Gå til innhold

Haster - please hjelp!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har kjøpt en kalkunfilet i Sverige for lenge siden (marinert) og allerede kastet emballasjen i søplen da jeg tok den ut av forpakningen tidligere i dag.

Kjøttet blir aldri hvitt! Eller, noe av det er hvitt, men omtrent 80% er rosa/rødt. Det har stått inne i ovnen på rundt 200-225 grader i ca 2,5 time. Jeg tok den først ut da steketermometeret viste 80grader, men jeg vet ikke om det kanskje ikke er i orden..

Tør ikke å spise kjøttet hvis det ikke er ferdigstekt, men nå har det vært inne så lenge at det må vel være noe galt??

Setter pris på alle seriøse svar.

Anonymous poster hash: 0d535...aad

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg ville spist det uten å bekymre meg. Når du har varmet kjøttet opp til 80 grader er det helt ok å spise det selv om det er litt rosa. Rosa betyr ikke automatisk at det er farlig å spise kalkun/kylling, især kan yngre dyr være rosa i kjøttet selv ved korrekt temperatur.



Anonymous poster hash: de5cc...960
Skrevet

Jeg er bare redd for at termometeret mitt er ødelagt, for bortimot alt er rødt.

Steken er forøvrig på 1,7 kg. Når den har stått inne såpass lenge bør den vel være ok selv om nesten ingenting er hvitt/lyst?

Anonymous poster hash: 0d535...aad

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...