Gå til innhold

Fryse om igjen?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Laget meg en god grønnsaksgryte. Brukte noen hvite bønner som jeg en gang hadde kokt til overs og fryste ned.

 

Kan jeg fryse grønnsaksgryten nå?

 

Har hørt at man ikke kan fryse om igjen mat som har vært fryst før. Hvorfor ikke, egentlig? Er det farlig, eller er det bare det at næringsstoffene ikke er optimale lenger?

Skrevet

Laget meg en god grønnsaksgryte. Brukte noen hvite bønner som jeg en gang hadde kokt til overs og fryste ned.

 

Kan jeg fryse grønnsaksgryten nå?

 

Har hørt at man ikke kan fryse om igjen mat som har vært fryst før. Hvorfor ikke, egentlig? Er det farlig, eller er det bare det at næringsstoffene ikke er optimale lenger?

Hei

Jeg pleier å fryse ned mat gang nr. 2 ganger av og til. Jeg har ikke merket at dette har gått ut over hverken smak eller kvalitet. Jeg googlet dette før jeg gjorde det første gangen, og man skal visstnok kunne fryse ned mat så mange ganger man vil uten at det er noe problem.

Mat blir ikke fordervet i frossen tilstand. Jeg tror dette avhenger litt av hvor mange timer maten har stått fremme.

Skrevet

Jada du kan nok fint fryse igjen. Man sier at kjøtt skal man helst ikke fryse to ganger, pga tiningsprosessen og temperaturforandringene ikke er bra for kjøttet , men jeg gjør det ofte og aldri blitt noe dårlig av hverken kjøtt , bakst eller grønnsaker (på pizza f eks) som jeg har fryst ned to ganger.

Anonymkode: 06641...cc0

Skrevet

takk for svar :)

Skrevet

takk for svar :)

Noen matvarer kan bli helseskadelige av å fryses og tines gjentatte ganger. Blandt annet brød og kornprodukter vet jeg at det er slik med. Jeg anbefaler deg å lese om dette

Anonymkode: 7931c...5df

Skrevet

Noen matvarer kan bli helseskadelige av å fryses og tines gjentatte ganger. Blandt annet brød og kornprodukter vet jeg at det er slik med. Jeg anbefaler deg å lese om dette

Anonymkode: 7931c...5df

Oj, det var dette jeg fryktet i verste fall. Takk, skal se om jeg kan finne noe info. Dette gjaldt fryste bønner som jeg etter å ha tint og kokt dem igjen ville fryse igjen.

Skrevet

Oj, det var dette jeg fryktet i verste fall. Takk, skal se om jeg kan finne noe info. Dette gjaldt fryste bønner som jeg etter å ha tint og kokt dem igjen ville fryse igjen.

Kanskje du kan finne info her:

Mat og beredskap (.doc) - Matportalen

www.matportalen.no/kosthold_og_helse/.../Mat+og+beredskap+(.doc)

Fryser. Hvordan forlenge holdbarheten på maten? Hva brukes først. Brød og bakervarer ..... kan fisk og andre lettbedervelige næringsmidler utvikle helsefarlige bakterier ..... Kjøtt og andre matvarer som fryses og tines flere ganger bør unngås.

Anonymkode: 7931c...5df

Skrevet

Til senere anledninger, ville jeg forvellet grønnsaker. (Se link under, om forvelling) Er det mulighet for å spise den nevnte gryten i løpet av de kommende dagene, i steden for å fryse den ned?

http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/gronnsaker_frukt_og_bar/forvelling_av_gronnsaker

Det er også en tråd om gryteretter som kan fryses, her på KG

 

Anonymkode: 7931c...5df

Skrevet

Se denne tråden:

Her nevnes det at det er kjøtt og fisk som ikke skal fryses flere ganger:

 

Anonymkode: 7931c...5df

Skrevet

Nei, det var tørkede bønner som jeg tidligere hadde satt i bløt og kokt. Det meste av det brukte jeg til å lage falaffel. Men så hadde jeg en del bønner til overs som jeg fryste.

I dag laget jeg meg grønnsaksgryte med masse friske grønnsaker og tok opp bønnene fra fryseren som jeg hadde i gryta.

Jeg laget meg ganske mye slik at jeg kunne fryse ned noen porsjoner og ta bare ta opp og varme. Tenkte først ikke på at bønnene hadde jo vært fryst en gang før.

Men etter det jeg kan lese av info er det vel ikke akkurat farlig om da ikke det tinte har fått utviklet bakterier av å ligge fremme. Det har det garantert ikke med dette. Tok de direkte fryste bønnene oppi den varme gryten. Tror jeg tar sjansen :)

Skrevet

Til senere anledninger, ville jeg forvellet grønnsaker. (Se link under, om forvelling) Er det mulighet for å spise den nevnte gryten i løpet av de kommende dagene, i steden for å fryse den ned?

http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/gronnsaker_frukt_og_bar/forvelling_av_gronnsaker

Det er også en tråd om gryteretter som kan fryses, her på KG

 

Anonymkode: 7931c...5df

Takk, det er en god idè. 

Men nr jeg fryser ned er det ofte noe jeg har laget ferdig til en annen gang for at det skal være lettvindt å bare varme seg. Feks en gang hvis jeg er sen på jobb eller skal spise alene. Da gidder jeg ikke lage noe innviklet, men vil ha det lettvindt. 

Skrevet

Kanskje du kan finne info her:

Mat og beredskap (.doc) - Matportalen

www.matportalen.no/kosthold_og_helse/.../Mat+og+beredskap+(.doc)

Fryser. Hvordan forlenge holdbarheten på maten? Hva brukes først. Brød og bakervarer ..... kan fisk og andre lettbedervelige næringsmidler utvikle helsefarlige bakterier ..... Kjøtt og andre matvarer som fryses og tines flere ganger bør unngås.

Anonymkode: 7931c...5df

Takk skal du ha :)

 

Skrevet

Nei, det var tørkede bønner som jeg tidligere hadde satt i bløt og kokt. Det meste av det brukte jeg til å lage falaffel. Men så hadde jeg en del bønner til overs som jeg fryste.

I dag laget jeg meg grønnsaksgryte med masse friske grønnsaker og tok opp bønnene fra fryseren som jeg hadde i gryta.

Jeg laget meg ganske mye slik at jeg kunne fryse ned noen porsjoner og ta bare ta opp og varme. Tenkte først ikke på at bønnene hadde jo vært fryst en gang før.

Men etter det jeg kan lese av info er det vel ikke akkurat farlig om da ikke det tinte har fått utviklet bakterier av å ligge fremme. Det har det garantert ikke med dette. Tok de direkte fryste bønnene oppi den varme gryten. Tror jeg tar sjansen :)

Da går det nok bra :)

Takk, det er en god idè. 

Men nr jeg fryser ned er det ofte noe jeg har laget ferdig til en annen gang for at det skal være lettvindt å bare varme seg. Feks en gang hvis jeg er sen på jobb eller skal spise alene. Da gidder jeg ikke lage noe innviklet, men vil ha det lettvindt. 

Takk for hyggelige tilbakemeldinger! :)

Anonymkode: 7931c...5df

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...