Gjest bahloo Skrevet 5. oktober 2004 #1 Skrevet 5. oktober 2004 Hei Har veldig lyst på grateng, gjerne med skinke eller kylling og makarioni. Samt grøntfor i... Men det må være med hvit saus. Hvordan lager man noe sånt, er det noen som har en oppskrift. Jeg er ikke så flink på kjøkkenet - så hvis du har noe - ta med hvor mange grader og hvor lang tid det skal stå i ovnen
Gjest lilletroll Skrevet 5. oktober 2004 #2 Skrevet 5. oktober 2004 Du kan lage vanlig hvit saus, ha i egg, og....å....hva heter det krydderet igjen.....muskat!! Da blir det gratengsaus i hvertfall..... Sitter ikke hjemme nå, så forhold og steking og grader og sånn kan jeg ikke hjelpe deg med akkurat nå.....(for når jeg skal lage mat må jeg ha en oppskrift å følge, så sånt sitter ikke i hodet mitt :-?
Gjest gjest1 Skrevet 5. oktober 2004 #3 Skrevet 5. oktober 2004 Lagen vanlig hvit saus, enten fra bunnen eller pose. Når sausen er ferdig rører du i en eggeplomme, og vstivpisker eggehviten og rører den forsiktig inn i sausen. NB må ikke koke etter at du har hatt i egget. Skjær grønnsaker f.eks. blomkål, brokkoli, purre, i biter. Kok litt pasta, makaroni,skruer e.l, mens sausen koker. Du kan og ha kokt skinke eller fiskerester i gratengen. Bland med den ferdige sausen og ha i en ildsfast form , strø på revet ost eller strøkavring. Stek ved 220 grader C i 20-25 min. Litt revet muskat i sausen smaker veldig godt. men er ikke nødvendig. Ps, hvis du søker på grateng her på KG får du opp mange oppskrifter.
Gjest bahloo Skrevet 5. oktober 2004 #4 Skrevet 5. oktober 2004 Takker for svar og tips! Nå er det bare til å gå i gang. Takk skal dere ha.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå