Gå til innhold

sjokoladekake med lys krem


makkapakka

Anbefalte innlegg

det siste halvåret har jeg fått servert langpanne sjokoladekake, men de har brukt en lysere krem på denne, farge beige, og den smaker helt fantastisk noen som har oppskrift på en slik? jeg går helt bananas når jeg får så god kake. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vet du om kremen er fløtebasert eller smørbasert? :)

Sjokoladekremer blir ofte lyse når det er fløte i de, så det kan jo hende det er brukt? Eller så kan det jo være smørkrem med melkesjokolade eller lys kokesjokolade, eller oboypulver :) Men helst tror jeg det er fløte i den (eller smør og fløte), for det er da de blir ordentlig lyse :) (etter hva jeg har erfart da :P )

Her er noen eksempler på kremer:

http://www.detsoteliv.no/oppskrift/verdens-beste-sjokoladekake
http://www.detsoteliv.no/oppskrift/det-sote-livs-sjokoladekake
http://www.detsoteliv.no/oppskrift/stratos-cupcakes
http://www.detsoteliv.no/oppskrift/mandelbunn-med-sjokoladekrem
http://divascancook.com/whipped-chocolate-buttercream-frosting-recipe-best-easy/

 

 

Endret av Ennasus
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg mener den kremen utpå med fløte blir luftig på en måte, mens den kremen jeg liker så godt er litt tung kanskje det er smørkrem det da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å lage smørkrem ved å røre smør og melis hvitt, så har jeg oppi en eggeplomme som jeg rører godt inn, og til slutt smelter jeg en plate kokesjokolade som jeg blander i kremen (som vil skille seg) og så rører og rører jeg til kremen samler seg igjen.

Dette blir en deilig, myk og forholdsvis lys sjokoladesmørkrem som passer godt til de fleste sjokoladekaker.

(Jeg slumper alltid, derfor har jeg ikke mengder, men prøv deg frem med smør/melis til du syns søtsmaken er passe, og husk at sjokoladen også er litt søt:)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da tror jeg det er smørkrem ja :)

Kanskje det er noe ala denne

Eller er kremen mørkere? :) og er den veldig stiv eller bløt?

Endret av Ennasus
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kan det være noe sånt? Kremen blir fluffy og ikke så veldig stiv

250 gr usaltet smør
I underkant av 1/2 pakke melis
3 ss fløte 
100 - 200 gr smeltet melkesjokolade

Pisk smør og melis hvitt, visp inn fløte, og til slutt sjokoladen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...