Gå til innhold

Hva er din beste lette oppskrift?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg simpelthen elsker mat - gjerne med smør, creme fraiche, fløte etc... Dessverre er ikke mat med mange kalorier forenlig med at jeg for tiden prøver å gå ned i vekt. Men det finnes også mye god mat som ikke har så mange kalorier! Derfor spør jeg dere: Hva er favorittoppskriften på lett mat? (Både middag, kaker, desserter, etc) Skriv gjerne kaloriinnholdet per porsjon også!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Den er kanskje ikke så veldig lett, men er definitivt lettere enn slik vanlige paier lages, med masse smør, ost og fløte.

Kesampai m/skinke

3 1/2 dl hvetemel

1 1/2 dl kesam 1%

50 g smør

1/2 ts salt

2-3 ss kaldt vann

Fyll:

150 g skinke i strimler

1 løk

2 egg

1 1/2 dl melk

1 1/2 dl kesam 1%

1 dl ost

1 hvitløksfedd

salt og pepper

Bland sammen ingrediensene til bunnen, gjerne i foodprosessor. bruk bare et minutt i så fall. legg den kaldt i kjøleskap i 30 minutter. kjevle ut, trykk ut i en ca. 24 cm paiform og forstek bunnen i 10 minutter på 200 grader.

Fyll: hakk og stek løken. ha skinke og stekt løk i den forstekt paibunnen. rasp osten og hakk hvitløken. visp sammen kesam, melk og egg, mos kesam-klumpene. tilsett ost og hvitløk, smak til med salt og pepper. stekes på 200 grader i ca. 25 minutter, sjekk med stekepinne i løpet av steketiden.

Lette fruktboller (20 stk)

25 g gjær

3 dl vann

2 dl havregryn

450 g hvetemel

1 dl mager kesam

20 g smeltet smør

1 revet eple

2 dl rosiner

5 tørkede aprikoser i biter (bløtlagt i kaldt vann en halv time)

2 ss honning

Kok havregrynene i vannet, avkjøl til det er lunkent. Rør gjæren ut i grøten. Tilsett resten av ingrediensene og kna godt. La heve under plast i en time. Form til 20 boller som settes på stekebrett. Etterheves i en halv time. Pensle med vispet egg eller melk og stekes på midterste rille ved 225 grader i 15 minutter. Avkjøl på rist.

Søt gjærbakst med lite fett

- boller, kanelsnurrer, kringle, skolebrød

30-34 stk

1 kg hvetemel

50 g smør

7 dl skummet melk

1 beger 1% kesam

50 g tørrgjær

2 dl søtstoff

1 ½ ts kardemomme

½ ts salt

Smelt smør, tilsett melk og visp ut kesam i væsken. Tilsett sukker, tørrgjær, hvetemel, kardemomme og salt. Deigen skal ikke være for fast. Dekk deigen med plast og la den stå lunt til heving i en time. Deigen skal være dobbelt så stor.

- Boller: Trill til en lang pølse og del i jevnstore biter og trill ut til runde boller.

- Kanelsnurrer: Del deigen i to og kjevle ut til et rektangel. Dryss på sukker og kanel og rull sammen. Del så i 3 cm tykke skiver.

- Skolebrød: Trill ut boller og legg på stekebrett. Etterhev under klede. Lag en fordypning i hver bolle og legg 1 ts vaniljekrem i hver fordypning.

Sett bollene på et stekebrett, dekk med et bakeklede og la bollene etterheve i en halv time. Pensl bollene med egg eller melk, stek dem i 10-12 minutter på 225 grader. Avkjøl på rist.

Lett potetsalat

300 g kesam eller cottage cheese

1 dl lettmelk eller yoghurt naturell

en kvart ts pepper

1 ts salt

1 ts sitronsaft

2 ts sennep

750 g kokte poteter

½ dl frisk, finhakka gressløk

½ dl finhakka purre

Bland kesam eller cottage cheese (kjørt jevn i fooodprocessor) med melk og krydder. Tilsett potetterninger og krydderurter. Smak salaten til med litt sukker. Dette er en frisk, mager potetsalat som er ypperlig til pølser eller spekemat.

Lett og lettvint potetgrateng

1 kg poteter

1 bunt gressløk

2 sjalottløk

1 beger cottage cheese

2 ½ dl yoghurt naturell

2 egg

salt og pepper

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg på et smurt, ildfast, flatt fat. Hakk gressløk og løk og dryss over sammen med salt. Dekk med cottage cheese. Stek ved 190 grader i 50 minutter. Hell over yoghurt som er pisket sammen med eggene, stek videre til massen er stivnet og gratengen har fått farge.

Biff med bambusskudd (1 porsjon)

100g biff i strimler

1 ss olje

1/3 kinakål skåret i strimler

75 g bambusskudd fra boks. Hell av og ta vare på kraften. Skjær i skiver.

1 ss soyasaus

½ ts karripulver

1 liten klype chilipulver

salt og pepper

Varm oljen i en wok. Tilsett kjøttet og r raskt til det er lett brunet. Krydre med salt og pepper. Tilsett kål og et par spiseskjeer med kraften fra bambusskuddene. Rørestek i 5 minutter. Tilsett bambusskudd, soyasaus, karripulver og chilipulver og bland godt. Stek på middels varme i 10 minutter. Serveres strakt med 125 g kokt natur ris. 300 kcal (inkl ris)

Fiskeburger (1 porsjon)

125 g ørret, kokt og renset

1 eggehvite

½ dl havre kli

½ løk

salt

1 ss sitronsaft

olivenolje til steking

Legg den kokte fisken og de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til den får en jevn røre. Stek som vanlige burgere. Server med salat og revne gulrøtter. 290 kcal

Italiensk kalkunpasta (1 porsjon)

1 ts olivenolje

125 g malt kalkunkjøtt

½ boks hakket tomater

½ finhakket løk

1 fedd hvitløk finhakket

½ ts tørket oregano

pepper og salt

125 g ukokt spagetti

Varm oljen i en stekepanne og ha opp i kalkunkjøttet. Stek i 5 minutter mens du rører. Rør inn tomater med kraften, løk hvitløk, oregano, salt og pepper. Kok opp. Skru ned varmen. Og la retten småkoke under lokk i 15 minutter. I mens koker du spagetti i følge anvisningen på pakken. Server sausen over spagettien. 340 kcal (inkl spagetti)

Mager sjokoladekake

150 g kjeks

1 ss sukker

1 egg

Fyll:

300 g cottage cheese

150 g sukker

2 ss vaniljesukker

3 ss hvetemel

4 egg

75 g smeltet lys kokesjokolade

Knus kjeksene og bland dem med sukker og sammenpisket egg. Press dette ut i bunnen av en springform.

Fyll: Kjør cottage cheese jevn i en food prosessor, og tilsett sukker, vaniljesukker og mel. Ha i eggene, ett om gangen. Del røren i to porsjoner og ha smeltet sjokolade i den ene. Hell vekselvis de to rørene i formen og trekk en gaffel igjennom for å lage mønster. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 45 minutter.

Lett sjokoladekake

6 ss solsikkeolje

50 g sukker

2 ts søtningspulver

3 egg

2 ts bakepulver

200 g mel

2 dl skummetmelk

3 ss kakao light

50 g hasselnøtter

revet skall og saft av 1 sitron

Fyll:

2 bananer i skiver

kremfløte

jordbær

Olje, sukker og søtningsmiddel røres grundig sammen. Eggeplommer røres i en av gangen. De øvrige ingredienser røres i. De stivpiskede eggehviter vendes i deigen. Hell deigen i en smurt springform, og stek kaken på nederste rille på 175 grader i ca. 45 minutter.

Fyll: Kaken deles i to, og bananskiver fordeles mellom de to lag. Fløten piskes stiv, og fordeles i et tynt lag oven på kaken. Pynt med hele jordbær.

Eplekake uten fett

2 egg

2 ½ dl sukker

4 dl hvetemel

2 ts bakepulver

3 dl melk

4 epler

1 ss sukker

1 ss kanel

Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett hvetemel og bakepulver vekselvis med melk. Stikk eplebåter ned i deigen. Dryss over sukker og kanel. Stekes på 175 grader i 60 minutter.

Skrevet

Takk Mylian - her var det mye godt! :-)

Særlig den eplekake-oppskriften fikk jeg lyst til å prøve snarlig - var på jakt etter en slik oppskrift senest i går på KG!

Skrevet

Dette er favoritt-kaka vår for tiden!!

Saftig og god, selv uten krem!! :) :)

Anbefales!! :Nikke:

Sjokoladekake for smale dager!

10 porsjoner

• 3 egg

• 2 dl sukker

• 1 dl hvetemel

• ½ ts bakepulver

• ½ dl kakaopulver

• 2 ts vaniljesukker

• 0.4 ts salt

• 3 dl - 1 beger Kesam

• 1 appelsin eller lime, revet skall av /evt. 1 ss appelsinmarmelade

• 50 gr valnøtter eller mandler -hakket

Slik gjør du:

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland mel med bakepulver, kakaopulver, vaniljesukker og salt. Bland det forsiktig i eggedosisen, rør inn Kesam, revet skall og hakkede nøtter.

Hell røren i smurt form og stek kaken. Rund kakeform ca. 24 cm i diameter stekeovnen ved 200 grader C, ca. 35 minutter

Skrevet

Sommerfuglenes pastasalat

Icebergsalat

Ruccula salat

Sukkererter

Pastarør

Mais

Paprika

Agurk

Cherrytomater

Avocado

Litt fransk dressing

Blandes godt og nytes sammen med grovt brød

Skrevet

Enkelt, fett og godt:

1 beger skinkeost

1/2 beger creme fraiche

litt olje

1 pakke skinke i strimler.

Smeltes og serveres med pasta til !

DET ER GODT OG KJAPT DET!!! :-) :-)

Skrevet
Enkelt, fett og godt:

1 beger skinkeost

1/2 beger creme fraiche

litt olje

1 pakke skinke i strimler.

Smeltes og serveres med pasta til !

DET ER GODT OG KJAPT DET!!! :-) :-)

:o :fy:

Skrevet

Og nå går jeg på Grete Roede og kan ikke engang SE på sånn mat.... sånn er livet bare.... :-?

Gjest happylappy
Skrevet

Superfisk

Ta en ildfast form

Noen gulrøtter som du bruker osthøvel på, mange smale strimler.

Masse løk i ringer

Legg i torskefileter

salte og peppre, klem over masse sitronsaft

I ovenen ved 225grader, til toppen er brun og fin.

Server med ris, poteter(kan bruke osthøvel på poteten også og ha den i den ildfaste formen) eller pasta

God med chillisaus og hot lime pickels. Kanskje en salat(ruccola).. :wink:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...