Gå til innhold

Kakevafler fra Sørlandet


Anbefalte innlegg

Gjest Genevieve
Skrevet

Her kommer nok en recept fra en gammel hånskrevet oppskriftsbok. Når dere skal lage denne vaffelrøren er det viktig at dere gjør nøyaktig slik det står for rekkefølgen av ingredienser har avgjørende betydning for resultatet.

Det er også viktig at dere bruker de rette melkeproduktene og ikke bare hiver i det som passer dere best for så og klage etterpå over at de ikke var så spesielt gode. Folk bruker gjerne vaffelrøre til å slenge i det de har av rømme- og melkerester i kjøleskapet men det går ikke i denne oppskriften her.

Du trenger:

5 store egg

2 dl Kefirmelk

300 gr. sukker

2 ts vaniljesukker

1 ts malt eller støtt kardemomme

en knivsodd bakepulver

5 dl H-melk

100 gr. smeltet smør eller Melange

1 dl. kremfløte

hvetemel

Denne røren lager du enklest i en miksmaster.

Smelt smøret og sett dette til side for lett avkjøling.

Knegg eggene i miksebollen og tilsett Kefirmelken, sett mikseren på laveste hastighet og pisk dette i ca. 2 min.

Tilsett sukker (bare la maskinen gå hele tiden mens du har i de øvrige ingrediensene), ha i bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Tilsett helmelken og la maskinen gå i minst 2-3 minutter til.

Så begynner du å tilsette melet, spiseskje for spiseskje. Hvor mange skjeer du trenger for en fyldig røre avhenger av melet selv men jeg anslår ca. 20 toppede spiseskjeer. Bare ha i skje for skje i rask rekkefølge og stopp når du ser at røren tykner.

Hell smøret i en tynn stråle nedi bollen mens maskinen går, tilslutt tilsetter du fløten og lar røren svelle i minst 30 minutter, lag gjerne røren tidlig på dagen og la den stå i kjøleskapet.

Stekes på vanlig måte i vaffeljern. Dette er vafler man inviterer gjester på :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvilken kefirmelk bruker du i oppskriften, den i lyseblå kartong eller mørkeblå?

Gjest Genevieve
Skrevet
Hvilken kefirmelk bruker du i oppskriften' date=' den i lyseblå kartong eller mørkeblå?[/quote']

Kefirmelk er kartongen som har en Russisk kosakk utenpå mens Kulturmelk er den mørkeblå kartongen.

Skrevet

Ok. takk. Skal notere ned oppskriften og få den testet ut.

Skrevet

Nami! Den skal prøves ut.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...