Gå til innhold

Oppskrifter med squash?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har fått squash av en bekjent som har hagen full.

Har hele 6 stk, men vet ikke helt hva jeg skal lage.

Er det noen som har en god oppskrift?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ovnsbakt squash

1 liten squash

1 ts olje

1 fedd hvitløk, finhakket

100 g hermetiske tomater

salt og pepper

Skjær squashen i to på langs. Skrap ut frøene med en teskje. Strø på salt på innsiden av hver squash og la dem ligge og renne opp ned på et kjøkkenpapir. Varm oljen i en kjele og stek hvitløken lett. Legg tomatkjøttet i kjelen og kok opp til vesken er redusert til det halve. Ta av varmen, smak til med salt og pepper. Legg squashen i en ildfast form. Fyll med tomatsaus. Mal med sort pepper og salt. Stek den i forvarmet oven ved 200 grader i 40 minutter. Serveres med ferskt brød.

Helstekt kalkunbryst med grønnsakkompott (4 porsjoner)

1 kalkunbryst (ca. 500 g)

1 ss smør

1 ts salt

1/2 ts hvit pepper

Grønnsakkompott:

2 løk

1 squash

2 gulrøtter

1 fennikel

2 vårløk

1 ss olivenolje

1 ts gurkemeie

salt og pepper

Legg kalkunbrystet i en ildfast form og pensle det med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek brystet ved 160 grader i ca. 40 minutter til kjernetemperaturen er 70-72 grader.

Kompott: Skjær løken i båter, squash, gulrøtter og fennikel i litt store terninger og vårløken i tykke skiver. Ha grønnsakene i en ildfast form og ha over olivenolje blandet med gurkemeie, salt og pepper. Sett grønnsakene i ovnen ved siden av kalkunbrystet. Rør i grønnsakene av og til. La kalkunbrystet hvile ca 15 minutter før det skjæres opp. Serveres med kokte poteter.

Ratatouille (4 porsjoner)

6 store tomater

2 store løk

1 grønn paprika

2 auberginer

250 g squash

2 fedd hvitløk

4 ss olivenolje

salt og pepper

Tomatene skåldes og skjæres i tykke båter. Renset løk, auberginer og squash skjæres i skiver. Paprika renses fri for kjerner og skjæres i strimler. Hvitløken renses og finhakkes. Varm oljen i en kjele og ta i de oppdelte grønnsakene. Det hele må småputre til grønnsakene er møre og at retten ”henger sammen”. Smak til med salt og pepper. Ratatouille kan serveres varm, lunken eller kald. Ratatouille kan serveres til stekt eller kokt kylling. Tilbehør kan være fersk gjærbakst.

Grønnsaker i karri (4-6 pers.)

1 ss brune sennepsfrø

2 hakkede løk

¾ dl karripasta

1 boks hermetiske tomater

1¼ dl yoghurt naturell

2,5 dl kokosmelk

2 gulrøtter, i skiver

200 g blomkål, i små buketter

2 mini-auberginer, i skiver

200 g grønne bønner, delt i to

150 g brokkoli, i små buketter

2 squash, i skiver

100 g små champignoner, delt i to

salt etter smak

Rist sennepsfrøene i tørr kjele til de begynner å poppe. Tilsett litt olje og løk og surr løken myk. Tilsett karripasta og la surre 1 minutt. Tilsett tomater, yoghurt og kokosmelk og la alt blir varmt. Tilsett gulrott og surr uten lokk i 5 minutter. Tilsett blomkål og aubergine og surr i 5 minutter. Rør inn resten av ingrediensene og la surre uten lokk i 10-15 minutter.

Skrevet

Du kunne jo laget en grateng med squash. Tomater synes jeg smaker godt med squash.

Her er forslag på en enkel oppskrift.

I en ildfast form legger du:

Kokte makaroni/ skivede lettkokte poteter

En boks med hermetiske tomater og litt tomatpuré

Hakket løk

Squash i skiver

Hvitløk

Krydder (basilkum, oregano, salt og pepper)

Litt rødvinseddik (hvis du har)

Ha revet ost over og gratiner i ovnen.

(lager du den med poteter smaker det godt med litt matfløte også)

Ellers er squash godt på Pizza.

Du kan lage Ratatouille med ris (:sikle:). Det er en tomatrett med bl.a sqash, aubergiune og løk. Finnes masse oppskrifter på internett

Du kan lage "snacks" av sqashskiver som du baker i ovnen med ost oppå. Det er kjempegodt.

Skrevet

..og der var det jo allerede forslag om Ratatouille.

Skrevet

Fylt squash

2 squash

2 fedd hvitløk

100 g bacon

2 ss olivenolje

½ dl kraft

1 ts salt

pepper

hakket basilikum

1 dl crème fraîche

revet ost

Del squash i to på langs. Grav ut innmaten og finhakk dem. Legg squash på stekebrett, pensle med olje og stek ved 225 grader i 6-7 minutter. Finhakk hvitløk. Skjær bacon i biter og fres i olje. Tilsett squash og hvitløk og fres i 3-4 minutter. Hell i kraft, crème fraîche og tilsett salt og krydder. Kok opp og la trekke uten lokk i 3-4 minutter. Legg stuingen over i squash og dryss over ost og gratinér til osten er gyllen.

Løk- og squashform (4 porsj.)

1 løk

1 stor squash

2 egg

2 - 2 ½ dl fløte

½ ts salt

revet muskat

hvit pepper

1 dl revet ost

Skjær løk i tynne skiver. Smelt 2 ss smør i en panne og la løken surre over lav varme mens squashen skjæres i skiver. La squashen surre med løken i ca 10 minutter under omrøring. Fordel squash og løk i en ildfast form. Visp egg og fløte med salt og krydder. Hell over grønnsakene. Dryss osten over og gratinér på midterste rille ved 220 grader i ca 25 minutter.

Squashkake (2 stk)

3 egg

2,5 dl vegetabilsk olje

5 dl sukker

5 dl grovrevet squash

1 liten boks most ananas

7,5 dl hvetemel

1 ts natron

1 ts bakepulver

½ ts kanel

1 ts muskat

½ ts nellik

2 ts vaniljesukker

2,5 dl hakkede nøtter (pecan, valnøtt eller mandler)

2 esker gourmet naturell ost

1¼ dl smør

5 dl melis

1 ts vaniljesukker

Press vannet godt ut av squashen og ananasen. Pisk egg, olje og sukker godt. Bland det tørre og bland dette med squash og ananas. Rør så disse to blandingene godt sammen. Smør to runde former med løs bunn med olje og sukker og hell røren i formene. Stek kakene nederst i ovnen på 180 grader

i ca 70 min. Kaken avkjøles på rist.

Glasur: Smelt smøret og rør inn osten. Når dette er jevnt tilsettes melis og vaniljesukker. Avkjøles og smøres utover kakene.

Squashpletter (16 stk)

300 g revet squash

1 liten finhakket løk

3 ss hvetemel

1 krm bakepulver

4 ss revet parmesan

1 ss hakket mynte

2 ts hakket bladpersille

1 krm revet muskat

25 g brødrasp

1 lett vispet egg

Legg squash og løk på et rent klede, surr sammen og press ut overflødig væske. Bland squash, løk, mel, bakepulver, ost, mynte, persille, muskat, brødrasp og egg. Smak godt til med salt og pepper. Bland til en fast deig. 1 ss av blandingen formes til små pletter som stekes 2-3 minutter, til de er jevnt brune. La renne av på kjøkkenpapir og server gjerne med yoghurt blandet med revet agurk og litt presset hvitløk.

Stuet squash

800 g squash

2 fedd hvitløk

100 g bacon

1 ½ dl grønnsaksbuljong

salt/pepper

1 ss frisk salvie

¼ ts paprikapulver

1 dl fløte eller crème fraîche

finhakket gressløk

Del squash i to på langs og del så i biter. Rens og finhakk hvitløk. Skjær bacon i biter og stek i olje. Tilsett squash og hvitløk og la surre 3-4 minutter. Hell i kraft og tilsett salt og krydder. Kok opp og la trekke uten lokk i 3-4 minutter. Hell i fløte og trekk videre i 5-6 minutter. Bland i gressløk før servering. Godt med koteletter.

Skrevet

Takk for hjelpen! Nå skal vi virkelig kose oss i helgen! :-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...