Gå til innhold

tzatziki


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Litt usikker på stavemåte :oops:

Er det noen som har en oppskrift på hjemmelaget tzatziki?

Tar gjerne i mot tips på flere gode dipper :-)

Gjest Madam Felle
Skrevet

Yoghurt naturell

1-2 hvitløkbåter

en bit agurk

er det jeg bruker.

Skrevet

Tzatziki

3 dl yoghurt naturell

1 slangeagurk

1/2 ts salt

3 hvitløksbåter

½ ts pepper

La yoghurten renne av i et kaffefilter i 1 time.Riv agurken og dryss på salt. La trekke 5-10 minutter og press ut vannet. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med pepper.

Cheddardip

2 ss smør

1 løk

1 rød chili

1 boks hakkede tomater

2 kopper revet cheddar

1 beger hvit kremost

1/2 ts oregano

Smelt smør og fres hakket løk. Ha i tomatene og kraften. Skru ned varmen og ha i revet ost og kremost, litt etter litt. Smak til med oregano.

Aubergine-dip

1 aubergine

1 ss spisskummen

1 hvitløksfedd

saft av ½ sitron

3 ss avsilt yoghurt

2 ss hakket mynte

Stek aubergine på 190 grader i 45 minutter til den blir myk. Tørrstek spisskummen i en panne. Flå auberginene og mos den og de andre ingrediensene i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.

Cashew-dip

2 dl usaltede cashewnøtter

1 ss søt soyasaus

3 ts revet ingefær

3 hvitløksbåter

1 ts sesamolje

1 ss honning

2 dl yoghurt

½ dl grovhakket koriander

½ dl grovhakket bladpersille

1 ss limejuice

salt/pepper

Kjør nøtter, soyasaus, ingefær, hvitløk, sesamolje og honning sammen i en hurtigmikser. De skal males, men ikke moses, så ikke kjør for lenge. Ha i en bolle og bland inn yoghurt. Smak til med koriander, persille, limejuice, salt og pepper. Smaker godt til kylling!

Karri-dip

1,5 dl majones

3 ss rømme

1½ ts karripulver

½ ts malt koriander

2 ss mango chutney

1 ss tomatpuré

1 ss hakket persille

Bland alt godt sammen.

Norzola-dip

150 g norzola

et beger rømme

1-2 ss portvin (kan sløyfes)

1 ts sitronsaft

1 ss sukker

Mos norzola og bland i rømme. Smak til med vin, sitronsaft og sukker.

Avocado-dip

3 modne avocadoer

½ liten sitron

2 knuste hvitløksbåter

ørlite hakket chili

1 dl lettmajones

urtesalt

Mos avocadokjøttet i foodprocessor sammen med sitronsaft, litt revet sitronskall og knust hvitløk. Tilsett chili og majones og kjør til en glatt krem.

Paprika-dip

2 røde paprika

1 ss kapers

1 ss soltørkede tomater

1 ss olivenolje

2 ss balsamicoeddik

Grill paprika i ovnen til skinnet blir svart. La avkjøle i en lukket pose og skrap av skinn og frø. Finhakk paprika og tomatene, rør alt godt sammen.

Skrevet

Kjøp enten yoghurt i innvandrerforetninger, den er tykkere.

Eller så kan du legge yoghurt i et klede og la den renne av, da blir den tykk og fin.

Og i ekte tzatsiki er det MASSE hvitløk.

Skrevet

Det kan også være godt og blande creme fraish og yoghurt. Dersom man ikke har noe klede å sile i, kan man også bruke kaffefiler som man feks legger i en sil. Sil gjerne av agurken etter du har raspet den også. Enten ved å "presse" den i et klede eller ha på endel salt og sett det i en sil el. Bedre at den er litt tykk enn alt for flytende synes nå jeg :P Men det beste er selvsagt om man får tak i gresk yoghurt på en invandrerbutikk!! Og MASSE hvitløk!! (kun TELEFON-møter neste dag.. :wink: )

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...