Gå til innhold

Kleppmelk


Anbefalte innlegg

Skrevet

Sambuaren og eg har ein diskusjon om kleppmelk er middag eller dessert.

Er det nokon her inne som veit fasiten? :)

Skrevet

Middag. 



Anonymous poster hash: f5c4c...8a5
Skrevet

Middag.  Anonymous poster hash: f5c4c...8a5

  

Middag

Takk :)

Skrevet

Tidlig middag på lørdag , på lik linje med risengrynsgrøt.

Skrevet

Kveldsmat ja! :-)

Anonymous poster hash: 33cca...b8d

  • Liker 1
Skrevet

Kveldsmat

  • Liker 1
Skrevet

Nå synes jeg igrunnen ikke kleppmelk er menneskemat i det hele tatt, men skulle jeg spist det måtte det vært til kvelds.



Anonymous poster hash: 2e8c3...265
Skrevet

Ser ut til at eg må lage det til kveldsmat når nordlendingen min kjem heim frå overtid i kveld.

Har aldri smakt det sjølv, tykkjer ikkje det ser noko fristande ut :P

Skrevet

Ser ut til at eg må lage det til kveldsmat når nordlendingen min kjem heim frå overtid i kveld.

Har aldri smakt det sjølv, tykkjer ikkje det ser noko fristande ut :P

 

Just add bacon....

Skrevet

Kleppmelk er kjempegodt til kveldsmat! :hjerte:

 

Prøver alltid å overtale pappa til å lage det når jeg er hjemme på ferie!

Skrevet

Finner ikke noe om det i norsk lov.



Anonymous poster hash: 520b2...be1
  • Liker 1
Skrevet

Middag/kvelds,men jeg synes det passer til alle måltider!

Annonse
Skrevet

Kan jeg driste meg til å spørre hvilken oppskrift dere bruker, og hvilket navn dere vanligvis bruker på retten?

 

Jeg er oppvokst med navnet "melkeboller" og bruker følgende oppskrift:

 

2 porsjoner:

2 egg

1 ss. sukker

1 dl. melk

ca. 3 dl. mel

 

Egg , sukker og melk vispes sammen. Tilsett mel og rør til en tykk og klumpfri røre. Kok opp 0,5 l melk. Lag boller med to skjeer av røra, og ha i den kokende melken. La småkoke/trekke i 10 min.

 

Spises med kanel og sukker. 

 

:spise:

Skrevet

Kan jeg driste meg til å spørre hvilken oppskrift dere bruker, og hvilket navn dere vanligvis bruker på retten?

Jeg er oppvokst med navnet "melkeboller" og bruker følgende oppskrift:

2 porsjoner:

2 egg

1 ss. sukker

1 dl. melk

ca. 3 dl. mel

Egg , sukker og melk vispes sammen. Tilsett mel og rør til en tykk og klumpfri røre. Kok opp 0,5 l melk. Lag boller med to skjeer av røra, og ha i den kokende melken. La småkoke/trekke i 10 min.

Spises med kanel og sukker.

:spise:

Åååh! Takk! Har lurt på hva i alle dager dette var for noe ^^

  • Liker 1
Skrevet

Kan jeg driste meg til å spørre hvilken oppskrift dere bruker, og hvilket navn dere vanligvis bruker på

Vi kaller det for bollemelk. Oppskriften er omtrent som din, men vi har ikke kanel på.

Skrevet

Ingen av delene: Kveldsmat! ;-)

Enig. Hvis "kveldsmat" ikke er gyldig alternativ så ville jeg sagt "dessert". Vi spiste det i allfall ikke som middag da jeg var barn. 

Skrevet

Vi spiste det alltid som middag, på samme måte som annen melkemat med sukker og kanel på (altså grøt). Skal faktisk ha det til middag i morgen. Gleder meg!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...