

Denne fra Remas oppskrifter har vi laget en del, og også variert med andre/flere grønnsaker:  https://www.rema.no/oppskrifter/torskeloin-med-paprikamiks/REC-34564

Skrevet

Første juledag spiser vi rester etter eget behov. Andre juledag gjør vi som Vazelina Bilopphøggers: Pizza Grandiosa. ;)

Skrevet

Vi har en dag med svensk julemiddag og en dag med norsk julemiddag, og det blir rester fra de begge 1. og 2. juledag, så resten av romjula så prøver vi å ha så normal mat som mulig. Gjerne litt godt krydret mat/salt mat for å få en tydeligere kontrast til den fete maten og søte snacksen

Skrevet

Blir stort sett vanlige middager, foruten 1. juledag hvor vi har rester av middagen fra dagen før og nyttårsaften hvor vi har kalkun.

Mvh Yvonne :heiajente:

Gjest Zeitgeist
Skrevet

Dette er mammas julemeny som vi har fulgt i ca. tjue år:

Lillejulaften: Kyllingsalat

Julaften: Pinnekjøtt med rotmos og poteter

1. Juledag: Ribbe med surkål, rosenkål, svisker, poteter

2. Juledag: Kald ribbe og Walddorfsalat

3. Juledag: Kveite med gulrøtter, Sandefjordsmør, og poteter

4.Juledag: Lammelår med blomkål, gulrøtter, poteter, saus

5. Juledag: Kokt torsk med gulrot, baconterninger, poteter

6. Juledag: Elgsteik med rotgrønnsaker, poteter, og saus

Nyttårsaften: Samma som Julaften

1. Nyttårsdag: Samme som 1. Juledag

2. Nyttårsdag: Restemat

3. Januar: Bacalao

4. Januar: Kjøttsuppe

Etter denne orgien av kjøtt og annen feit mat er jeg alltid sjeleglad for å kunne reise hjem til meg selv igjen for minst en måned med kun fisk, grønnsaker, frukt, og knekkebrød. 

Skrevet

Vi skal hjem til mine foreldre i år. Der pleier det å være fast juleselskap minst 1. og 3. juledag (stor slekt). Kalkun er alltid standard en av dagene. Pinnekjøtt på juleaften, og gjerne ribbe en annen dag. Utenom disse dagene og nyttårsaften er det mer normale middager.

Anonymkode: 7a886...ad3

Gjest SykkelJenny
Skrevet
19 timer siden, Lafemmemauvaise skrev:

Dette er mammas julemeny som vi har fulgt i ca. tjue år:

Lillejulaften: Kyllingsalat

Julaften: Pinnekjøtt med rotmos og poteter

1. Juledag: Ribbe med surkål, rosenkål, svisker, poteter

2. Juledag: Kald ribbe og Walddorfsalat

3. Juledag: Kveite med gulrøtter, Sandefjordsmør, og poteter

4.Juledag: Lammelår med blomkål, gulrøtter, poteter, saus

5. Juledag: Kokt torsk med gulrot, baconterninger, poteter

6. Juledag: Elgsteik med rotgrønnsaker, poteter, og saus

Nyttårsaften: Samma som Julaften

1. Nyttårsdag: Samme som 1. Juledag

2. Nyttårsdag: Restemat

3. Januar: Bacalao

4. Januar: Kjøttsuppe

Etter denne orgien av kjøtt og annen feit mat er jeg alltid sjeleglad for å kunne reise hjem til meg selv igjen for minst en måned med kun fisk, grønnsaker, frukt, og knekkebrød. 

Det første som slo meg var at hun må ha et vanvittig stort kjøleskap for å få plass til alt :fnise:

Ellers må jeg si at jeg er imponert over at hun har klart å holde denne menyen i over 20 år. Jeg hadde gitt opp før første julen var omme. 

Skrevet
Den 15.12.2015 at 21.09, SykkelJenny skrev:

Helt vanlig mat i romjulen. Jeg skeier ut julaften og nyttårsaften - ikke kaker og julemat andre dager. 

:klappe: 

 

Men for å komme til saken. Vi spiser pinnekjøtt på julaften, og kommer til å ha fisk de to neste dagene - kveite 1. juledag (fast tradisjon), og breiflabb eller torsk 2. juledag, avhengig av hva fiskehandleren har av fersk fisk å vakuumere for oss når vi handler der om morgenen på julaften.

3. juledag: Confit de canard, poteter (og muligens pastinakk) stekt i andefettet, rosenkål og hjemmelaget rødkål.

Mandag, tirsdag og onsdag er det hverdager og jobb, så da blir det etter planer lette hverdagsmiddager, gjerne av rester, feks purésuppe kokt på kraft av beinet etter røkt lammelår, og med det som måtte være igjen av kokte grønnsaker og mandelpoteter fra julemiddagene. Og ellers selvsagt ALT vi måtte begjære av julebaksten vår hele romjulen igjennom. Driver ikke og baker for å spise  opp kakene kun på selve julaften, liksom.

:nissevink: 

Anonymkode: 9a4e6...d3e

Gjest SykkelJenny
Skrevet
20 minutter siden, AnonymBruker skrev:

:klappe: <<---------

 

Men for å komme til saken. Vi spiser pinnekjøtt på julaften, og kommer til å ha fisk de to neste dagene - kveite 1. juledag (fast tradisjon), og breiflabb eller torsk 2. juledag, avhengig av hva fiskehandleren har av fersk fisk å vakuumere for oss når vi handler der om morgenen på julaften.

3. juledag: Confit de canard, poteter (og muligens pastinakk) stekt i andefettet, rosenkål og hjemmelaget rødkål.

Mandag, tirsdag og onsdag er det hverdager og jobb, så da blir det etter planer lette hverdagsmiddager, gjerne av rester, feks purésuppe kokt på kraft av beinet etter røkt lammelår, og med det som måtte være igjen av kokte grønnsaker og mandelpoteter fra julemiddagene. Og ellers selvsagt ALT vi måtte begjære av julebaksten vår hele romjulen igjennom. Driver ikke og baker for å spise  opp kakene kun på selve julaften, liksom.

:nissevink: 

Anonymkode: 9a4e6...d3e

Ref pilen min over her - du glemte ironiflagget.

Når det gjelder kaker så har jeg faktisk ikke bakt en eneste kake til jul i år. Regner med enda en "Ikke-ironi-applaus".

Skrevet

Pinnekjøtt på julaften, koldtbord med alskens julemat og mer til på første eller andre juledag, og kalkun på nyttårsaften :) 

Skrevet

Vi har alltid ribbe på julaften og pinnekjøtt på nyttårsaften! I romjula spiser vi derfor alltid ovnbakt ørret 1. eller 2. juledag :) De andre dagene går det mest i restemat og vanlige middager :) 

Anonymkode: 0bc42...db4

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...