AnonymBruker Skrevet 2. november 2015 #1 Del Skrevet 2. november 2015 Overskrifter i VG+ i dag.- Fellestrekkene hos dem som lykkesFulgt opp med en artikkel om hvordan ulike nordmenn har lyktes å få jobb i New York og Wall Street.Ja, hva vil det si å lykkes egentlig? Å få seg kremjobb med 60-70-timers arbeidsuke og tosifret millionlønn? VG fremstiller disse menneskene som meget vellykkede i finansbransjen, og tegner et bilde av norske kvinner og menn som har "lyktes" i livet. De gjør et poeng av hun ene kvinnen som har "lykkes" har vært involvert i lån til nesten 3 milliarder.Jeg spør meg selv om dette er lykken? Å være megler på Wall Street? Måler man lykke i hvor mye penger man er involvert i på jobben?Hva med de som har utdannet seg til sykepleier, lærer, kokk, etc. og har fått seg fast jobb, har ikke de også lykkes? Eller må man gå BI å få toppjobb i meglerbransjen, omgås med rikfolk og tjene flere hundre tusen i måneden?Jeg spør ikke fordi jeg er misunnelig eller noe slikt, jeg synes det er flott at folk oppnår sine mål, men jeg er kanskje ikke helt enig i hvordan VG fremstiller det "å lykkes". Anonymkode: 71272...120 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. november 2015 #2 Del Skrevet 3. november 2015 Jeg skjønner spørsmålet ditt. I dag fikk jeg nyeste utgave av OBOS-bladet og blar opp på en side om badeinnredning. Der er det bilde av et baderom og bildeteksten lyder noe sån som "det er fortsatt riktig med tre og metall i interiøret". Da tenkte jeg: hvorfor skal noen definere hva som er riktig interiørmessig? Hvorfor skal noen kunne komme å si at stilen jeg har på badet mitt ikke er riktig når den er perfekt for meg? Spørsmålet ditt er litt i samme gate. Om du spør "mannen i gata" (og særlig de som har levd lenger enn 35 år) får du ofte at svaret på lykke er å ha god helse (Dvs være frisk, ikke det å ha sixpack/trent kropp), ha et godt sosialt nettverk (oftest familie og noen venner) rundt seg, og ha en meningsfylt hverdag (vanligvis en jobb å gå til). Jeg tror lykken er å ha en følelse av å være til nytte for noen, det å føle at man har verdi for noen som venn eller arbeidskamerat, og å ha en støttende familie. Når det kommer til penger og prestisje er det ikke slik at mer penger og mer prestisjefylt jobb fører til høyere lykke. De aller fleste er fornøyde når de har så det rekker til husleie, mat og en kinotur i ny og ne. Jeg har sett en oversikt over følt lykke i sammenheng med årslønn engang. Da viste det seg at når årslønnen steg over 750.000,- økte ikke lykken noe nevneverdig. Og jeg har også sett studier som viser at har et menneske én nær venn/familiemedlem øker lykken betraktelig i forhold til de som ikke har noen nære å betro seg til. Anonymkode: dcbed...370 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. november 2015 #3 Del Skrevet 3. november 2015 Overskrifter i VG+ i dag.- Fellestrekkene hos dem som lykkesFulgt opp med en artikkel om hvordan ulike nordmenn har lyktes å få jobb i New York og Wall Street.Ja, hva vil det si å lykkes egentlig? Å få seg kremjobb med 60-70-timers arbeidsuke og tosifret millionlønn? VG fremstiller disse menneskene som meget vellykkede i finansbransjen, og tegner et bilde av norske kvinner og menn som har "lyktes" i livet. De gjør et poeng av hun ene kvinnen som har "lykkes" har vært involvert i lån til nesten 3 milliarder.Jeg spør meg selv om dette er lykken? Å være megler på Wall Street? Måler man lykke i hvor mye penger man er involvert i på jobben?Hva med de som har utdannet seg til sykepleier, lærer, kokk, etc. og har fått seg fast jobb, har ikke de også lykkes? Eller må man gå BI å få toppjobb i meglerbransjen, omgås med rikfolk og tjene flere hundre tusen i måneden?Jeg spør ikke fordi jeg er misunnelig eller noe slikt, jeg synes det er flott at folk oppnår sine mål, men jeg er kanskje ikke helt enig i hvordan VG fremstiller det "å lykkes".Anonymkode: 71272...120Helt enig. Hva med utdannede markedsførere f.eks!? det er ikke bare tannleger og ingeniører som skal dra på seg æreskappen for de med best yrke. det er tvert imot,- det er allerede stappa fuult av folk som dem på markedet.. Anonymkode: c6cf1...21c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå