AnonymBruker Skrevet 22. oktober 2015 #1 Del Skrevet 22. oktober 2015 Hei, Får tantebarna på 6 og 8 på besøk i helgen, og lurer på om noen har oppskrift på en knallgod eplekake som også barn kan bidra til å lage? Altså god,men ikke for fancy. Anonymous poster hash: 35977...472 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. oktober 2015 #2 Del Skrevet 22. oktober 2015 Eplekake: Vaniljesauskake med epler i langpanne 1 l vaniljesaus 250 g smør 500 g sukker 3 ts vaniljesukker 6 ts bakepulver 800 g hvetemel Epletopping 12 stykker eple 4 ss kanel 4 ss sukker Slik gjør du 1. Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl blandingen i noen minutter. 2. Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri. 3. Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). 4. Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel. 5. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. 6. Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade. Anonymous poster hash: 9ae4a...6ae Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2015 #3 Del Skrevet 23. oktober 2015 Eplekake: Vaniljesauskake med epler i langpanne 1 l vaniljesaus 250 g smør 500 g sukker 3 ts vaniljesukker 6 ts bakepulver 800 g hvetemel Epletopping 12 stykker eple 4 ss kanel 4 ss sukker Slik gjør du 1. Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl blandingen i noen minutter. 2. Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri. 3. Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). 4. Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel. 5. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. 6. Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade. Anonymous poster hash: 9ae4a...6ae Nam! Den med vaniljesaus var helt ny for meg... Takk! Anonymous poster hash: 35977...472 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 23. oktober 2015 #4 Del Skrevet 23. oktober 2015 Og i tilfelle du får lyst til å prøve flere varianter: Skrell og kutt fire store, helst norske, epler i båter. Legg disse i en pose med 2 ss kanel og 4 ss brunt sukker, bland godt. Rør 200 gram smør luftig med 150 gram farin og 50 gram brunt sukker. Tilsett 3 egg, et av gangen og rør godt mellom hvert egg. Bland 200 gram hvetemel med 1 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker, sikt dette i smørblandingen og rør. Ha røren i smurt form (24-26 cm diameter) og tilsett eplene. Jeg pleier bare å helle dem ut av posen og trykke dem litt ned i røren. Pass på å ringle over all saften fra posen, det gjør kaken enda mer saftig. Stek på nederste rille på 175 grader i 35-40 (sjekk med nål om kaken er ferdig) og server lunken med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2015 #5 Del Skrevet 25. oktober 2015 Æplekakk er SÅ gøtt Anonymous poster hash: e95d0...d17 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå