Gå til innhold

Eplekake


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei,

Får tantebarna på 6 og 8 på besøk i helgen, og lurer på om noen har oppskrift på en knallgod eplekake som også barn kan bidra til å lage? Altså god,men ikke for fancy.

Anonymous poster hash: 35977...472

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Eplekake: Vaniljesauskake med epler i langpanne


1 l  vaniljesaus

250 g smør

500 g sukker

3 ts vaniljesukker

6 ts bakepulver

800 g hvetemel

Epletopping

12 stykker eple

4 ss kanel

4 ss sukker


Slik gjør du

    1. Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl blandingen i noen minutter.

    2. Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri.

    3. Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

    4. Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.

5. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.

6. Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.



Anonymous poster hash: 9ae4a...6ae
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Eplekake: Vaniljesauskake med epler i langpanne

1 l  vaniljesaus

250 g smør

500 g sukker

3 ts vaniljesukker

6 ts bakepulver

800 g hvetemel

Epletopping

12 stykker eple

4 ss kanel

4 ss sukker

Slik gjør du

    1. Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl blandingen i noen minutter.

    2. Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri.

    3. Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

    4. Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.

5. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.

6. Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.

Anonymous poster hash: 9ae4a...6ae

 

Nam! Den med vaniljesaus var helt ny for meg... Takk! 

Anonymous poster hash: 35977...472

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og i tilfelle du får lyst til å prøve flere varianter:

 

Skrell og kutt fire store, helst norske, epler i båter. Legg disse i en pose med 2 ss kanel og 4 ss brunt sukker, bland godt.

 

Rør 200 gram smør luftig med 150 gram farin og 50 gram brunt sukker. Tilsett 3 egg, et av gangen og rør godt mellom hvert egg. Bland 200 gram hvetemel med 1 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker, sikt dette i smørblandingen og rør.

 

Ha røren i smurt form (24-26 cm diameter) og tilsett eplene. Jeg pleier bare å helle dem ut av posen og trykke dem litt ned i røren. Pass på å ringle over all saften fra posen, det gjør kaken enda mer saftig.

 

Stek på nederste rille på 175 grader i 35-40 (sjekk med nål om kaken er ferdig) og server lunken med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...