Gjest Dolphina Skrevet 26. september 2004 #1 Skrevet 26. september 2004 Er det noen som har en god oppskrift på enkle rundstykker? Er skikkelig dårlig til å bake, så trenger noe lett...
Gjest 1111 Skrevet 26. september 2004 #2 Skrevet 26. september 2004 Grove rundstykker (20-22 stk) 4 ss smør 5 dl vann 1 pk tørrgjær 10 dl hvetemel 4 dl grov sammalt hvete 2 ts salt Smelt smør. Varm smør og vann fingervarmt. Tilsett tørrgjær, hvetemel, sammalt hvete og salt. La deigen heve i 30 minutter. Trill ut rundstykker. Etterhev i 30 minutter. Stekes på 225 grader i 20 minutter. Fine rundstykker (16 stk) 10 dl hvetemel 1 krm salt 1 pk tørrgjær 4 dl vann 2 ss olje Bland det tørre. Varm vann og olje til 45 grader. Bland sammen det tørre og det våte. La deigen heve i 30 minutter. Form rundstykker og la dem etterheve til dobbel størrelse. Stekes på 250 grader i 8 minutter, nederst i ovnen. Avkjøles på rist. Vegg til vegg rundstykker (1 langpanne) 7 dl vann 2 ss sukker 2 ts salt 1 egg 80 g smør 50 g gjær 20 dl hvetemel Bland ut gjæren i litt av væsken. Pisk egget og bland alt til en smidig deig. Hev til dobbel størrelse. Bak ut 4 leiver, to av dem en tanke større. Del de store leivene i 8 emner hver, og de litt mindre i 7 emner hver. Det blir til sammen 30 rundstykker som passer akkurat i langpannen (6x5) Pensle med egg og dryss over valmuefrø. Hev godt og stek ved 225 grader til fin gyllen farge.
Arkana Skrevet 26. september 2004 #3 Skrevet 26. september 2004 Grove seter-rundstykker (35-40 stk) 200 g smør 1 liter melk 75 g gjær 3 ts salt 2 ss sukker 200 g havregryn 300 g sammalt hvete 900 g hvetemel Smelt smøret og hell i melken, varm til 37 grader. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett resten av ingrediensene og elt til en blank og smidig deig. Dekk bollen med plast og la heve til dobbel størrelse. Elt deigen lett og del i 35-40 emner som trilles til rundstykker. Sett på stekebrett, dekk til og etterhev ca 20 minutter. Pensle med egg, og stek på midterste rille ved 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist. Rundstykker med havregryn (12 stk) 125 g havregryn 100 g solsikkefrø 3 dl kokende vann 25 g smeltet smør 2 ts salt 1 ss honning 3 dl lunkent vann 50 g gjær 100 g grovt sammalt hvete 500 g hvetemel Bland havregryn og solsikkefrø og hell kokende vann over. Avkjøles til det er fingervarmt. Rør ut gjær i det lunkne vannet. Tilsett salt, smør og honning. Hell det i blandingen av havregryn og solsikkefrø. Rør inn mel. La heve til dobbel størrelse. Elt deigen og del den i 12 emner. Form dem og sett på stekebrett. Pensle med egg og stek ved 225 grader i 10-15 minutter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå