AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #1 Skrevet 26. oktober 2015 Har dere fått med dere det? Anonymous poster hash: ab63c...e69
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #2 Skrevet 26. oktober 2015 Jepp, og fortsetter å spise pølsene og baconet mitt akkurat som før. Anonymous poster hash: a0c4f...e99 4
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #3 Skrevet 26. oktober 2015 Jepp, og fortsetter å spise pølsene og baconet mitt akkurat som før. Anonymous poster hash: a0c4f...e99 men du kan få kreft De sier det er på nivå med røyk og Alkohol o:Anonymous poster hash: ab63c...e69
Gjest Gjest_SeXy_DoRullNisse Skrevet 26. oktober 2015 #4 Skrevet 26. oktober 2015 Pølser er nå i samme risikokategori som tobakk, asbest og dieselgasser. http://www.nrk.no/norge/verdens-helseorganisasjon_-a-spise-polser-er-kreftfremkallende-1.12617935 Tar heller sjansen på kreft enn å gumle tofu og spinat resten av livet. Kan som et kompromiss pælme de røkte pølsene og røkelaksen.... 2
visp Skrevet 26. oktober 2015 #5 Skrevet 26. oktober 2015 Har det ikke vært det lenge? Skjønner ikke hvorfor de plutselig slår det opp nå, mener å ha lest dette over flere år.
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #6 Skrevet 26. oktober 2015 http://www.nrk.no/norge/verdens-helseorganisasjon_-a-spise-polser-er-kreftfremkallende-1.12617935 Tar heller sjansen på kreft enn å gumle tofu og spinat resten av livet. Kan som et kompromiss pælme de røkte pølsene og røkelaksen....har du sett?Anonymous poster hash: ab63c...e69
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #7 Skrevet 26. oktober 2015 men du kan få kreft De sier det er på nivå med røyk og Alkohol o:Anonymous poster hash: ab63c...e69 Javel, hva så? Anonymous poster hash: a0c4f...e99
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #8 Skrevet 26. oktober 2015 De sier mye. De sier også løk kan forebygge kreft, men jeg spiser ikke tonnevis med løk fordeom.Anonymous poster hash: a3c7a...a75 2
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #9 Skrevet 26. oktober 2015 Javel, hva så? Anonymous poster hash: a0c4f...e99 vi vil jo ikke dø http://forum.kvinneguiden.no/uploads//emoticons/default_icon_sad.gif' alt=':('>Anonymous poster hash: ab63c...e69
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #10 Skrevet 26. oktober 2015 no shit Anonymous poster hash: 0f7fa...b38
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #11 Skrevet 26. oktober 2015 Omg og. Verden går under. For første gang har noe vi faktisk spiser plutselig blitt kreftfremkallende Anonymous poster hash: b296b...b02 1
Pringle Skrevet 26. oktober 2015 #12 Skrevet 26. oktober 2015 Å herregud - vi kommer til å dø, alle sammen 1
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #13 Skrevet 26. oktober 2015 Å herregud - vi kommer til å dø, alle sammen Anonymous poster hash: ab63c...e69
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #15 Skrevet 26. oktober 2015 men du kan få kreft De sier det er på nivå med røyk og Alkohol o:Anonymous poster hash: ab63c...e69 Nei, det er ikke det de sier. De er plassert i samme kategori, altså "trolig kreftfremkallende". Det betyr bare at man har gått over til å si at disse trolig har øker risikoen for tarmkreft, det sier ingenting om hvor mye som må til av det ene eller andre. Jeg aner ikke hvorfor folk har fått det for seg at det er like farlig å spille bearbeidet kjøtt som å røyke sigaretter, det er jo overhodet ikke det dette handler om. Det er flere hundre stoffer/produkter/yrker som er plassert i denne kategorien. De er ikke akkurat like farlige av den grunn. Frisøryrket er også i denne kategorien, og det samme er mate (en meget populær telignende søramerikansk drikk). Poenget er bare at enkelte typer kjøtt nå antas å ha en viss sammenheng med en viss type kreft. Det er selvsagt langt farligere å røyke enn å spise rødt/bearbeidet kjøtt noen ganger i uken, noe både Helsedirektoratet og WHO har vært veldig klare på å understreke i dag. Dette er ikke særlig dramatisk, men det selger fordi folk ikke gidder å bruke to minutter på å lese gjennom hva som faktisk har skjedd. Jeg synes det er pussig at folk ikke gidder å sjekke hva dette faktisk er, men likevel både blir redde og planlegger livsstilsendringer som følge av det. Nei, det er ikke bra med for mye rødt eller bearbeidet kjøtt. Men ingen har sagt at det er like farlig som å røyke eller å puste inn asbest hele dagen. Bare at begge deler trolig har en kobling til kreft. Litt som om man skulle tro at koffein og heroin er like ille fordi begge deler kan ha en ruseffekt. Anonymous poster hash: ef585...94e 2
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #16 Skrevet 26. oktober 2015 Er det virkelig ikke så ille?Anonymous poster hash: ab63c...e69
Gjest solavskjerming Skrevet 26. oktober 2015 #17 Skrevet 26. oktober 2015 Fortell heller hva som ikke er kreftfremkallende ☺
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #18 Skrevet 26. oktober 2015 Er det virkelig ikke så ille?Anonymous poster hash: ab63c...e69 Nei. Det er ikke mine ord, det er det WHO og myndighetene sier selv, for eksempel på Dagsrevyen i dag. Sjekk det gjerne selv. Man har jo lenge visst at det ikke er bra med for mye rødt kjøtt eller bearbeidet mat, det eneste som har skjedd nå er at de har blitt formelt flyttet til kategorien "trolig kreftfremkallende". Myndighetene anbefaler bare å redusere inntaket, de sier ikke at vi trenger å kutte dette ut. Det sier de ikke om asbest og tobakk, for å si det sånn. Grunnen til det er, naturlig nok, at det er forskjell på hvor farlige disse tingene er. På den samme listen står blant annet frisørjobb og nattarbeid (!). Det går likevel fint å jobbe nattskift i ny og ne, og du unngår jo ikke all sol. Dette handler om mengde. Som sagt i en annen tråd: Både legemsfornærmelser og drap er voldskriminalitet. Det gjør det ikke like ille å klappe til noen som å drepe dem. At to ting er i "samme kategori" og befinner seg i det samme spekteret betyr ikke at de er like ille. Man kan spare seg mange bekymringer ved å lese litt forbi de tabloide overskriftene. Det er bra med helseråd fra myndighetene, og det er bare bra å redusere inntaket av disse varene, men det er altså ingen som har påstått at bacon og røyk er like farlig. Tvert imot: Helsemyndighetene ble spurt om nettopp det på NRK i dag, og svaret deres var at dette selvsagt ikke betyr at det er like ille å spise mer rødt kjøtt enn anbefalt som å røyke fast, bare at vi helst bør redusere (ikke kutte ut, det har positive sider også) inntaket. At begge deler kan kobles til økt kreftrisiko betyr ikke at den økte risikoen er like stor. Det er den på ingen måte Anonymous poster hash: ef585...94e 3
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2015 #19 Skrevet 27. oktober 2015 Jeg har hørt at alle som drikker vann dør! Du burde slutte å drikke vann med en gang. Dette er en tabloid krisemaksimering. Skal du gå rundt å være redd for alt du kan få er det ikke stort igjen å spise. Anonymous poster hash: c0fdd...e3e 2
Gjest Overrasket Skrevet 27. oktober 2015 #20 Skrevet 27. oktober 2015 Dette er en tabloid krisemaksimering. Anonymous poster hash: c0fdd...e3e Ikke helt. Ser man forbi avisoppslagene og titter på den faktiske rapporten som ligger til grunn, er det lagt ned veldig seriøs og omfattende arbeid i denne undersøkelsen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå