AnonymBruker Skrevet 4. november 2015 #1 Del Skrevet 4. november 2015 bortsett fra Sinlac og Holle, hvilke andre melkefrie grøter finnes det? Og er de fullgode når det gjelder innehold av jern?Hvor i Bergen kan disse kjøpes? Anonymkode: b5917...606 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. november 2015 #2 Del Skrevet 4. november 2015 får man kjøpt melkefri grøt fra Semper her i Norge? leser at de har mye mer utvalg av dette i Sverige.. Dumt når bor på Vestlandet og ikke kan svenskehandle:) Anonymkode: b5917...606 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. november 2015 #3 Del Skrevet 4. november 2015 Kan dere ikke bare lage selv? Anonymkode: 70c19...bf7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Havmus Skrevet 4. november 2015 #4 Del Skrevet 4. november 2015 Alternativt kan du lage hirsegrøt selv. Det inneholder mye jern og du bestemmer selv hva slags væte du skal ha i. Ellers er det mye jern i havre også. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. november 2015 #5 Del Skrevet 5. november 2015 Kan dere ikke bare lage selv?Anonymkode: 70c19...bf7Jo, det er klart det går an. Men nå finnes det jo minst 10 forskjellige alternativer av grøt med melk, og kun en( Sinlac, med masse sukker)som inneholder nok jern. Synes det er rart det ikke er flere alternativer, det er vel ganske mange etterhvert som reagerer på melk Anonymkode: b5917...606 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. november 2015 #6 Del Skrevet 5. november 2015 Alternativt kan du lage hirsegrøt selv. Det inneholder mye jern og du bestemmer selv hva slags væte du skal ha i. Ellers er det mye jern i havre også.Men det inneholder ikke nok jern gjør det? Anonymkode: b5917...606 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. november 2015 #7 Del Skrevet 5. november 2015 Lag selv, hirse er rikt på jern og er glutenfritt. Lag eventuelt puree av aprikos til, det inneholder også mye jern og søter grøten litt. Forøvrig kan du når barnet er litt større tilsette litt appelsinjuice/annen sitrus i grøten, det hjelper opptak av jern.forøvrig enig i at det er rart at så få grøt er melkefri, og at omtrent alle har smak av frukt/svisker. Vil helst tilsette eventuell søtning selv, i tillegg til at det gir mer næring. Anonymkode: 4a298...2ad Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. november 2015 #8 Del Skrevet 5. november 2015 Lag selv, hirse er rikt på jern og er glutenfritt. Lag eventuelt puree av aprikos til, det inneholder også mye jern og søter grøten litt. Forøvrig kan du når barnet er litt større tilsette litt appelsinjuice/annen sitrus i grøten, det hjelper opptak av jern.forøvrig enig i at det er rart at så få grøt er melkefri, og at omtrent alle har smak av frukt/svisker. Vil helst tilsette eventuell søtning selv, i tillegg til at det gir mer næring.Anonymkode: 4a298...2adtakk for svar. Men leser flere steder at det ikke er nok jern naturlig i hirse og at man da må sørge for andre jernkilder i tillegg. Føler det blir ganske omfattende å legge opp kostholdet slik at jerninnholdet er nok. Hvordan lager man purè av aprikos?Hvilke melkefrie med frukt/svisker finnes det da? Anonymkode: b5917...606 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Minlillelykke Skrevet 5. november 2015 #9 Del Skrevet 5. november 2015 takk for svar. Men leser flere steder at det ikke er nok jern naturlig i hirse og at man da må sørge for andre jernkilder i tillegg. Føler det blir ganske omfattende å legge opp kostholdet slik at jerninnholdet er nok. Hvordan lager man purè av aprikos?Hvilke melkefrie med frukt/svisker finnes det da? Anonymkode: b5917...606pure av aprikos er veødig enkelt. Du bløter en pakke tørkede aprikoser i et døgn, bytt vann ett par ganger. Koker de i 10 minutter, og kjører de most med stavmikser. Lag konstistensen riktig ved hjelp av kokevannet. Aprikos hjelper også not hard mage. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2015 #10 Del Skrevet 6. november 2015 noen som vet om svenske nettsider hvor de sender til Norge hvor man kan bestille grøt? Anonymkode: b5917...606 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2015 #11 Del Skrevet 6. november 2015 Det er nok jern i hjemmelaget hirsegrøt min sønn kunne ikke ha de vanlige grøtene, så vi lagde havre/hirse-grøt(50-50), med litt hjemmelaga fruktmos: svisker, aprikos, bær osv, eller litt kokosolje Anonymkode: 90abe...03e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2015 #12 Del Skrevet 6. november 2015 Hvor får dere kjøpt hirse? Anonymkode: a371c...c9b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pingting Skrevet 6. november 2015 #13 Del Skrevet 6. november 2015 Hvor får dere kjøpt hirse?Anonymkode: a371c...c9bJeg har kjøpt på Meny (på min lokale står det ikke i melhylla, men en samlehylle med diverse...hippiemat. Av en eller annen grunn) og på helsekostforretning. Jeg har forresten ikke bløtt aprikoser før jeg koker dem, men koker litt lenger enn beskrevet over her. 15-20 min. Aprikosmos er genialt! Godt i grøten, godt på skiva, god som tilsetning i annen mat. Frøs ned i isterningformer som jeg hadde over i en plastboks i fryseren. Om du koker grøten selv er en frossen terning aprikosmos også en genial måte å få den kjøligere på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. november 2015 #14 Del Skrevet 7. november 2015 Tviler ikke på at det er mulig å lage gode hjemmelagede grøter.. Det er bare det at jeg synes vi som har barn som reagerer på melk har veldig lite utvalg- egentlig bare en grøt som regnes som fullgod. Hvorfor har de så mange flere i Sverige feks? Alle hirsegrøtene og lignende må jo tilsettes både olje(hvilken? er kokosolje "godkjent" for spedbarn feks?) og frukt for å i det hele tatt ha noe næring. Aprikoser som man kjøper tørket er vel fulle av konserveringsmidler? Føler man må sette seg godt inn i ernæring for å være sikker på at det man gir er fullgodt Anonymkode: b5917...606 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Minlillelykke Skrevet 7. november 2015 #15 Del Skrevet 7. november 2015 Sålenge man bløter aprikosene godt skal det ikke være noe problem å gi dette til spebarn. Vi fikk klar signal til det iallfall. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pingting Skrevet 7. november 2015 #16 Del Skrevet 7. november 2015 (endret) Tviler ikke på at det er mulig å lage gode hjemmelagede grøter.. Det er bare det at jeg synes vi som har barn som reagerer på melk har veldig lite utvalg- egentlig bare en grøt som regnes som fullgod. Hvorfor har de så mange flere i Sverige feks? Alle hirsegrøtene og lignende må jo tilsettes både olje(hvilken? er kokosolje "godkjent" for spedbarn feks?) og frukt for å i det hele tatt ha noe næring. Aprikoser som man kjøper tørket er vel fulle av konserveringsmidler? Føler man må sette seg godt inn i ernæring for å være sikker på at det man gir er fullgodtAnonymkode: b5917...606nei, det er ikke "fullt av" konserveringsmidler i tørkede aprikoser. Det er jo hele poenget med tørking; det er en konserveringsmetode. Men de som er gule i fargen er tilsatt svoveldioksid, som bidrar både til bevaring av farge og motvirker tap av næringsstoffer. Og er helt ufarlig i så små mengder som det tilsettes i mat, som spises i normale mengder. Barn bør uansett ikke få voldsomt mye aprikoser og annen tørket frukt fordi det ofte er litt muggsopp i det, som heller ikke er bra i store mengder. Hvordan du får hirse til å bli bortimot næringsløst skjønner jeg ikke helt... Er enig i at det kan virke veldig omfattende å sette seg inn i alt mulig om ernæring, men man kommer gjerne langt med små grep. "Mat til spedbarn"-heftet til Helsedirektoratet er et veldig godt utgangspunkt. Også finnes det endel gode bøker om det som også har fine oppskrifter (Margit Vea sine f.eks. Er ikke helt enig i alt hun skriver, men det er mye god kunnskap å hente i bøkene og på bloggen hennes). Endret 7. november 2015 av Pingting Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. november 2015 #17 Del Skrevet 7. november 2015 Hvordan du får hirse til å bli bortimot næringsløst skjønner jeg ikke helt... Er enig i at det kan virke veldig omfattende å sette seg inn i alt mulig om ernæring, men man kommer gjerne langt med små grep. "Mat til spedbarn"-heftet til Helsedirektoratet er et veldig godt utgangspunkt. Også finnes det endel gode bøker om det som også har fine oppskrifter (Margit Vea sine f.eks. Er ikke helt enig i alt hun skriver, men det er mye god kunnskap å hente i bøkene og på bloggen hennes). leste en test, hvor hirsegrøt og noen andre typer fikk terningkast 1 eller 2, pga næringsinnholdTakk for tips om heftet:) Anonymkode: b5917...606 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå