Gjest gjest1 Skrevet 26. september 2004 #1 Skrevet 26. september 2004 Trenger oppskrift på en god karamellpudding. Skal ha arrangere vår første jul i år, så jeg har lyst til å prøve meg litt i forkant (ikke det at gubben protestrer på det )
Gjest 1111 Skrevet 26. september 2004 #2 Skrevet 26. september 2004 Karamellpudding 1 liter melk 5 egg 5 eggeplommer 90 g sukker 1 vaniljestang sukker Lag karamell i bunnen av formen. La sukkeret få en mørk kulør. Del vaniljestangen, skrap ut frøene og ha i melken. Varm melken til 60-70 grader. Visp sammen eggene med sukker. Hell i den varme melken. Rør sammen før den siktes og helles over i formen. Sett formen i vannbad. Ovnstemperatur: 150 grader. Steketid: 1-1,5 time. Hjemmelaget karamellpudding (12 porsjoner) Lages dagen før selskapet. Bruk 2 former á 1 liter eller 1 form som rommer 2 liter 4 dl sukker til glasering av form 10 egg 8 dl melk eller Vikingmelk 4 dl kremfløte 8 ss sukker 2 vaniljestenger eller 2 ts vaniljesukker Ha sukkeret i en randform, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Bruk grytekluter. Drei formen av og til slik at den blir jevnt glasert. Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra en vaniljestang. Avkjøl blandingen noe og rør inn lett sammenpiskede egg. Sil blandingen over i den glaserte formen. La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen (Røren "setter" seg og hindrer luftbobler i puddingen). Stek karamellpuddingen ved 125 grader i vannbad (dvs. at formen står i langpanne med vann inni ovnen) i ca. 1 ½-2 timer. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av ei vætet spiseskje om overflaten er fast (gir motstand). I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl karamellpuddingen i formene til neste dag. Hvelv dem på fat med kant, for det har dannet seg mye karamellsaus rundt puddingen.
Arwen Skrevet 26. september 2004 #3 Skrevet 26. september 2004 En av oppskriftene som ligger her inne fra før er helt genial - kan prøve å finne den hvis ikke di vil bruke en av de over da.
Arkana Skrevet 26. september 2004 #4 Skrevet 26. september 2004 Karamellpudding (6 porsj.) 125 g sukker 2 dl kremfløte 4 dl H-melk 1 vaniljestang 4 egg 1 ½ dl kremfløte Ha sukkeret i en brødform og brun det direkte på middels varm plate til sukkeret har smeltet. Kok opp fløte og melk sammen med en splittet vaniljestang. Avkjøl blandingen. Rør forsiktig inn de lett sammenvispede eggene. Sil blandingen i formen. Sett en langpanne i 200 grader ovn og fyll 3/4 full med kokende vann. Sett inn brødformen og skru ned varmen til 125 grader etter 10 minutter. La puddingen stå i ovnen til den har stivnet. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med baksiden av en vætet skje. Avkjøl puddingen til neste dag. Hvelv ut på et fat og pynt med vispet kremfløte.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå