Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

tenkte å overraske med terteskjell imorgen, men har aldri laget dette før, bare fått det servert. greit nok jeg kan nok klare å kjøpe inn terteskjell og det tilbehøret jeg ønsker, men det er jo litt fint å vite hva andre har oppi også, selv bruker jeg erter, reker, asparges og fiskepudding. men hvordan lager dere den hvitesausen? hører at det kan være litt vanskelig?! vi er to stykker så hvor mye tror dere en må beregne med saus? man kan vel kjøpe ferdig laget saus, men det er vel ikke så godt?!

Skrevet

Hvit saus på pose er etter min mening nærmest uspiselig. Og når hvit saus er så enkelt å lage blir saken klar. Smelt ca 3 ss smør og rør inn 2 ss mel. Så sper du med melk (ca 6 dl), litt etter litt, mens du visper hele tiden. Smak til med salt, pepper og revet muskat og la sausen småkoke ca 5 minutter (for å få bort den rå melsmaken). Til to stykker tror jeg det holder med halvparten av den oppskriften her.

Skrevet
Smelt ca 3 ss smør og rør inn 2 ss mel. Så sper du med melk (ca 6 dl)' date=' litt etter litt, mens du visper hele tiden. [/quote']

Hvis du i tillegg varmer opp melken først er det mye enklere å få en saus fri for klumper.

Skrevet

Jeg tar alltid kjelen av plata når jeg sper med melk. Rører inn melken før jeg stter kjelen tilbake på olata og koker opp. Og rører hele tiden!

Skrevet

Så lenge man ikke har i for mye melk av gangen og rører godt hele tiden får man ikke klumper i sausen.

Forresten finnes det en sunnere (men ikke så god) versjon av hvit saus, hvis du tenker på vekten. Varm opp 4 dl melk, rør ut 2 ss mel i litt melk og visp det inn i sausen. La småkoke 5 minutter, og smak til med salt og pepper.

Gjest Anonymous
Skrevet

tusen takk for råd, dette skal jeg da klare altså. men kan jeg bruke alminnelig soft smør? eller må det stekesmør til?

Skrevet

Du kan bruke akkurat det smøret du vil. :)

Gjest Anonymous
Skrevet
tusen takk for råd, dette skal jeg da klare altså. men kan jeg bruke alminnelig soft smør? eller må det stekesmør til?

soft er ikke smør, men margarin. bruk tine smør, det gir best resultat.

  • 2 uker senere...
Skrevet

Den hvite sausen blir enda bedre når den smakes til med bittelitegrann sukker!! det har jeg lært av min mor som lærte det av sin mor som lærte det av sin mor som..... :ler: (Det samme gjelder forøvrig for ertestuing fra pose!)

Skrevet

Men så er margarin mye sunnere. Her i huset bruker vi ikke annet enn soft flora til matlaging.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...