AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #1 Del Skrevet 12. desember 2015 Noen her som vet hvordan fysioterapiutdanningen er? Krevende studie, eller "vanlig"? Hvilke positive og negative sider? Håper noen kan svare meg! Anonymkode: f00d6...773 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #2 Del Skrevet 12. desember 2015 Du får ikke jobb etterpå. Anonymkode: 98602...cba 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fuldkornshvede Skrevet 12. desember 2015 #3 Del Skrevet 12. desember 2015 Anbefaler IKKE å velge det - ekstremt vanskelig å få jobb!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #4 Del Skrevet 12. desember 2015 Du får ikke jobb etterpå.Anonymkode: 98602...cbaAnbefaler IKKE å velge det - ekstremt vanskelig å få jobb!!Er det? Trodde det var rimelig greit å få jobb… Har tidligere tenkt på å studere feks. bevegelsesvitenskap, men fikk høre at det var mye lurere å velge fysioterapi fordi det er mye lettere å få jobb da? Anonymkode: f00d6...773 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #5 Del Skrevet 12. desember 2015 Nei det er vanskelig, fysioterapeuter jobber som regel med noe annet enn det de er utdannet til. Anonymkode: 98602...cba Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #6 Del Skrevet 12. desember 2015 Nei det er vanskelig, fysioterapeuter jobber som regel med noe annet enn det de er utdannet til.Anonymkode: 98602...cbaSom hva da? Anonymkode: f00d6...773 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #7 Del Skrevet 12. desember 2015 Alt fra PT, instruktør på treningssenter til administrasjonsjobber og sitte i kassa på Rema. Anonymkode: 98602...cba Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #8 Del Skrevet 12. desember 2015 Alt fra PT, instruktør på treningssenter til administrasjonsjobber og sitte i kassa på Rema. Anonymkode: 98602...cbaHmm, okei Søren, jeg som hadde fått så lyst til å bli fysioterapeut. Endelig klart å "bestemme meg". Velvel, da må jeg vel bare begynne å lete etter studier på nytt Anonymkode: f00d6...773 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #9 Del Skrevet 12. desember 2015 Ja du får ikke jobb Anonymkode: cc2dd...651 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #10 Del Skrevet 12. desember 2015 Ja du får ikke jobbAnonymkode: cc2dd...651Men hvorfor er det folk som studerer fysioterapi hvis man er garantert å ikke få jobb, da? Virker jo litt meningsløst… Anonymkode: f00d6...773 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #11 Del Skrevet 12. desember 2015 Som ergoterapeut har du kanskje litt større sjanser på jobb, det er jo noe lignende Anonymkode: 98602...cba 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #12 Del Skrevet 12. desember 2015 Som ergoterapeut har du kanskje litt større sjanser på jobb, det er jo noe lignendeAnonymkode: 98602...cbaHva er forskjellen på ergoterapeut og fysioterapeut da? Anonymkode: f00d6...773 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #13 Del Skrevet 12. desember 2015 https://utdanning.no/yrker/beskrivelse/ergoterapeutLigger et par videoer nede på siden der ned intervju av både en ergoterapeut og en fysioterapeut Anonymkode: 98602...cba Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snopeguri Skrevet 12. desember 2015 #14 Del Skrevet 12. desember 2015 Helt tydelig at de som svarer ikke er utdannet fysioterapeut! Som ergoterapeut er det mye vanskeligere å få jobb, samt mindre variert arbeidshverdag. F.eks på store sykehus har de gjerne 5 ergoterapeuter og 120 fysioterapeuter. Svært mange ergoterapeuter jobber i stedet på sykehjem, bofellesskap osv. pga jobbmangel. Fysioterapiutdanningen er nok noe vanskeligere enn en gjennomsnittlig utdanning, men absolutt grei om du har snitt på rundt 5. Da vil du klare deg fint. Mange spennende fag, med mye obligatorisk oppmøte. Det er også mye praksis, som er spennende, men som tar mye tid. I de periodene er det vanskelig å jobbe ved siden av studiet. Det er noen fag som føles litt meningsløse, men alt i alt er det et veldig fint studie som absolutt er overkommelig mtp arbeidsmengde. Det skal også sies at fysioterapi regnes som mye tøffere enn ergoterapi studiemessig. På jobbmarkedet er det som regel greit å få jobb. Du får nok ikke 100% fast jobb, men f.eks et 100% vikariat som etterhvert blir en fast stilling. Jeg var ferdig i turnus i august, og alle jeg kjenner har fått jobb som er relevant for studiet (altså jobb som fysioterapeut). Noen jobber på treningssenter med gruppetimer ved siden av, da de f.eks har 70% stilling. Det er INGEN som jobber i kassen på Rema som nevnes over her. Jeg kjenner kullene både fra tidligere, og mitt kull på to av fire skoler (Bergen og Oslo), og det er som sagt ingen som sitter arbeidsledig. Som sagt kan det ta litt tid å få fast stilling, men det ordner seg for de aller fleste. Om du er villig til å flytte litt på deg er det gode muligheter for fast stilling. Til slutt vil jeg si at det er et veldig flott yrke, med mye større muligheter enn folk flest tror. Det er en haug med arbeidsplasser på sykehus, kommunen, rehabilitering, rus, psykisk helse, privatpraksis osv. Du kan også jobbe med mennesker i alle faser av livet, noe som er svært givende. I tillegg synes jeg det er greit å slippe stell o.l. som de fleste andre yrker innen helsesektoren må gjøre. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snopeguri Skrevet 12. desember 2015 #15 Del Skrevet 12. desember 2015 Som ergoterapeut har du kanskje litt større sjanser på jobb, det er jo noe lignendeAnonymkode: 98602...cbaHelt feil. Mye vanskeligere å få jobb som ergoterapeut, og det finnes veldig mange færre arbeidsplasser. I kommunen f.eks er som regel inndelingen på fysio/egro 5/1, sykehus er det som regel 10x flere fysioterapeuter enn ergoterapeuter osv. Ergo har heller ikke mulighet til å starte privat. Det utdannes vel og merke litt færre ergoterapeuter, men antall arbeidsplasser er mye færre tatt dette også i betraktning. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #16 Del Skrevet 12. desember 2015 Helt tydelig at de som svarer ikke er utdannet fysioterapeut! Som ergoterapeut er det mye vanskeligere å få jobb, samt mindre variert arbeidshverdag. F.eks på store sykehus har de gjerne 5 ergoterapeuter og 120 fysioterapeuter. Svært mange ergoterapeuter jobber i stedet på sykehjem, bofellesskap osv. pga jobbmangel. Fysioterapiutdanningen er nok noe vanskeligere enn en gjennomsnittlig utdanning, men absolutt grei om du har snitt på rundt 5. Da vil du klare deg fint. Mange spennende fag, med mye obligatorisk oppmøte. Det er også mye praksis, som er spennende, men som tar mye tid. I de periodene er det vanskelig å jobbe ved siden av studiet. Det er noen fag som føles litt meningsløse, men alt i alt er det et veldig fint studie som absolutt er overkommelig mtp arbeidsmengde. Det skal også sies at fysioterapi regnes som mye tøffere enn ergoterapi studiemessig. På jobbmarkedet er det som regel greit å få jobb. Du får nok ikke 100% fast jobb, men f.eks et 100% vikariat som etterhvert blir en fast stilling. Jeg var ferdig i turnus i august, og alle jeg kjenner har fått jobb som er relevant for studiet (altså jobb som fysioterapeut). Noen jobber på treningssenter med gruppetimer ved siden av, da de f.eks har 70% stilling. Det er INGEN som jobber i kassen på Rema som nevnes over her. Jeg kjenner kullene både fra tidligere, og mitt kull på to av fire skoler (Bergen og Oslo), og det er som sagt ingen som sitter arbeidsledig. Som sagt kan det ta litt tid å få fast stilling, men det ordner seg for de aller fleste. Om du er villig til å flytte litt på deg er det gode muligheter for fast stilling. Til slutt vil jeg si at det er et veldig flott yrke, med mye større muligheter enn folk flest tror. Det er en haug med arbeidsplasser på sykehus, kommunen, rehabilitering, rus, psykisk helse, privatpraksis osv. Du kan også jobbe med mennesker i alle faser av livet, noe som er svært givende. I tillegg synes jeg det er greit å slippe stell o.l. som de fleste andre yrker innen helsesektoren må gjøre. Tusen takk for svar! Nå ble jeg litt lettet Jeg er sånn gjennomsnittlig flink på skolen. Må ha enkelte ting inn med teskje, men prøver å være strukturert jobbe så mye som jeg kan. Har hatt anatomi og fysiologi tidligere, så jeg kan litt av det fra før (det jeg husker). Det kan jo være en fordel? Og når det gjelder praksis, hva menes med at det tar så mye tid? Forstår at man ikke er sikret fast jobb med en gang, men det er man jo sjelden. Kjenner mange som er utdannet som andre ting enn fysioterapeut, og nesten alle måtte begynne med en vikarstilling, og flytte på seg Det handler jo om å være fleksibel og ta tiden til hjelp, men med de andre svarene jeg fikk over her så virket det som at jeg var garantert å ikke få jobb i det hele tatt.. Anonymkode: f00d6...773 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snopeguri Skrevet 12. desember 2015 #17 Del Skrevet 12. desember 2015 (endret) Det spørs litt på hvilken skole du velger, men er flere lange praksisperioder (9-10 uker). Da kan du måtte pendle 1-1.5 t hver vei, eller må bo på plassen disse ukene. Når man da er i praksis fulle dager + pendlevei, så tar det maaange timer om dagen. Ofte er det også oppgaver som skal leveres inn i forbinelde med praksis. Dette er som sagt bare i perioder, og går veldig fint for de fleste. Om du skal gå i Oslo slipper du å bo på en annen plass, men kan måtte pendle i en av disse 9 ukers periodene. Bergen og Trondheim må du om du er uheldig bo på plassen denne perioden. Da tar det på mange måter all din tid, men skolen betaler leie på plassen du må bo på. Om du får all praksis i byen du studerer i (som også en del får), er det likevel fulle dager + litt oppgaveskriving. Du må også forvente å lese en del under praksis, om pasientcaser som er aktuell for praksisplassen. Dette går som sagt veldig veldig fint for de fleste, og er kjempegøy! Er bare at det tar en del tid. 1. året er praksisperiodene svært korte: max 1 uke til sammen med observasjon. 2. året (Oslo): en 2 ukers periode og en 4 ukers periode hvor du deltar aktivt etterhvert3. året: to 9-10 ukers perioder hvor du er selvstendig Om du har hatt anatomi og fysiologi er det absolutt en fordel. Har du hatt det på sykepleien eller idrettsfag vil anatomien spesielt være mye vanskeligere på fysioterapi. Da må du lære deg alle kriker og kroker av hver knokkel, alle muskler, funksjon, nerver, blodårer, vener osv. Men det går også veldig bra for de fleste, og er bare pugging! Fysiologien vil nok også være vanskeligere, men veldig spennende! Endret 12. desember 2015 av Snopeguri Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #18 Del Skrevet 12. desember 2015 Det spørs litt på hvilken skole du velger, men er flere lange praksisperioder (9-10 uker). Da kan du måtte pendle 1-1.5 t hver vei, eller må bo på plassen disse ukene. Når man da er i praksis fulle dager + pendlevei, så tar det maaange timer om dagen. Ofte er det også oppgaver som skal leveres inn i forbinelde med praksis. Dette er som sagt bare i perioder, og går veldig fint for de fleste. Om du skal gå i Oslo slipper du å bo på en annen plass, men kan måtte pendle i en av disse 9 ukers periodene. Bergen og Trondheim må du om du er uheldig bo på plassen denne perioden. Da tar det på mange måter all din tid, men skolen betaler leie på plassen du må bo på. Om du får all praksis i byen du studerer i (som også en del får), er det likevel fulle dager + litt oppgaveskriving. Du må også forvente å lese en del under praksis, om pasientcaser som er aktuell for praksisplassen. Dette går som sagt veldig veldig fint for de fleste, og er kjempegøy! Er bare at det tar en del tid. 1. året er praksisperiodene svært korte: max 1 uke til sammen med observasjon. 2. året (Oslo): en 2 ukers periode og en 4 ukers periode hvor du deltar aktivt etterhvert3. året: to 9-10 ukers perioder hvor du er selvstendig Om du har hatt anatomi og fysiologi er det absolutt en fordel. Har du hatt det på sykepleien eller idrettsfag vil anatomien spesielt være mye vanskeligere på fysioterapi. Da må du lære deg alle kriker og kroker av hver knokkel, alle muskler, funksjon, nerver, blodårer, vener osv. Men det går også veldig bra for de fleste, og er bare pugging! Fysiologien vil nok også være vanskeligere, men veldig spennende! Men tror/vet du om praksisen på fysioterapi tar mer tid enn feks. praksisen i lærerutdanning? Kjenner en del som rar lærerutdanning, så får litt innblikk i hvordan det er der. Jeg skal forresten gå i Trondheim Jeg har hatt anatomi og fysiologi på idrettsfag (PT-utdannelse). Synes det var vanskelig nok der… Men det er vel bedre at jeg kan det mest grunnleggende i alle fall, sammenlignet med å ikke kunne noe som helst, og plutselig skulle lære seg alle kriker og kroker… Kanskje jeg bør kjøpe meg ei pensumbok og få litt oversikt før jeg evt. starter? Anonymkode: f00d6...773 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snopeguri Skrevet 12. desember 2015 #19 Del Skrevet 12. desember 2015 Det tar nok mindre tid enn lærerutdanning i praksis. Dette fordi de må planlegge og forberede seg mer. Du er vanligvis på praksisplassen fra 08-1515. Om det trengs får du ofte litt tid til å lese der også, slik at du kan forberede deg til casene du skal ha. Det er også avsatt en halv dag i uken til lesing under praksis, det er varierende hvordan denne brukes (kan også skrive eventuelle oppgaver her). Det som tar tid er om du er uheldig å må pendle, men i Oslo var det i alle fall max en 9 ukers periode, og det går jo fint!Både anatomi og fysiologi vil være mye vanskeligere enn det du har hatt, men uansett flott med et utgangspunkt. Det er jo uansett mest pugging. Du trenger ikke å kjøpe bøker på forhånd, om du er i forelesninger, leser litt utenom og leser bra til eksamen skal dette holde Om vil ha en headstart kan du jo gjøre dette, men husk da å kjøpe riktige bøker slik at det kan brukes senere også! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. desember 2015 #20 Del Skrevet 12. desember 2015 Det tar nok mindre tid enn lærerutdanning i praksis. Dette fordi de må planlegge og forberede seg mer. Du er vanligvis på praksisplassen fra 08-1515. Om det trengs får du ofte litt tid til å lese der også, slik at du kan forberede deg til casene du skal ha. Det er også avsatt en halv dag i uken til lesing under praksis, det er varierende hvordan denne brukes (kan også skrive eventuelle oppgaver her). Det som tar tid er om du er uheldig å må pendle, men i Oslo var det i alle fall max en 9 ukers periode, og det går jo fint!Både anatomi og fysiologi vil være mye vanskeligere enn det du har hatt, men uansett flott med et utgangspunkt. Det er jo uansett mest pugging. Du trenger ikke å kjøpe bøker på forhånd, om du er i forelesninger, leser litt utenom og leser bra til eksamen skal dette holde Om vil ha en headstart kan du jo gjøre dette, men husk da å kjøpe riktige bøker slik at det kan brukes senere også!Okei Men da høres jo praksisen egentlig ganske grei ut! Tenker jeg kan evt. kjøpe noen av bøkene som står på litteraturlisten på nettsiden for utdanningen i Trondheim? Anonymkode: f00d6...773 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå