Gå til innhold

ris hjelp


Anbefalte innlegg

Skrevet

Det står at 100g med kokt ris er 168 kcal, mens 100g ukokt ris er 351kcal. Jeg tok 90g ris og kokte, hvilken av de skal jeg gange med 0.90 for å finne ut svaret?

Anonymous poster hash: 68fdf...c8e

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvis du veide risen før du kokte den, må du bruke verdien for ukokt ris (0,9x351). (Det er den beste måten, også, siden ris trekker til seg vann ved koking, og ikke like mye hver gang.)

  • Liker 1
Skrevet

351/100*90= 316kcal

  • Liker 1
Skrevet

🙀😱🙀😮😮😮😦😦😦

Jeg må si jeg er sjokkert over hvor dårlig det står til......

Anonymous poster hash: 9e5ed...d3d

Skrevet

Det står at 100g med kokt ris er 168 kcal, mens 100g ukokt ris er 351kcal. Jeg tok 90g ris og kokte, hvilken av de skal jeg gange med 0.90 for å finne ut svaret?

Anonymous poster hash: 68fdf...c8e

 

Teskje:

Når ris koker trekker den til seg vann, og da blir den både tyngre og større i volum. Du kan observere dette ved å helle ris og vann i en gryte, koke risen og se på den når den er ferdig. Da vil nesten alt vannet være borte, og risen når omtrent like høyt opp i gryta som det vannet gjorde.

 

Du kan også prøve å veie risen både før og etter at du koker den. Da vil du se at den risen du hadde oppi gryta veier mye mer etter at den er kokt enn før du kokte den.

 

Grunnen til at risen øker i vekt og volum er at den trekker til seg vann. Vann er som du kanskje vet kalorifritt. Dette vannet gjør at risen blir nesten dobbelt så tung som før koking, men ikke at det blir flere kalorier i risen. 100 gram ris blir da nesten 200 gram ris, uten at set blir noe mer kalorier i de nesten 200g kokt ris enn i de 100 g ukokt ris. Siden de 351 kcal nå må fordeles på nesten dobbelt så mye ris blir det bare 168 kcal på hver 100 g kokt ris.

 

Ble det klarere?

Skrevet

Teskje:

Når ris koker trekker den til seg vann, og da blir den både tyngre og større i volum. Du kan observere dette ved å helle ris og vann i en gryte, koke risen og se på den når den er ferdig. Da vil nesten alt vannet være borte, og risen når omtrent like høyt opp i gryta som det vannet gjorde.

Du kan også prøve å veie risen både før og etter at du koker den. Da vil du se at den risen du hadde oppi gryta veier mye mer etter at den er kokt enn før du kokte den.

Grunnen til at risen øker i vekt og volum er at den trekker til seg vann. Vann er som du kanskje vet kalorifritt. Dette vannet gjør at risen blir nesten dobbelt så tung som før koking, men ikke at det blir flere kalorier i risen. 100 gram ris blir da nesten 200 gram ris, uten at set blir noe mer kalorier i de nesten 200g kokt ris enn i de 100 g ukokt ris. Siden de 351 kcal nå må fordeles på nesten dobbelt så mye ris blir det bare 168 kcal på hver 100 g kokt ris.

Så 100g med kokt ris er 168 kcal? (TS)

Ble det klarere?

Anonymous poster hash: 68fdf...c8e

Skrevet

Det står at 100g med kokt ris er 168 kcal

Anonymous poster hash: 68fdf...c8e

Anonymous poster hash: 12cef...ceb

Skrevet

Anonymous poster hash: 12cef...ceb

Men hvis jeg tar 90 g ris? Skal jeg gange det med 351 eller 168? Hvis jeg veier opp 90g tørr ris, blir det litt under 168 kcal da?

Anonymous poster hash: 68fdf...c8e

Skrevet

Hvis det er 351 kcal i 100 gram tørr ris og du veier opp 90 gram tørr ris sier det jo seg selv at du skal regne ut med 351.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...