Laban Skrevet 28. september 2004 #1 Skrevet 28. september 2004 Jeg elsker å invitere folk på middag, men har lite sansen for å bli stående over grytene når gjestene er kommet. Noen oppskrifter til mat som er spennende og ikke så altfor dyr, og som går an å lage til på forhånd (eller som bare er å sette rett inn i ovnen)..?
Gjest Anonymous Skrevet 28. september 2004 #2 Skrevet 28. september 2004 Suppe: Kok opp buljong av 3-4 dl. vann pr. person. En potet, en gulrot, litt kålrot, purre, løk osv pr. person. La koke rundt ti minutter. Server med nybakt grovt brød, eller flattbrød, knekkebrød.
Arkana Skrevet 28. september 2004 #3 Skrevet 28. september 2004 * Pai (kan som oftest også serveres kald, og kan varieres i det uendelige) * Forskjellige grønnsaker og poteter blandes med krydder og olje og has ien ildfast form. Kjøtt legges på toppen og stekes en times tid ved 200 grader. Kjøtt som ikke skal stekes fullt så lenge legger du bare på etterhvert. Dryss gjerne også revet ost på, ha litt buljong/vin, fløte/crème fraîche i formen også.
Gjest Anonymous Skrevet 28. september 2004 #4 Skrevet 28. september 2004 Blåskjell: Rens skjellene Damp dem - evnt med vin, fløte e.l. i 8-10 min Kjapt, enkelt og faktisk billlig
Gjest Anonymous Skrevet 28. september 2004 #5 Skrevet 28. september 2004 Quiche. Gjør et søk her og du finner masse gode oppskrifter. Salat kan også lages på forhånd. Pasta, fersk pasta og ferdig saus. Alt ferdig utenom pastaen, fersk pasta tar bare tre minutter. Lasagne
Imax Skrevet 28. september 2004 #6 Skrevet 28. september 2004 Leirgryte er løsningen. Putt det du måtte begjære i gryta, eks. lammebiter, grønnsaker (rotgrønnsaker er veldig godt). Hell på 1-2 dl vann, la den stå i ovnen i 1 1/2 time. Dødsdigg, og du blir gourmetkokk uten å ha stått over grytene i timesvis. Du behøver ikke lage saus (mye god kraft i gryta), du bare koker f.eks. poteter til. Voila!
Gjest gjest1 Skrevet 28. september 2004 #7 Skrevet 28. september 2004 Bacalao, alt du trenger å gjøre når gjestene kommer og velkomstdrinken er tømt, er å åpne en pakke flatbrød, og bære gryta på bordet. Bacalao kan du lage ferdig dagen før eller sette til kok 2 1/2 t før gjestene kommer. Da har du god tid til å slappe av i badekaret, og dekke bordet.
Imax Skrevet 28. september 2004 #8 Skrevet 28. september 2004 I disse tider er jo fårikål populært, og smaker best en eller to dager senere.
Elze Skrevet 28. september 2004 #9 Skrevet 28. september 2004 Enig med Imax - fårikål er supergodt og enkelt og smaker enda bedre dagen etterpå. 10 minutter arbeid, 2 timer koking, server! Oppskrift her: http://www.matprat.no/Article.aspx?artid=7241
Laban Skrevet 28. september 2004 Forfatter #10 Skrevet 28. september 2004 Takk for tips! Er litt sær jeg da, i og med at jeg vil ha det spennende... Blir nok ikke fårikål eller suppe med det første. Trenger ikke være grisebillig, altså - bare ikke rådyrt heller. Quiche har jeg laget masse av og det er en veldig god rett, men føler at jeg *kremt* kanskje har laget den for mange ganger (og dessuten er det jo noe som alle vet at er en lettvint metode - jeg skal jo liksom lure gjesten til å tro at jeg er mesterkokke her!). Prøvd å lage sånn gryte som noen foreslo over her (putte alt nedi og la stå i en times tid), det fungerte med kylling, men storfekjøttet synes jeg fikk en sånn gresselig "kokt kjøtt"-smak som jeg ikke kan utstå. Dessuten synes jeg det er veldig vanskelig å krydre til når man ikke får smakt ordentlig underveis... Bacalao var en kjempeidè!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå