Gå til innhold

lussekatter


Anbefalte innlegg

Skrevet

hva er deres beste oppskrift?:)

Anonymkode: 3e410...427

Videoannonse
Annonse
Skrevet

bruker den gode svenske.

Anonymkode: cfa24...b14

Skrevet

Dette er virkelig min favoritt, laget den maaange ganger med kaldhevet deig og blir like suksess hver gang :)

Antall 16 stk.

100 g smør
2 1/2 dl melk
25 g gjær
1 dl sukker
1/2 ts salt
1 egg
1 1/2 ts gurkemeie eller en klype safran
500–600 g hvetemel
1 eggeplomme til pensling
Rosiner til pynt

  1. Smelt smøret ved svak varme. Tilsett melk, og varm blandingen til den er blitt pase lunken.

  2. Hell smørblandingen over i en stor bolle, og rør ut gjæren.

  3. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen, og la den heve tildekket i minst 1/2 time på et lunt sted, eller aller helst i kjøleskapet over natten.

  4. Del deigen i 16 biter, og trill hver av dem til en lang pølse som formes til en snirklete S. La lussekattene etterheve i 1/2 time. Pensle dem med eggeplomme og pynt med rosiner.

  5. Stek lussekattene ved 200 grader i 10–15 minutter.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...