Gjest Anonymous Skrevet 28. september 2004 #1 Skrevet 28. september 2004 Litt usikker på stavemåte :oops: Er det noen som har en oppskrift på hjemmelaget tzatziki? Tar gjerne i mot tips på flere gode dipper :-)
Gjest Madam Felle Skrevet 28. september 2004 #2 Skrevet 28. september 2004 Yoghurt naturell 1-2 hvitløkbåter en bit agurk er det jeg bruker.
Arkana Skrevet 28. september 2004 #3 Skrevet 28. september 2004 Tzatziki 3 dl yoghurt naturell 1 slangeagurk 1/2 ts salt 3 hvitløksbåter ½ ts pepper La yoghurten renne av i et kaffefilter i 1 time.Riv agurken og dryss på salt. La trekke 5-10 minutter og press ut vannet. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med pepper. Cheddardip 2 ss smør 1 løk 1 rød chili 1 boks hakkede tomater 2 kopper revet cheddar 1 beger hvit kremost 1/2 ts oregano Smelt smør og fres hakket løk. Ha i tomatene og kraften. Skru ned varmen og ha i revet ost og kremost, litt etter litt. Smak til med oregano. Aubergine-dip 1 aubergine 1 ss spisskummen 1 hvitløksfedd saft av ½ sitron 3 ss avsilt yoghurt 2 ss hakket mynte Stek aubergine på 190 grader i 45 minutter til den blir myk. Tørrstek spisskummen i en panne. Flå auberginene og mos den og de andre ingrediensene i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper. Cashew-dip 2 dl usaltede cashewnøtter 1 ss søt soyasaus 3 ts revet ingefær 3 hvitløksbåter 1 ts sesamolje 1 ss honning 2 dl yoghurt ½ dl grovhakket koriander ½ dl grovhakket bladpersille 1 ss limejuice salt/pepper Kjør nøtter, soyasaus, ingefær, hvitløk, sesamolje og honning sammen i en hurtigmikser. De skal males, men ikke moses, så ikke kjør for lenge. Ha i en bolle og bland inn yoghurt. Smak til med koriander, persille, limejuice, salt og pepper. Smaker godt til kylling! Karri-dip 1,5 dl majones 3 ss rømme 1½ ts karripulver ½ ts malt koriander 2 ss mango chutney 1 ss tomatpuré 1 ss hakket persille Bland alt godt sammen. Norzola-dip 150 g norzola et beger rømme 1-2 ss portvin (kan sløyfes) 1 ts sitronsaft 1 ss sukker Mos norzola og bland i rømme. Smak til med vin, sitronsaft og sukker. Avocado-dip 3 modne avocadoer ½ liten sitron 2 knuste hvitløksbåter ørlite hakket chili 1 dl lettmajones urtesalt Mos avocadokjøttet i foodprocessor sammen med sitronsaft, litt revet sitronskall og knust hvitløk. Tilsett chili og majones og kjør til en glatt krem. Paprika-dip 2 røde paprika 1 ss kapers 1 ss soltørkede tomater 1 ss olivenolje 2 ss balsamicoeddik Grill paprika i ovnen til skinnet blir svart. La avkjøle i en lukket pose og skrap av skinn og frø. Finhakk paprika og tomatene, rør alt godt sammen.
-Fisken- Skrevet 28. september 2004 #5 Skrevet 28. september 2004 Kjøp enten yoghurt i innvandrerforetninger, den er tykkere. Eller så kan du legge yoghurt i et klede og la den renne av, da blir den tykk og fin. Og i ekte tzatsiki er det MASSE hvitløk.
cezz Skrevet 30. september 2004 #7 Skrevet 30. september 2004 Det kan også være godt og blande creme fraish og yoghurt. Dersom man ikke har noe klede å sile i, kan man også bruke kaffefiler som man feks legger i en sil. Sil gjerne av agurken etter du har raspet den også. Enten ved å "presse" den i et klede eller ha på endel salt og sett det i en sil el. Bedre at den er litt tykk enn alt for flytende synes nå jeg Men det beste er selvsagt om man får tak i gresk yoghurt på en invandrerbutikk!! Og MASSE hvitløk!! (kun TELEFON-møter neste dag.. )
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå