Gå til innhold

Baking: drept gjæren! Hjelp?


Anbefalte innlegg

Skrevet

http://trinesmatblogg.no/2011/12/09/lussekatter/

Prøvde meg på disse her, men deigen er kjempekald og hever dårlig. Er det noen måte å redde den inn på? Kan jeg sette den i kjøleskap over natten feks? Er bare 25g gjær i den.

Anonymkode: aee00...856

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Om deigen er kald kan du gi den lenger tid, i morgen bør gå bra

Anonymkode: a12f9...7f9

  • Liker 1
Skrevet

Jeg skjønner ikke helt hva du mener, du gir litt motstridende info. Har du drept gjæren, eller er den bare kald så den bruker lang tid på å heve?

Hvis hele problemet består i at temperaturen er lav, så ting tar lenger tid, er ikke gjæren død. Da kan du enten la den heve over lengre tid (noe som utvikler gluten og god smak), eller du kan sette den på et lunere/varmere sted for å sette fart på den. 

Dersom du har drept gjæren, f.eks. ved å bruke for varm væske å røre den ut i, hjelper det ikke å bruke lenger tid. 

Anonymkode: 3848e...00f

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...