Gå til innhold

Kjøkkenkniver


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor lenge bruker dere kjøkkenknivene deres før de byttes ut? Mine er blitt så sløve :dry:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har hatt mine kniver i over 10 år. Sliper de jevnlig, har de i knivblokk, vasker de strax etter bruk, tørker forsiktig og setter på plass. Lar de ALDRI ligge å slenge, og så har jeg kvalitetskniver som tåler litt. Bruker de kun på skjærefjøler, aldri på glass eller porselen.

Knivene må tas vare på, og de må være av god kvalitet. La de aldri slenge i skuffen og sleng de aldri inn i oppvaskmaskinen sammen med alt mulig annet.

Anonymkode: 8d8fa...14c

  • Liker 2
Skrevet

Når knivene er sløve skal de skjerpes eller eventuelt slipes, ikke kastes.

  • Liker 1
Skrevet

Har bare kvalitetskniver fra Fiskars, Tupperware og Victornix(?) Den eldste Fiskarskniver er omtrent 20 år og god som ny. Lar de ikke ligge i skuffene men har en magnetlist inni et skap de henger på etter vask i oppvaskmaskinen. Tuppervareknivene har egne deksler/slirer for hver enkelt kniv. 

TS Hvilke knivmerker har du og hvordan behandler du knivene dine siden de er blitt sløve? 

Anonymkode: 82b0c...a94

  • Liker 1
Skrevet

Har bare Global og victorinox.

Kaster aldr!

Vasker for hånd, og bruker slire på de jeg bruker minst.

  • Liker 2
Skrevet

Har bare kvalitetskniver fra Fiskars, Tupperware og Victornix(?) Den eldste Fiskarskniver er omtrent 20 år og god som ny. Lar de ikke ligge i skuffene men har en magnetlist inni et skap de henger på etter vask i oppvaskmaskinen. Tuppervareknivene har egne deksler/slirer for hver enkelt kniv. 

TS Hvilke knivmerker har du og hvordan behandler du knivene dine siden de er blitt sløve? 

Anonymkode: 82b0c...a94

Jeg har noe kniver jeg kjøpte på Kitchn i min studenttilværelse. Scanpan kniver.

Jeg behandler de dårlig!!! Har vel så lenge jeg har hatt de kastet de inn i oppvaskmaskinen sammen med alt annet, så det er vel derfor de er så sløve. Vurderer jo nå å kjøpe nye kniver med bedre kvalitet, og da ta bedre vare på de.. 

Skrevet

Har hatt mine i 10 -20 år og mange av de er brukt i en proff setting, med riktig vedlikehold og sliping, så er de like gode idag, som når jeg kjøpte de.
Når det kommer til kniver, så lønner det seg virkelig å kjøpe en kvalitetskniv, et bryne og en Japans vannstein, 2000/3000 grit passer fint.
Husk at det er mye tryggere å arbeide med en skarp kniv, enn en sløv kniv.

Skrevet

Jeg har noe kniver jeg kjøpte på Kitchn i min studenttilværelse. Scanpan kniver.

Jeg har en liten kokkekniv fra Scanpan selv. Den blir brukt som en slags universalkniv til alt jeg ikke vil bruke mine gode kniver til. For eksempel åpning av emballasjer og lignende. Stålet er åpenbart ganske mykt, men ellers virker kvaliteten grei...om en ser bort i fra en ergonomi som på ingen måter egner seg til en kokkekniv.

Det jeg prøver å si er at om du ikke har lyst å bruke penger på ny kniv, er det ingenting i veien for å sette en ny egg på disse og bruke dem i mange år fremover. De vil ikke holde eggen like godt som bedre kniver, og de vil ikke være særlig behagelig å arbeide med over tid, men du vil få jobben gjort og de er enkle å holde skarpe om du er villig til å lære deg det. Dyrere kniver trenger uansett også vedlikehold.

Skrevet

Aldri kastet kniver,  men har bare Global og Victorinox. Har også noen random Tuppervare/Fiskars som jeg bruker når jeg ikke vil/trenger de andre knivene - de holder stand enda, de også! 

Vasker for hånd, sliper ved behov og lar de ikke ligge løse i skuffen.  

Skrevet

Har bare Global og victorinox.

Kaster aldr!

Vasker for hånd, og bruker slire på de jeg bruker minst.

Aldri kastet kniver,  men har bare Global og Victorinox. Har også noen random Tuppervare/Fiskars som jeg bruker når jeg ikke vil/trenger de andre knivene - de holder stand enda, de også! 

Vasker for hånd, sliper ved behov og lar de ikke ligge løse i skuffen.  

Har også Global og Victorinox. Anbefaler det sterkt.

Jeg har et også et par billigere forskjærskniver som brukes  hardt, går i maskinen etc. Må liksom ha en i reserve..Tar ikke med meg Globalkniv på skogstur...

Skrevet

Her var det mange flotte svar! :hoppendeglad:  Etter all sannsynlighet vil jeg nok etterhvert investere i Global/Victorinox/Fiskars (og bruke scanpan knivene som reserve). Takk for tips!! :biggrin:

Skrevet

Kjøp en kokkekniv fra Victorinox, ta vare på den og ikke tenk mer på saken. De er relativt rimelig, lett tilgjengelig og har god nok kvalitet for de aller, aller fleste. De eneste grunnene for å gå høyere opp i pris er om du har en spesiell interesse for kniver, liker å betale ekstra for litt luksus eller har spesielle behov.

 

Og igjen; vedlikehold er viktigere enn merket.

Skrevet

Kjøp en kokkekniv fra Victorinox, ta vare på den og ikke tenk mer på saken. De er relativt rimelig, lett tilgjengelig og har god nok kvalitet for de aller, aller fleste. De eneste grunnene for å gå høyere opp i pris er om du har en spesiell interesse for kniver, liker å betale ekstra for litt luksus eller har spesielle behov.

 

Og igjen; vedlikehold er viktigere enn merket.

Hehe, godt tips! ;)  Jeg kan nok leve lenge på en slik kniv, sånn egentlig :laugh:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...