Berit Skrevet 29. oktober 2015 #1 Skrevet 29. oktober 2015 Laget meg en god grønnsaksgryte. Brukte noen hvite bønner som jeg en gang hadde kokt til overs og fryste ned. Kan jeg fryse grønnsaksgryten nå? Har hørt at man ikke kan fryse om igjen mat som har vært fryst før. Hvorfor ikke, egentlig? Er det farlig, eller er det bare det at næringsstoffene ikke er optimale lenger?
Gjest Skrevet 29. oktober 2015 #2 Skrevet 29. oktober 2015 Laget meg en god grønnsaksgryte. Brukte noen hvite bønner som jeg en gang hadde kokt til overs og fryste ned. Kan jeg fryse grønnsaksgryten nå? Har hørt at man ikke kan fryse om igjen mat som har vært fryst før. Hvorfor ikke, egentlig? Er det farlig, eller er det bare det at næringsstoffene ikke er optimale lenger?HeiJeg pleier å fryse ned mat gang nr. 2 ganger av og til. Jeg har ikke merket at dette har gått ut over hverken smak eller kvalitet. Jeg googlet dette før jeg gjorde det første gangen, og man skal visstnok kunne fryse ned mat så mange ganger man vil uten at det er noe problem.Mat blir ikke fordervet i frossen tilstand. Jeg tror dette avhenger litt av hvor mange timer maten har stått fremme.
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2015 #3 Skrevet 29. oktober 2015 Jada du kan nok fint fryse igjen. Man sier at kjøtt skal man helst ikke fryse to ganger, pga tiningsprosessen og temperaturforandringene ikke er bra for kjøttet , men jeg gjør det ofte og aldri blitt noe dårlig av hverken kjøtt , bakst eller grønnsaker (på pizza f eks) som jeg har fryst ned to ganger. Anonymkode: 06641...cc0
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2015 #5 Skrevet 29. oktober 2015 takk for svar Noen matvarer kan bli helseskadelige av å fryses og tines gjentatte ganger. Blandt annet brød og kornprodukter vet jeg at det er slik med. Jeg anbefaler deg å lese om dette Anonymkode: 7931c...5df
Berit Skrevet 29. oktober 2015 Forfatter #6 Skrevet 29. oktober 2015 Noen matvarer kan bli helseskadelige av å fryses og tines gjentatte ganger. Blandt annet brød og kornprodukter vet jeg at det er slik med. Jeg anbefaler deg å lese om dette Anonymkode: 7931c...5dfOj, det var dette jeg fryktet i verste fall. Takk, skal se om jeg kan finne noe info. Dette gjaldt fryste bønner som jeg etter å ha tint og kokt dem igjen ville fryse igjen.
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2015 #7 Skrevet 29. oktober 2015 Oj, det var dette jeg fryktet i verste fall. Takk, skal se om jeg kan finne noe info. Dette gjaldt fryste bønner som jeg etter å ha tint og kokt dem igjen ville fryse igjen.Kanskje du kan finne info her: Mat og beredskap (.doc) - Matportalenwww.matportalen.no/kosthold_og_helse/.../Mat+og+beredskap+(.doc)Fryser. Hvordan forlenge holdbarheten på maten? Hva brukes først. Brød og bakervarer ..... kan fisk og andre lettbedervelige næringsmidler utvikle helsefarlige bakterier ..... Kjøtt og andre matvarer som fryses og tines flere ganger bør unngås. Anonymkode: 7931c...5df
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2015 #8 Skrevet 29. oktober 2015 Oj, det var dette jeg fryktet i verste fall. Takk, skal se om jeg kan finne noe info. Dette gjaldt fryste bønner som jeg etter å ha tint og kokt dem igjen ville fryse igjen.Var dette hermetiske bønner? http://www.matportalen.no/matsmitte_og_hygiene/tema/kjokkenhygiene/er_det_greit_aa_spise_hermetikk_som_har_vaert_frosset_og_tint Anonymkode: 7931c...5df
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2015 #9 Skrevet 29. oktober 2015 Til senere anledninger, ville jeg forvellet grønnsaker. (Se link under, om forvelling) Er det mulighet for å spise den nevnte gryten i løpet av de kommende dagene, i steden for å fryse den ned?http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/gronnsaker_frukt_og_bar/forvelling_av_gronnsakerDet er også en tråd om gryteretter som kan fryses, her på KG Anonymkode: 7931c...5df
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2015 #10 Skrevet 29. oktober 2015 Se denne tråden:Her nevnes det at det er kjøtt og fisk som ikke skal fryses flere ganger: Anonymkode: 7931c...5df
Berit Skrevet 29. oktober 2015 Forfatter #11 Skrevet 29. oktober 2015 Var dette hermetiske bønner? http://www.matportalen.no/matsmitte_og_hygiene/tema/kjokkenhygiene/er_det_greit_aa_spise_hermetikk_som_har_vaert_frosset_og_tint Anonymkode: 7931c...5dfNei, det var tørkede bønner som jeg tidligere hadde satt i bløt og kokt. Det meste av det brukte jeg til å lage falaffel. Men så hadde jeg en del bønner til overs som jeg fryste.I dag laget jeg meg grønnsaksgryte med masse friske grønnsaker og tok opp bønnene fra fryseren som jeg hadde i gryta.Jeg laget meg ganske mye slik at jeg kunne fryse ned noen porsjoner og ta bare ta opp og varme. Tenkte først ikke på at bønnene hadde jo vært fryst en gang før.Men etter det jeg kan lese av info er det vel ikke akkurat farlig om da ikke det tinte har fått utviklet bakterier av å ligge fremme. Det har det garantert ikke med dette. Tok de direkte fryste bønnene oppi den varme gryten. Tror jeg tar sjansen
Berit Skrevet 29. oktober 2015 Forfatter #12 Skrevet 29. oktober 2015 Til senere anledninger, ville jeg forvellet grønnsaker. (Se link under, om forvelling) Er det mulighet for å spise den nevnte gryten i løpet av de kommende dagene, i steden for å fryse den ned?http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/gronnsaker_frukt_og_bar/forvelling_av_gronnsakerDet er også en tråd om gryteretter som kan fryses, her på KG Anonymkode: 7931c...5dfTakk, det er en god idè. Men nr jeg fryser ned er det ofte noe jeg har laget ferdig til en annen gang for at det skal være lettvindt å bare varme seg. Feks en gang hvis jeg er sen på jobb eller skal spise alene. Da gidder jeg ikke lage noe innviklet, men vil ha det lettvindt.
Berit Skrevet 29. oktober 2015 Forfatter #13 Skrevet 29. oktober 2015 Kanskje du kan finne info her: Mat og beredskap (.doc) - Matportalenwww.matportalen.no/kosthold_og_helse/.../Mat+og+beredskap+(.doc)Fryser. Hvordan forlenge holdbarheten på maten? Hva brukes først. Brød og bakervarer ..... kan fisk og andre lettbedervelige næringsmidler utvikle helsefarlige bakterier ..... Kjøtt og andre matvarer som fryses og tines flere ganger bør unngås.Anonymkode: 7931c...5dfTakk skal du ha
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2015 #14 Skrevet 29. oktober 2015 Nei, det var tørkede bønner som jeg tidligere hadde satt i bløt og kokt. Det meste av det brukte jeg til å lage falaffel. Men så hadde jeg en del bønner til overs som jeg fryste.I dag laget jeg meg grønnsaksgryte med masse friske grønnsaker og tok opp bønnene fra fryseren som jeg hadde i gryta.Jeg laget meg ganske mye slik at jeg kunne fryse ned noen porsjoner og ta bare ta opp og varme. Tenkte først ikke på at bønnene hadde jo vært fryst en gang før.Men etter det jeg kan lese av info er det vel ikke akkurat farlig om da ikke det tinte har fått utviklet bakterier av å ligge fremme. Det har det garantert ikke med dette. Tok de direkte fryste bønnene oppi den varme gryten. Tror jeg tar sjansen Da går det nok bra Takk, det er en god idè. Men nr jeg fryser ned er det ofte noe jeg har laget ferdig til en annen gang for at det skal være lettvindt å bare varme seg. Feks en gang hvis jeg er sen på jobb eller skal spise alene. Da gidder jeg ikke lage noe innviklet, men vil ha det lettvindt. Takk for hyggelige tilbakemeldinger! Anonymkode: 7931c...5df
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå