Gå til innhold

Oppskrift på rundstykker?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har en god oppskrift på enkle rundstykker? Er skikkelig dårlig til å bake, så trenger noe lett...

Skrevet

Grove rundstykker (20-22 stk)

4 ss smør

5 dl vann

1 pk tørrgjær

10 dl hvetemel

4 dl grov sammalt hvete

2 ts salt

Smelt smør. Varm smør og vann fingervarmt. Tilsett tørrgjær, hvetemel, sammalt hvete og salt. La deigen heve i 30 minutter. Trill ut rundstykker. Etterhev i 30 minutter. Stekes på 225 grader i 20 minutter.

Fine rundstykker (16 stk)

10 dl hvetemel

1 krm salt

1 pk tørrgjær

4 dl vann

2 ss olje

Bland det tørre. Varm vann og olje til 45 grader. Bland sammen det tørre og det våte. La deigen heve i 30 minutter. Form rundstykker og la dem etterheve til dobbel størrelse. Stekes på 250 grader i 8 minutter, nederst i ovnen. Avkjøles på rist.

Vegg til vegg rundstykker (1 langpanne)

7 dl vann

2 ss sukker

2 ts salt

1 egg

80 g smør

50 g gjær

20 dl hvetemel

Bland ut gjæren i litt av væsken. Pisk egget og bland alt til en smidig deig. Hev til dobbel størrelse. Bak ut 4 leiver, to av dem en tanke større. Del de store leivene i 8 emner hver, og de litt mindre i 7 emner hver. Det blir til sammen 30 rundstykker som passer akkurat i langpannen (6x5) Pensle med egg og dryss over valmuefrø. Hev godt og stek ved 225 grader til fin gyllen farge.

Skrevet

Grove seter-rundstykker (35-40 stk)

200 g smør

1 liter melk

75 g gjær

3 ts salt

2 ss sukker

200 g havregryn

300 g sammalt hvete

900 g hvetemel

Smelt smøret og hell i melken, varm til 37 grader. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett resten av ingrediensene og elt til en blank og smidig deig. Dekk bollen med plast og la heve til dobbel størrelse. Elt deigen lett og del i 35-40 emner som trilles til rundstykker. Sett på stekebrett, dekk til og etterhev ca 20 minutter. Pensle med egg, og stek på midterste rille ved 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

Rundstykker med havregryn (12 stk)

125 g havregryn

100 g solsikkefrø

3 dl kokende vann

25 g smeltet smør

2 ts salt

1 ss honning

3 dl lunkent vann

50 g gjær

100 g grovt sammalt hvete

500 g hvetemel

Bland havregryn og solsikkefrø og hell kokende vann over. Avkjøles til det er fingervarmt. Rør ut gjær i det lunkne vannet. Tilsett salt, smør og honning. Hell det i blandingen av havregryn og solsikkefrø. Rør inn mel. La heve til dobbel størrelse. Elt deigen og del den i 12 emner. Form dem og sett på stekebrett. Pensle med egg og stek ved 225 grader i 10-15 minutter.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...