AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2015 #1 Skrevet 11. oktober 2015 Jeg pleier som regel alltid å bake mitt eget brød, men de siste to ukene har jobbskiftene vært veldig uforutsigbare (mye sykdom, så jeg blir kalt inn i hytt og pine) og dermed har jeg ikke fått satt brød, så jeg har kjøpt brød på butikken for første gang på... Fire år? Og jeg blir helt satt ut! Når jeg baker brød har jeg det ene brødet i 3-4 dager, klart det er litt tørt fjerde dagen, men med godt pålegg funker det fint. Butikkbrødet var fint til kvelds den dagen jeg kjøpte det, men morgenen etterpå var det så utrolig tørt...! Tenkte jeg var uheldig, og prøvde igjen med et annet brød. Samme greia. Nå har jeg prøvd 6 forskjellige brød fra 2 forskjellige butikker og det er samme greia, dagen etter innkjøp er brødet så tørt at det ikke er noe godt. Jeg har brødene mine i tøyposer som er laget til å oppbevare brød i, som så ligger i en kurv ved siden av brødfjøla. Ser ikke ut som om vaktene mine endrer seg med det første, så det blir nok kjøpebrød innimellom fremover også... Så jeg lurer på om noen har noen tips til hvordan jeg skal greie å holde brødet spiselig i hvertfall to dager! Og er dette virkelig vanlig?! Hvordan greier folk flest å spise sånt brød? Anonymous poster hash: 847f0...6dd
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2015 #2 Skrevet 11. oktober 2015 Skjær det i skiver og putt det i fryseren. Ta opp etter behov. Det eneste som funker på drittbrødene. Anonymous poster hash: 9c458...ba9 2
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2015 #3 Skrevet 11. oktober 2015 Fryser det ned, og er kanskje ikke like kresen på akkurat brød som deg. Synes ikke det er så godt uansett, bare noe å ha pålegg på. Anonymous poster hash: c7f2e...71f
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2015 #4 Skrevet 11. oktober 2015 Er det butikkstekt brød du har kjøpt? De holder maks et døgn. Brød fra bakeri holder litt lenger. Anonymous poster hash: 71df8...90c
Brunhilde Skrevet 11. oktober 2015 #5 Skrevet 11. oktober 2015 Jeg er har en brødboks fra Bodum som jeg har brød i. Legger det oppi i posen det ble kjøpt i, og det holder seg fint til matpakke i tre dager, fjerde dagen bruker jeg det til å riste eller til ostesmørbrød. Har best erfaring med kornbrød fra Meny og sammenbakt (tror det heter det) grovbrød fra Rema1000.
Djungelvrål Skrevet 11. oktober 2015 #6 Skrevet 11. oktober 2015 Det er jo ikke rart brødet tørker når det ligger i en tøypose. Du må ha det i plastposer/brødposer. 3
Gjest Mocchhaa Skrevet 11. oktober 2015 #7 Skrevet 11. oktober 2015 Vi har brød i plastpose og det holder seg da greit i 2-3 dager.
Gjest StripeyPanda Skrevet 11. oktober 2015 #8 Skrevet 11. oktober 2015 Plastpose! Holder seg i 2-3 dager. Bor du alene så del brødet opp og legg i frys, ta opp kvelden før så er det tint til morgenen.
Gjest C'est la vie:) Skrevet 11. oktober 2015 #9 Skrevet 11. oktober 2015 Som de andre sider. Legg daglig bruk i fryseposer som kan tas opp av fryseren etter behov. Når de tiner er de omtrent som ferske. Et tillegstips: Legg mellomkeggspapir mellom skivene, og oppå hverandre, slik at de skilles lettere og ikke krøller seg i posen. (Kjøpebrød er triste på holdbarhet....).
Antlers Skrevet 11. oktober 2015 #10 Skrevet 11. oktober 2015 (endret) Oppbevarer brødet i posen det kommer i (plast eller papir, alt ettersom), og lukker åpningen ved å krølle posen sammen og brette den innunder brødet. Lar det ligge på toppen av mikrobølgeovnen, siden jeg ikke har brødboks. Brødet holder seg helt fint i 3 dager, og er spiselig, om enn litt tørt, den 4. dagen, men jeg må selvsagt kaste den første (tynne) skiven jeg skjærer av, da den blir veldig tørr. Det eneste brødet jeg synes tørker inn og blir helt ubrukelig i løpet av én dag er first price. Der må jeg skjære av 6-7 cm, siden tørrheten går langt inn i brødet, så lite penger å spare der Kjøp saftige, tunge brød - gjerne med hard skorpe. Synes de holder seg best. Om du skal fryse ned, anbefaler jeg ferdig oppskåret kneipp i plastpose, så kan du bare ta ut det antallet du trenger når du blir sulten. Tiner etter 5-10 minutter på brødfjøla, eller 15 sekunder i mikro'n. Endret 11. oktober 2015 av Antlers
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2015 #11 Skrevet 11. oktober 2015 Det er jo ikke rart brødet tørker når det ligger i en tøypose. Du må ha det i plastposer/brødposer. Mine egne brød holder seg veldig fint i tøypose; bedre enn i plastpose. Posen er laget spesielt for å oppbevare brød. Takk for tips alle sammen, fryseren blir det da. Så utrolig håpløst at det ikke er bedre brød å få kjøpt! Merker jeg har blitt bortskjemt ja. Anonymous poster hash: 847f0...6dd
Florence Skrevet 11. oktober 2015 #12 Skrevet 11. oktober 2015 Nøkkelen er nok å dele det opp i butikken og fryse det, ja. Skivene tiner på 5 minutter så bare ta de opp når du går på badet om morgenen så er det klare til å smøres på når du skal spise frokost/lage matpakke.
peppermyntete Skrevet 11. oktober 2015 #13 Skrevet 11. oktober 2015 Jeg har alle butikkbrød i minst fem dager jeg. Har det i plastpose på benken. 1
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2015 #14 Skrevet 11. oktober 2015 Ser ikke helt problemet, det er da fort gjort å sette brød, med mindre du går trippelvakter. Anonymous poster hash: b8182...288
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2015 #15 Skrevet 11. oktober 2015 Mine egne brød holder seg veldig fint i tøypose; bedre enn i plastpose. Posen er laget spesielt for å oppbevare brød. Takk for tips alle sammen, fryseren blir det da. Så utrolig håpløst at det ikke er bedre brød å få kjøpt! Merker jeg har blitt bortskjemt ja. Anonymous poster hash: 847f0...6dd Butikkbrød holder seg desverre kun i plast. Jeg oppbevarer hjemmebakte under et håndkle, men den metoden er det bare å glemme med kjøpebrød: de har ikke tett nok skorpe. Men om du vet at du kommer til å jobbe uforutsigbart: hva med å heller bake opp 3-4 brød og fryse dem? Hjemmebakt frossenbrød er garantert bedre enn kjøpebrød.Anonymous poster hash: ba5a0...44e
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2015 #16 Skrevet 11. oktober 2015 Plastpose. IKKE de plastposene med hull i som følger med enkelte brød. Da blir brødet hardt i løpet av et døgn. De brødene vi kjøper holder fint i en uke om vi pakker de i plastpose. De er selvfølgelig litt tørre de siste dagene, men fullt spiselige. Anonymous poster hash: 210b4...931
Gjest FruPotter Skrevet 11. oktober 2015 #17 Skrevet 11. oktober 2015 Kjøpbrødene holder seg i en uke, mens det hjemmelaga holder seg maks 3 dager hos oss...Hm. Vi oppbevarer alltid brødene i brødposer (av plast), som vi knyter godt igjen og oppbevarer i kjøleskapet. Det hender vi fryser ned brødskiver som vi tiner når vi føler for det - da holder de seg enda lengre. Vi knyter alltid posen igjen, ellers blir skivene tørre. Plastposer er best for brød; føler at det isolerer mer og holder det fuktig nok til at det ikke blir tørt.
Kamikatze Skrevet 11. oktober 2015 #18 Skrevet 11. oktober 2015 Butikkbrød holder glatt ei uke i plastpose. Men på kjøkkenbenken hendte det for ofte at brød fikk mugg på slutten av levetiden, så jeg slengte posen i kjøleskapet. Trodde brødet skulle bli tørt, men neida. Har ikke noen erfaring med fint brød, så dette her gjelder de groveste sortene. Holdbarheten er ganske lik hjemmebakt. Men det butikkjøpte brødet blir også butikkskåret og påtredd plastpose. Pleier å fryse halve. Som nevnt lenger opp i tråden: hold deg langt unna butikkbakte. Ofte er de halvstekte, og blir for rå inni til å være snill mot fordøyelse og holdbarhet. De smaker greit som nybakt, men taper seg meget fort.
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2015 #19 Skrevet 11. oktober 2015 Ser ikke helt problemet, det er da fort gjort å sette brød, med mindre du går trippelvakter.Anonymous poster hash: b8182...288 Jeg gjør omtrent det nå. Har som regel 2-3 timer mellom hver vakt, da slenger jeg meg nedpå og tar en lur og en dusj. Det lengste jeg er hjemme om gangen er 6 timer. Jeg trenger teknisk sett ikke spise hjemme, jeg har alltid mat tilgjengelig på jobb, men det er noe med det å sette seg ned alene med avisa og litt mat og stillhet, når alt går i ett resten av døgnet! Butikkbrød holder seg desverre kun i plast. Jeg oppbevarer hjemmebakte under et håndkle, men den metoden er det bare å glemme med kjøpebrød: de har ikke tett nok skorpe. Men om du vet at du kommer til å jobbe uforutsigbart: hva med å heller bake opp 3-4 brød og fryse dem? Hjemmebakt frossenbrød er garantert bedre enn kjøpebrød.Anonymous poster hash: ba5a0...44e Det er det jeg pleier å gjøre, men nå kom det ikke noe forvarsel; 4 stk er syke samtidig som 1 er på ferie, og vi er 3 stykker på 2 hus, med 10 ungdommer å se etter. Hjelp! Går bra da, Om halvannen uke er hun tilbake fra ferie så da blir det lettere. Blir fin lønn da Fine julegaver på familien, om jeg rekker å være med dem da Nå ser det også ut til *krysser fingrene* for at jeg faktisk har fri fra kl 8 i morgen tidlig til midnatt... Da burde det gå ann å få slengt noen brød i fryseren. Anonymous poster hash: 847f0...6dd 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå