AnonymBruker Skrevet 16. oktober 2015 #1 Skrevet 16. oktober 2015 "Det er mange matvarer man ikke skal varme opp og spise på nytt. Her får du en oversikt over hvilke varer det dreier seg om, og hvorfor det er slik. Avbildet: Selleri, som inneholder store mengder nitrat som kan bli giftig dersom man varmer det opp for andre gang. Spinat inneholder mye jern og nitrat, og dersom det varmes opp, kan nitratene bli omdannet til nitritt og andre karsinogener. Dersom du varmer opp egg på nytt, kan de bli giftige og gjøre opprør i fordøyelsessystemet ditt." Se mer her: http://www.msn.com/nb-no/helse/nutrition/maten-du-aldri-b%C3%B8r-varme-opp-igjen/ss-AAfvesp#image=11 Visste du dette fra før? Bør ikke slike matvarer merkes med slik informasjon?! Anonymous poster hash: 8610c...75a 4
Gjest Skrevet 16. oktober 2015 #2 Skrevet 16. oktober 2015 Jeg har aldri varmet noe av dette opp. Men jeg var ikke klar over det Jo det burde kanskje merkes 1
AnonymBruker Skrevet 16. oktober 2015 #3 Skrevet 16. oktober 2015 Har varmet opp flere av de matvarene uten å bli det spor uvel en gang. Anonymous poster hash: 63ec1...dde 7
AnonymBruker Skrevet 16. oktober 2015 #4 Skrevet 16. oktober 2015 Har gjort dette i flere tiår, og lever nå fortsatt. Skremselspropaganda. Anonymous poster hash: 53190...0d7 4
bruker_K Skrevet 16. oktober 2015 #5 Skrevet 16. oktober 2015 varmet opp mesteparten av disse, og aldri blitt dårlig. tror man er litt for hysterisk med mat. jaja, så kanskje det kan oppstå giftstoffer, men sjansen er nok ikke stor. 5
Fredsmegleren Skrevet 16. oktober 2015 #6 Skrevet 16. oktober 2015 Varmer opp selleri og spinat iblant, men forsøker å unngå det.
Sølvrosen Skrevet 17. oktober 2015 #8 Skrevet 17. oktober 2015 "Artikkelen" mangler kilder, og forklarer heller ikke tilstrekkelig hvorfor ting blir giftig. Mange av matvarene (sopp, spinat) er dessuten matvarer det er vanlig å forvelle, fryse og så benytte i varme matretter. Spinat selges faktisk ferdig forvellet i frysedisken i de aller fleste dagligvarebutikker, med instruksjoner om hvordan den kan varmes opp. Det finnes ulike grader av giftighet. F.eks er grønn fluesopp giftig, og selv små mengder kan drepe friske menn som får helsehjelp. Grønn potet er også giftig, men om en frisk mann spiser to grønne poteter får han ikke noe verre enn sterke magesmerter. En seriøs artikkel ville sagt noe om hvor stor graden av giftighet er. Det er altså ingen grunn til panikk på bakgrunn av denne "artikkelen" 6
Gjest Zeitgeist Skrevet 17. oktober 2015 #9 Skrevet 17. oktober 2015 "Artikkelen" mangler kilder, og forklarer heller ikke tilstrekkelig hvorfor ting blir giftig. Mange av matvarene (sopp, spinat) er dessuten matvarer det er vanlig å forvelle, fryse og så benytte i varme matretter. Spinat selges faktisk ferdig forvellet i frysedisken i de aller fleste dagligvarebutikker, med instruksjoner om hvordan den kan varmes opp. Det finnes ulike grader av giftighet. F.eks er grønn fluesopp giftig, og selv små mengder kan drepe friske menn som får helsehjelp. Grønn potet er også giftig, men om en frisk mann spiser to grønne poteter får han ikke noe verre enn sterke magesmerter. En seriøs artikkel ville sagt noe om hvor stor graden av giftighet er. Det er altså ingen grunn til panikk på bakgrunn av denne "artikkelen" Helt riktig! Eplekjerner er også giftige, og hvis jeg ikke husker helt feil, så vil man få en toksikologisk reaksjon hvis man får i seg ca. 70 eplekjerner på en gang. Oksalsyre - som finnes i bl.a. rabarbra, persille, og gjøksyre - er også giftig, og kan sågar være skadelig for fosteret ved inntak hos gravide. Sågar vitamin C er giftig, gitt at man får i seg nok. Altså: Massevis av det vi spiser til daglig er giftig - i sine mengder.
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2015 #10 Skrevet 17. oktober 2015 Det som er naturlig er sjelden giftig. Det er giftigere å spise mat som er varmet i mikrobølgeovn, strålingen setter seg i maten. Anonymous poster hash: 899a7...1d6
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2015 #11 Skrevet 17. oktober 2015 Det er litt viktig å ha et litt kritisk blikk når en leser slike artikler. Artikkelen er postet på msn.com. Oser av useriøsitet. Artikkelen mangler også gode kilder. Dette er skremselspropaganda, noe som er svært vanlig på slike sider som msn.com. De ønsker seg bare flere klikk. Anonymous poster hash: 9142e...f1d 2
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2015 #12 Skrevet 17. oktober 2015 Det som er naturlig er sjelden giftig. Det er giftigere å spise mat som er varmet i mikrobølgeovn, strålingen setter seg i maten. Anonymous poster hash: 899a7...1d6 ... Dette er jo bare vås. Anonymous poster hash: 9142e...f1d 11
Havtorn Skrevet 17. oktober 2015 #13 Skrevet 17. oktober 2015 Det som er naturlig er sjelden giftig. Det er giftigere å spise mat som er varmet i mikrobølgeovn, strålingen setter seg i maten. Anonymous poster hash: 899a7...1d6 Og med innlegg som dette oppfordrer jeg folk til å følge med i naturfagstimene på skolen. 9
Djungelvrål Skrevet 17. oktober 2015 #14 Skrevet 17. oktober 2015 Kylling og potet blir jo varmet opp hele tiden, man kan jo kjøpe både stekt potet og ferdig kylling i ferskvaredisker. Der jobber det butikkslaktere, de hadde ikke solgt dette hvis det var farlig å varme opp igjen. 2
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2015 #15 Skrevet 17. oktober 2015 Selleri, sopp og kylling har jeg varmet opp igjen, uten problemer. Anonymous poster hash: 6d2c5...a13
Pawn Hearts Skrevet 17. oktober 2015 #16 Skrevet 17. oktober 2015 Det de skriver om ris, er direkte misvisende. Det er kokt ris som ikke skal oppbevares i romtemperatur. Jeg nekter å sette den ukokte risen i kjøleskapet. 3
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2015 #17 Skrevet 17. oktober 2015 Jeg har varmet opp alle disse tingene flere ganger, bortsett fra neper. Bruker alle disse ingrediensene i supper/gryteretter/paier, og alt dette er ting jeg spiser over flere dager. Opprør i fordøyelsessystemet må være tamme saker, for det har jeg svært sjelden merket noe til. Når jeg har merket det har det vært etter inntak av gluten(tåler det ikke). Kan jo hende at det som henvises til som opprør i fordøyelsessystemet er det samme som luft i magen eller noe sånt, men det er jo ikke farlig.Anonymous poster hash: 2843f...100 1
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2015 #18 Skrevet 17. oktober 2015 Det som er naturlig er sjelden giftig. Det er giftigere å spise mat som er varmet i mikrobølgeovn, strålingen setter seg i maten.Anonymous poster hash: 899a7...1d6 Heller grønn fluesopp enn ostesmørbrød i mikroen altså. Greit at du prøver først?Anonymous poster hash: 2843f...100 1
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2015 #19 Skrevet 17. oktober 2015 Har gjort dette i flere tiår, og lever nå fortsatt. Skremselspropaganda. Anonymous poster hash: 53190...0d7 bare vent, snart får du kreft ! Anonymous poster hash: 61af2...7c5
Sølvrosen Skrevet 17. oktober 2015 #20 Skrevet 17. oktober 2015 Det som er naturlig er sjelden giftig. Det er giftigere å spise mat som er varmet i mikrobølgeovn, strålingen setter seg i maten. Anonymous poster hash: 899a7...1d6 Viste du forresten at lyspærer er livsfarlige, de sender ut elektromagnetisk stråling på 400-790 Thz som treffer synsnerven din med en fart på nesten 300 milioner meter i sekundet! 3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå