AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2015 #1 Skrevet 23. oktober 2015 Hei! Jeg ønsker å lage litt mer bakst i hverdagen. Dette innebærer at det ikke skal være søt bakst. Jeg vil gjerne ta med gulrot eller banan da jeg synes det blir ekstra saftig samt gir en god smak. Er det noen som har noen gode oppskrifter på hva jeg kan lage? Jeg har ikke lyst til å lage brød. Anonymous poster hash: aa435...39c
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2015 #2 Skrevet 23. oktober 2015 Grove gulrotmuffins(matmuffins) Du trenger: (ca 10 stk) 3 egg 1/2 dl rapsolje 2 dl yoghurt naturell 1 dl hvetemel 1 dl sammalt hvete fin 3 ts bakepulver 1 ts salt 1 dl havregryn 200 g revet gulrot smør Slik gjør du: Pisk sammen egg, olje og yoghurt. Bland siktet hvetemel, sammalt hvete, bakepulver og salt i eggeblandingen og rør godt. Ha i havregryn og revet gulrøtter. Smør muffinsformer med smør og fyll muffinsformene 2/3 fulle med deigen. Stek muffinsene ved 200 grader i 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Gulrot og skinkemuffins OPPSKRIFT: 1 STOR GULROT 5 DL HVETEMEL 2 TS BAKEPULVER 1/2 TS NATRON 1/2 TS SALT 2 DL REVET OST 1 PAKKE (CA 100G) KOKT SKINKE 4 SS NATURELL YOGHURT 3 SS OLIVENOLJE 3 EGG 2 SS MELK Sett ovnen på 200 grader. Skrell gulroten og riv den på den grove siden av rivjernet oppi en bolle. Ha hvetemel, bakepulver, natron, salt og revet ost oppi bollen også. Skjær opp skinkebiter og ha dem i. I en annen bolle blander du yoghurten, oljen, eggene og melken og pisker det litt sammen med en gaffel. Hell det over i den første bollen og rør alt raskt sammen. Fordel røra i muffinsformene og sett brettet på nest nederste rille i stekeovnen. Stek muffinsene i 18 - 20 minutter. La de avkjøles litt, men de smaker best når de er litt varme inni Grove vafler med gulrot 2 dl havregryn 5 dll sammalt rug 1 ts bakepulver 3 ss rapsolje 8,5 dl lettmelk 1 eller 2 egg 1 stk stor revet gulrot Bland alle ingrediensene med stavmikseren. Kjør til det blir en glatt og fin røre. Røra skal svelle i minimum 30 minutter. Spe eventuelt røra med mer melk slik at denfår en konsistens som gjør at den renner lett ut av øsa. Gulrotscones med banan 8 stk 1 stor moden banan 1 egg 100 g cottage cheese / yoghurt naturell 1/2 dl solsikkeolje / kokosolje 2 dl havregryn 2 dl siktet speltmel 1 dl finmalte mandler / mandelmel 2 ss solsikkefrø 1 ts bakepulver 1 ss kanel 1 ts allehånde 1 ts kardemomme en klype salt 2 store gulrøtter en neve valnøtter Mos bananen og tilsett cottage cheese / yoghurt. Hvis du bruker cottage cheese, kan det være lurt å mose den med en gaffel først, for å få vekk de største klumpene. Bland sammen most banan, cottage cheese / yoghurt, egg og olje. Tilsett krydder (kanel, kardemomme, allehånde og salt) til den våte blandingen. Mal ca 1 dl mandler til mel, og bland sammen alle de tørre ingrediensene. Vend den våte blandingen med den tørre. Riv gulrøttene på et rivjern, og vend gulrøttene inn i deigen. Tilsett tilslutt hakkede valnøtter. Deigen skal være ganske klissete, så du må bruke en skje til å forme 8 scones på et brett. Stek i 25-30 min på 220 grader. Det kan være litt vanskelig å få disse ordentlig gjennomstekt, fordi det er så mye fuktighet i ingrediensene. Derfor kan de være veldig klissete med en gang de kommer ut av ovnen, så det kan være lurt å avkjøle dem før de skal spises. De holder seg fint noen dager i en pose i kjøleskapet, og faktisk nesten bedre når de har ligget litt. Det aller beste er nesten å avkjøle dem, for så å legge dem rett i fryseren, så er det bare å ta opp og tine når lysten melder seg! Anonymous poster hash: e33a3...f08 1
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2015 #3 Skrevet 23. oktober 2015 Takk for så mange oppskrifter!! De så kjempegode ut, så dette skal helt klart testes ut! Anonymous poster hash: aa435...39c
peppermyntete Skrevet 23. oktober 2015 #4 Skrevet 23. oktober 2015 Gulrotbrød er jo en nydelig klassiker! Jeg har gulrot i alle oppskrifter jeg liker fra før, og vips! Smakfullt gulrotbrød 1
Gjest Honeyblossom Skrevet 23. oktober 2015 #5 Skrevet 23. oktober 2015 Gulrotrundstykker! Verdens beste rundstykker! De er kjempesaftige og så gode at man kan spise dem uten pålegg http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/gulrotrundstykker/
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2015 #6 Skrevet 23. oktober 2015 Gulrotrundstykker! Verdens beste rundstykker! De er kjempesaftige og så gode at man kan spise dem uten pålegg http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/gulrotrundstykker/ Så bra! Jeg er nemlig ikke et særlig påleggsmenneske. Takk for innspill! Anonymous poster hash: aa435...39c
Gjest Honeyblossom Skrevet 23. oktober 2015 #7 Skrevet 23. oktober 2015 Så bra! Jeg er nemlig ikke et særlig påleggsmenneske. Takk for innspill! Anonymous poster hash: aa435...39c Bare hygggelig! Jeg er heller ikke det. Går veldig fort lei av ting Som det meste av bakst så smaker de best når de er litt varme, så jeg pleier å varme dem et par sekunder i mikroen før jeg spiser dem også
Gjest Ennasus Skrevet 23. oktober 2015 #8 Skrevet 23. oktober 2015 Vafler og pannekaker Eller så er det veldig godt å bruke gulrot i havregrøt sammen med kanel og litt søtning. Smaker litt som gulrotkake Ikke akkurat bakst dette men..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå