maiia Skrevet 23. september 2004 #1 Skrevet 23. september 2004 Jeg har fått squash av en bekjent som har hagen full. Har hele 6 stk, men vet ikke helt hva jeg skal lage. Er det noen som har en god oppskrift?
Gjest 1111 Skrevet 23. september 2004 #2 Skrevet 23. september 2004 Ovnsbakt squash 1 liten squash 1 ts olje 1 fedd hvitløk, finhakket 100 g hermetiske tomater salt og pepper Skjær squashen i to på langs. Skrap ut frøene med en teskje. Strø på salt på innsiden av hver squash og la dem ligge og renne opp ned på et kjøkkenpapir. Varm oljen i en kjele og stek hvitløken lett. Legg tomatkjøttet i kjelen og kok opp til vesken er redusert til det halve. Ta av varmen, smak til med salt og pepper. Legg squashen i en ildfast form. Fyll med tomatsaus. Mal med sort pepper og salt. Stek den i forvarmet oven ved 200 grader i 40 minutter. Serveres med ferskt brød. Helstekt kalkunbryst med grønnsakkompott (4 porsjoner) 1 kalkunbryst (ca. 500 g) 1 ss smør 1 ts salt 1/2 ts hvit pepper Grønnsakkompott: 2 løk 1 squash 2 gulrøtter 1 fennikel 2 vårløk 1 ss olivenolje 1 ts gurkemeie salt og pepper Legg kalkunbrystet i en ildfast form og pensle det med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek brystet ved 160 grader i ca. 40 minutter til kjernetemperaturen er 70-72 grader. Kompott: Skjær løken i båter, squash, gulrøtter og fennikel i litt store terninger og vårløken i tykke skiver. Ha grønnsakene i en ildfast form og ha over olivenolje blandet med gurkemeie, salt og pepper. Sett grønnsakene i ovnen ved siden av kalkunbrystet. Rør i grønnsakene av og til. La kalkunbrystet hvile ca 15 minutter før det skjæres opp. Serveres med kokte poteter. Ratatouille (4 porsjoner) 6 store tomater 2 store løk 1 grønn paprika 2 auberginer 250 g squash 2 fedd hvitløk 4 ss olivenolje salt og pepper Tomatene skåldes og skjæres i tykke båter. Renset løk, auberginer og squash skjæres i skiver. Paprika renses fri for kjerner og skjæres i strimler. Hvitløken renses og finhakkes. Varm oljen i en kjele og ta i de oppdelte grønnsakene. Det hele må småputre til grønnsakene er møre og at retten ”henger sammen”. Smak til med salt og pepper. Ratatouille kan serveres varm, lunken eller kald. Ratatouille kan serveres til stekt eller kokt kylling. Tilbehør kan være fersk gjærbakst. Grønnsaker i karri (4-6 pers.) 1 ss brune sennepsfrø 2 hakkede løk ¾ dl karripasta 1 boks hermetiske tomater 1¼ dl yoghurt naturell 2,5 dl kokosmelk 2 gulrøtter, i skiver 200 g blomkål, i små buketter 2 mini-auberginer, i skiver 200 g grønne bønner, delt i to 150 g brokkoli, i små buketter 2 squash, i skiver 100 g små champignoner, delt i to salt etter smak Rist sennepsfrøene i tørr kjele til de begynner å poppe. Tilsett litt olje og løk og surr løken myk. Tilsett karripasta og la surre 1 minutt. Tilsett tomater, yoghurt og kokosmelk og la alt blir varmt. Tilsett gulrott og surr uten lokk i 5 minutter. Tilsett blomkål og aubergine og surr i 5 minutter. Rør inn resten av ingrediensene og la surre uten lokk i 10-15 minutter.
Sandra Skrevet 23. september 2004 #3 Skrevet 23. september 2004 Du kunne jo laget en grateng med squash. Tomater synes jeg smaker godt med squash. Her er forslag på en enkel oppskrift. I en ildfast form legger du: Kokte makaroni/ skivede lettkokte poteter En boks med hermetiske tomater og litt tomatpuré Hakket løk Squash i skiver Hvitløk Krydder (basilkum, oregano, salt og pepper) Litt rødvinseddik (hvis du har) Ha revet ost over og gratiner i ovnen. (lager du den med poteter smaker det godt med litt matfløte også) Ellers er squash godt på Pizza. Du kan lage Ratatouille med ris (). Det er en tomatrett med bl.a sqash, aubergiune og løk. Finnes masse oppskrifter på internett Du kan lage "snacks" av sqashskiver som du baker i ovnen med ost oppå. Det er kjempegodt.
Sandra Skrevet 23. september 2004 #4 Skrevet 23. september 2004 ..og der var det jo allerede forslag om Ratatouille.
Arkana Skrevet 23. september 2004 #5 Skrevet 23. september 2004 Fylt squash 2 squash 2 fedd hvitløk 100 g bacon 2 ss olivenolje ½ dl kraft 1 ts salt pepper hakket basilikum 1 dl crème fraîche revet ost Del squash i to på langs. Grav ut innmaten og finhakk dem. Legg squash på stekebrett, pensle med olje og stek ved 225 grader i 6-7 minutter. Finhakk hvitløk. Skjær bacon i biter og fres i olje. Tilsett squash og hvitløk og fres i 3-4 minutter. Hell i kraft, crème fraîche og tilsett salt og krydder. Kok opp og la trekke uten lokk i 3-4 minutter. Legg stuingen over i squash og dryss over ost og gratinér til osten er gyllen. Løk- og squashform (4 porsj.) 1 løk 1 stor squash 2 egg 2 - 2 ½ dl fløte ½ ts salt revet muskat hvit pepper 1 dl revet ost Skjær løk i tynne skiver. Smelt 2 ss smør i en panne og la løken surre over lav varme mens squashen skjæres i skiver. La squashen surre med løken i ca 10 minutter under omrøring. Fordel squash og løk i en ildfast form. Visp egg og fløte med salt og krydder. Hell over grønnsakene. Dryss osten over og gratinér på midterste rille ved 220 grader i ca 25 minutter. Squashkake (2 stk) 3 egg 2,5 dl vegetabilsk olje 5 dl sukker 5 dl grovrevet squash 1 liten boks most ananas 7,5 dl hvetemel 1 ts natron 1 ts bakepulver ½ ts kanel 1 ts muskat ½ ts nellik 2 ts vaniljesukker 2,5 dl hakkede nøtter (pecan, valnøtt eller mandler) 2 esker gourmet naturell ost 1¼ dl smør 5 dl melis 1 ts vaniljesukker Press vannet godt ut av squashen og ananasen. Pisk egg, olje og sukker godt. Bland det tørre og bland dette med squash og ananas. Rør så disse to blandingene godt sammen. Smør to runde former med løs bunn med olje og sukker og hell røren i formene. Stek kakene nederst i ovnen på 180 grader i ca 70 min. Kaken avkjøles på rist. Glasur: Smelt smøret og rør inn osten. Når dette er jevnt tilsettes melis og vaniljesukker. Avkjøles og smøres utover kakene. Squashpletter (16 stk) 300 g revet squash 1 liten finhakket løk 3 ss hvetemel 1 krm bakepulver 4 ss revet parmesan 1 ss hakket mynte 2 ts hakket bladpersille 1 krm revet muskat 25 g brødrasp 1 lett vispet egg Legg squash og løk på et rent klede, surr sammen og press ut overflødig væske. Bland squash, løk, mel, bakepulver, ost, mynte, persille, muskat, brødrasp og egg. Smak godt til med salt og pepper. Bland til en fast deig. 1 ss av blandingen formes til små pletter som stekes 2-3 minutter, til de er jevnt brune. La renne av på kjøkkenpapir og server gjerne med yoghurt blandet med revet agurk og litt presset hvitløk. Stuet squash 800 g squash 2 fedd hvitløk 100 g bacon 1 ½ dl grønnsaksbuljong salt/pepper 1 ss frisk salvie ¼ ts paprikapulver 1 dl fløte eller crème fraîche finhakket gressløk Del squash i to på langs og del så i biter. Rens og finhakk hvitløk. Skjær bacon i biter og stek i olje. Tilsett squash og hvitløk og la surre 3-4 minutter. Hell i kraft og tilsett salt og krydder. Kok opp og la trekke uten lokk i 3-4 minutter. Hell i fløte og trekk videre i 5-6 minutter. Bland i gressløk før servering. Godt med koteletter.
maiia Skrevet 23. september 2004 Forfatter #6 Skrevet 23. september 2004 Takk for hjelpen! Nå skal vi virkelig kose oss i helgen! :-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå