The Kitten Skrevet 6. november 2015 #1 Skrevet 6. november 2015 (endret) I min familie spiser vi pinnekjøtt på julaften, kalkun første juledag og fisk andre juledag. Endret 6. november 2015 av The Kitten Skrivefeil
Antlers Skrevet 6. november 2015 #2 Skrevet 6. november 2015 Ribbe, medisterkaker, medisterpølser, sossiser, poteter, rødkål, surkål, hjemmelaget tyttebærsyltetøy og brun saus laget med ribbefett *puster ut* på julaften. Riskrem med rød saus og mandel i til dessert.Ellers har vi egentlig ingen faste tradisjoner, men det blir som regel noe "julete" pålegg til frokost, og rester fra julekveldsmåltidet til middag de neste par dagene.
AnonymBruker Skrevet 6. november 2015 #3 Skrevet 6. november 2015 Jeg skal ha pinnekjøtt julaften, resten av julen blir det helt vanlig mat hjemme hos meg. Skal ikke legge på meg et eneste grram denne julen Anonymkode: 5f463...9b8 1
Maximillian Cohen Skrevet 6. november 2015 #4 Skrevet 6. november 2015 Pinnekjøtt. Multekrem til dessert.
AnonymBruker Skrevet 6. november 2015 #5 Skrevet 6. november 2015 Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter på julaften. Multekrem med selvplukkede multer til dessert. (og risengrynsgrøt med mandel i til lunsj). Akkurat det samme på nyttårsaften. De andre dagene har vi (ikke faste dager, rullerer litt): - kalkun, med masse godt fyll av ris, svisker, epler og valnøtter, med waldorfsalat, rødbeter, sølvløk, rosenkål, babygulrøtter, og blomkål, og en villt feit saus- reinsdyrsteik, med poteter, hjemmelaget rødkål, tyttebærsyltetøy, erter, rosenkål, babygulrøtter, blomkål, og knallfeit saus med brunost, einebær og masse godsaker- svinesteik, med surkål og poteter, og god saus Anonymkode: 3f506...7b8
Jolene Skrevet 6. november 2015 #6 Skrevet 6. november 2015 Julaften:Lunch: Kokt torsk med poteter og gulerøtterMiddag: Pinnekjøtt, kålrotstappe, brokkoli og sosisserDessert: Hjemmelaget iskremEllers i julen går det mye i sylte, grãddost og vanlig mat
Silfen Skrevet 6. november 2015 #7 Skrevet 6. november 2015 Julaften er det grøt av et eller annet slag på formiddagen og pinnekjøtt av svin på kvelden med kålrotstappe og rødkål og poteter.
AnonymBruker Skrevet 6. november 2015 #8 Skrevet 6. november 2015 Vanlig frokost, mens jeg småspiser på surkålen(kommer til å bli rart å ikke våkne til lukten av surkålen til pappa for første gang i mitt liv) Til middag spiser jeg en tynn skive med skinkestek, en medisterkake eller to, masse grønnsaker, enormt med surkål, poteter og saus Og tyttebærsyltetøy da Anonymkode: f0d9b...d11
Anglofil Skrevet 6. november 2015 #9 Skrevet 6. november 2015 (endret) På julaften har vi ribbe, medisterpølser, medisterkaker og karbonader med poteter, brun saus, surkål, rødkål, ertestuing og tyttebærsyltetøy. Siden jeg kun spiser medisterkaker (og eventuelt karbonader), blir det sammen med poteter, ertestuing, tyttebærsyltetøy og brun saus.Mvh Yvonne Endret 6. november 2015 av Yvonne
Fredsmegleren Skrevet 6. november 2015 #10 Skrevet 6. november 2015 Lunsj: RisgrynsgrøtMiddag: nøttestek, kikert&rødbetekaker, poteter, gulrøtter, surkålDessert: riskrem og småkaker 2
AnonymBruker Skrevet 6. november 2015 #11 Skrevet 6. november 2015 Julaften er det normal frokost. Frokosten med aniskringet, horn, pumpernikkel og julepålegg (sild, rull, godt lagret edamerost o.l. er ikke før 1ste dags morgen).Julemiddag er ribbe, mandel- eller ringerikspotet, hjemmelaget surkål og sky eller brun saus (avhengig av hvem som arrangerer).Dessert er fruktsalat med hjemmelaget vaniljesaus.Senere er det kaffe, kaker og likør eller cognac og konfekt. Anonymkode: b7d8f...2eb
melatonin Skrevet 6. november 2015 #12 Skrevet 6. november 2015 Frokost: Masse godt pålegg, slater, sylte, lefse, hjemmebakte rundstykker og kakao.Lunch: Sylte og lefse.Middag: Tradisjonell ribbe, med HJEMMELAGET surkål og saus.Dessert: Riskrem og hjemmelaget rød saus.Ikke noe posedrit her i huset på julaften! 2
Mayoo Skrevet 6. november 2015 #13 Skrevet 6. november 2015 Julaften har vi pinnekjøtt til middag og riskrem til dessert. Samme på nyttårsaften. Første juledag pleier vi å ha lutefisk.Andre juledag ribbe.
Lulu21 Skrevet 6. november 2015 #14 Skrevet 6. november 2015 (endret) I julen spiser vi:Lille julaften blir det risgrøt med mandel.Frokost på julaften blir bare godis fra julestrømpe 😜 Spiser aldri noe annet før middagen, for jeg må "ha plass"!Når middagen endelig blir servert så står det ribbe, medisterkaker, medisterpølser, poteter, surkål, rødkål, sennep, svisker og brunsaus på bordet!Desserten er riskrem med hjemmelaget rødsaus og gjemt mandel selvsagt.Dessert nr. 2 er småkaker, julekaker og div.Brunch første juledag er rester etter julemiddagen og maaaasse godt pålegg. Blir litt sånn juletapas egentlig.Middagen første juledag blir egentlig bare rester, for folk går og forsyner seg hele dagen med maten fra brunchen.Andre juledag er vanlig frokost.Middagen andre juledag er en eller annen type stek med brunsaus, poteter og masse grønnsaker.Jeg eeelsker jul!!🎄 Endret 6. november 2015 av Lulu21 1
Librarian Skrevet 7. november 2015 #15 Skrevet 7. november 2015 (endret) Lille julaften er det alltid grøt med mandel.Julaften er det pinnekjøtt og kålrabistabbe, men gjerne med sossisser og medistermat ved siden av og. Dessert er ofte riskrem, men følger ikke det like slavisk. 1. juledag er rester både til frokost og middag, må jo få spist opp all maten Og så pleier vi ha sodd på nyttårsaften hvis familien feirer sammen. Endret 7. november 2015 av Librarian
AnonymBruker Skrevet 7. november 2015 #16 Skrevet 7. november 2015 Hjortestek på julaften, ingenting 1. juledag fordi vi fremdeles er mette etter julemiddagen. 2. juledag spiser vi restene av hjortekjøttet i fløtesaus med tilhørende grønnsaker og rognebærgele Anonymkode: c0d1c...a8f
AnonymBruker Skrevet 8. november 2015 #17 Skrevet 8. november 2015 Har (masse) risgrøt som vi lager riskrem av.Julemiddagen består av medisterkake, julepølse, ribbe, soisser, poteter + annen tilbehør. Desserten er riskrem med hjemmelaget rød saus.1. juledag har mormor pleid å komme på rester Ellers har vi kalkun på nyttårsaften.GLEDER meg til jul!! Anonymkode: 27b3f...107 1
Belbus Skrevet 8. november 2015 #18 Skrevet 8. november 2015 På julaften har vi gjerne loff med bayonne skinke/juleskinke og litt smågodt og appelsin som vi får i julestrømpe til frokost, og til middagen har vi gjerne ribbe, julepølser, medisterkaker, surkål, rødkål, poteter, brun saus, og riskrem med mandelkonkurranse til dessert. Resten av romjulen har vi også ribbe, julestek, pinnekjøtt.Gleder meg til jul av å tenke på dette
AnonymBruker Skrevet 8. november 2015 #19 Skrevet 8. november 2015 Spiser vanlig frokost/evt. bare godteri til frokost.Julemiddagen er pinnekjøtt med grove pølser, kålrotstappe, poteter.Dessert er riskrem, sjokolademousse og multekrem.1. dag har vi en stor brunsj hvor vi blant annet har ribbe Ellers ingen faste rutiner for maten i julen, men vi pleier å ha lutefisk en dag. Anonymkode: f0ce4...54c
Nøste~ Skrevet 9. november 2015 #20 Skrevet 9. november 2015 Julaften: Spiser ikke frokost, men grøt med mandel i til lunsj. Pinnekjøtt, medisterkaker, kålrabistappe, julepølser og poteter til middag. Kaker, kjeks, riskrem og hjemmelaget karamellpudding til dessert. 1. juledag: Ribbe og alt av tilbehør. Samme type dessert som julaften. 2. juledag: En god blanding av middagene fra julaften og 1. juledag.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå