AnonymBruker Skrevet 16. november 2015 #1 Skrevet 16. november 2015 Her i heimen elsker vi supper når høsten og vinteren setter inn. Gode, varme supper med spennende smaker og deilig brød til. Og som kan varmes opp igjen dagen derpå, og ofte smake enda bedre. Jeg har 2 varianter som jeg varierer mye mellom, En kjøttbasert (oksekjøtt, grønnsaker, kjøttkraft, urter), og en fiskebasert.(fiskekraft, kremfløte, fisk, reker, grønnsaker, urter). Selv om suppene mine varierer for hver gang (jeg bytter ut noen ingredienser og varierer med krydder og urter), så skulle jeg gjerne hatt noen flere gode oppskifter og ideer. Så kom igjen med suppeoppskrifter! Anonymkode: 9466e...643 1
AnonymBruker Skrevet 16. november 2015 #2 Skrevet 16. november 2015 SØTPOTETSUPPE (3-4 personer)I en liten kjele, gjør klar ca 1 liter kyllingbuljong. (har du egen kraft, er det såklart enda bedre)Finhakk en liten løk og surr løken blank i en kjele. Tilsett en finhakke hvitløk og stek den kort med løken.Tilsett 4-5 søtpoteter ( skrellet og delt i kuber på ca 1,5*1,5 cm) og dekk potetene med buljongenKok til potetene er møre.Kjør glatt med stavmikser og spe på med mere buljong.Tilsett en god dæsj yougurt naturellog smak til med krydder som karripulver, salt, pepper, muskatnøtt og spiskummentopp med fløte, krutong, stekt bacon, fersk koriander, kyllingstrimler, youghurt eller hva du måtte ønske GRØN ERTESUPPEFinhakk en medium løk og surr løken blank i en kjele. Tilsett en finhakke hvitløk og stek den kort med løken.Tilsett en pose fryster erterDekk ertene med fløte og ha i en terning kyllingbuljong Kok opp og kjør fint med stavmikserSmak til med salt, pepper og persille KYLLINGSUPPE I TRYKKOKERBrun rå kyllinglår (som er saltet og peppret) i kjelen og legg de til sideStek løk, purre blank i kjelen, tilsett stangselleri, hvitløk og chilli og stek litt mer.Tilsett grovhakket gulrot og andre rotgrønnsakerLegg kyllingn tilbake og fyll på med vann. Ha i noen kvister mer urter av ønskePå med lokket og bruk full trykk. kok i 25-45 min ( eller langtidskok i vanlig kjele)Ta ut kyllingen og rens av kjøttetSil kraften du nå har fått og tilsett nye grønnsaker etter ønske (nå er det greit å bruke litt med flid på kutting, så det ser delikat ut og er passe størrelser til å putte i munnen)Kok opp, tilsett litt pasta.Når pastaen er ferdig, tilsett kyllingkjøttet RASK TOMATSUPPEStek løk og hvitløkTilsett litt tomatpure og fres avTilsett en boks hermetiske tomaterTilsett sukker, krydder/urter (salt, pepper, hvitløkspulver, chilli, paprikapulver, persille, østersaus) og sukkerKok opp og kjør i blender/stavmikser Anonymkode: f7ee3...c08
Tiriltunge Skrevet 17. november 2015 #3 Skrevet 17. november 2015 (endret) LinsesuppeKutt en halv løk i små biter, og fres i olivenolje. Ha oppi 5-6 grovhakka hvitløksfedd og surr med.Kutt en gulrot i halve/kvarte skiver (avhengig av størrelse) og ha i gryta. Ha i en boks med hakkede tomater, ca. 7 dl vann, en grønnsaksbuljongterning, 1-2 teskjeer currypaste, en halv kopp røde linser og 3-4 laurbærblader.La suppa koke i ca. 20 minutter, eller til linsene og gulrøttene er møre. Endret 17. november 2015 av Tiriltunge
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå