Gå til innhold

Hvis man mottar en ikke-sporbar pakke fra en privatperson


Gjest Badebuksa

Anbefalte innlegg

Gjest Badebuksa

Uten kolli/sendingsnr, vil pakken dukke opp i "postappen" etterhvert? Man får da antakeligvis hentelapp i posten med bilde av sendingen, men registrerer posten at du har mottatt en pakke og legger den inn så du kan finne den online når den ankommer utleverngsstedet, eller er det bare å vente på hentelappen i posten? Her kommer ikke posten før sent (de mottar derimot leveringer på pakker tidlig), så kjenner jeg blir irritert hvis jeg får hentelapp i posten kl 1650 og ikke kan hente før mandag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Når en pakke sendes uten sporingsnummer/ kollinummer, men er for stor til å bli levert i postkassen din, vil det si at den er såkalt "klump-post". Klump-post får et klistremerke med kollinr når den ankommer utleveringsstedet (eller, klistremerke med kollinr blir satt på når pakken blir vurdert for stor for postkasselevering, og registrerer kolliet som overlevert til annen enhet når pakken leveres til utleveringsstedet). Ikke helt sikker på akkurat prosessen når det gjelder hvordan den hentelappen blir til, men den er i alle fall en kopi av pakken med dette klistremerket på, og havner som regel i postkassa til mottaker samme dag som pakken ankommer utleveringsstedet. På utleveringsstedet blir pakken så registrert ankommet ved bruk av dette kollinummeret. 

 

I praksis vil jo dette si at dette kollinummeret ikke er inne i systemet før pakken ankommer utleveringssystemet. Nå har det blitt sånn at man ikke kan søke på navn i sporingssystemet på pakker som har sporing i utgangspunktet heller - man må ha kollinr. På klump-post blir navnet uansett aldri registrert, så med mindre du vet hvilket kollinr du skal spore pakken på (som du jo ikke har noen forutsetninger for å vite nettopp fordi avsender ikke sendte med sporing) så har du nok ingen mulighet til å finne pakken i systemet før posten opplyser deg om kollinr ved å sende deg den berømte hentelappen, dessverre... :)



Anonymous poster hash: ff0eb...449
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...