Kjibba Skrevet 27. september 2015 #1 Skrevet 27. september 2015 Sambuaren og eg har ein diskusjon om kleppmelk er middag eller dessert. Er det nokon her inne som veit fasiten?
AnonymBruker Skrevet 27. september 2015 #2 Skrevet 27. september 2015 Middag. Anonymous poster hash: f5c4c...8a5
Kjibba Skrevet 27. september 2015 Forfatter #4 Skrevet 27. september 2015 Middag. Anonymous poster hash: f5c4c...8a5 Middag Takk
Marimba Skrevet 28. september 2015 #6 Skrevet 28. september 2015 Tidlig middag på lørdag , på lik linje med risengrynsgrøt.
AnonymBruker Skrevet 29. september 2015 #7 Skrevet 29. september 2015 Kveldsmat ja! :-)Anonymous poster hash: 33cca...b8d 1
AnonymBruker Skrevet 30. september 2015 #10 Skrevet 30. september 2015 Nå synes jeg igrunnen ikke kleppmelk er menneskemat i det hele tatt, men skulle jeg spist det måtte det vært til kvelds. Anonymous poster hash: 2e8c3...265
Kjibba Skrevet 30. september 2015 Forfatter #11 Skrevet 30. september 2015 Ser ut til at eg må lage det til kveldsmat når nordlendingen min kjem heim frå overtid i kveld. Har aldri smakt det sjølv, tykkjer ikkje det ser noko fristande ut
Gjest 2Bhonest Skrevet 30. september 2015 #12 Skrevet 30. september 2015 Ser ut til at eg må lage det til kveldsmat når nordlendingen min kjem heim frå overtid i kveld. Har aldri smakt det sjølv, tykkjer ikkje det ser noko fristande ut Just add bacon....
Netteki Skrevet 30. september 2015 #13 Skrevet 30. september 2015 Kleppmelk er kjempegodt til kveldsmat! Prøver alltid å overtale pappa til å lage det når jeg er hjemme på ferie!
AnonymBruker Skrevet 30. september 2015 #14 Skrevet 30. september 2015 Finner ikke noe om det i norsk lov. Anonymous poster hash: 520b2...be1 1
DysterPytten Skrevet 30. september 2015 #15 Skrevet 30. september 2015 Middag/kvelds,men jeg synes det passer til alle måltider!
Marimba Skrevet 30. september 2015 #16 Skrevet 30. september 2015 Kan jeg driste meg til å spørre hvilken oppskrift dere bruker, og hvilket navn dere vanligvis bruker på retten? Jeg er oppvokst med navnet "melkeboller" og bruker følgende oppskrift: 2 porsjoner: 2 egg 1 ss. sukker 1 dl. melk ca. 3 dl. mel Egg , sukker og melk vispes sammen. Tilsett mel og rør til en tykk og klumpfri røre. Kok opp 0,5 l melk. Lag boller med to skjeer av røra, og ha i den kokende melken. La småkoke/trekke i 10 min. Spises med kanel og sukker.
peppermyntete Skrevet 30. september 2015 #17 Skrevet 30. september 2015 Kan jeg driste meg til å spørre hvilken oppskrift dere bruker, og hvilket navn dere vanligvis bruker på retten? Jeg er oppvokst med navnet "melkeboller" og bruker følgende oppskrift:2 porsjoner: 2 egg1 ss. sukker1 dl. melkca. 3 dl. melEgg , sukker og melk vispes sammen. Tilsett mel og rør til en tykk og klumpfri røre. Kok opp 0,5 l melk. Lag boller med to skjeer av røra, og ha i den kokende melken. La småkoke/trekke i 10 min.Spises med kanel og sukker. Åååh! Takk! Har lurt på hva i alle dager dette var for noe ^^ 1
Amarone Skrevet 30. september 2015 #18 Skrevet 30. september 2015 Kan jeg driste meg til å spørre hvilken oppskrift dere bruker, og hvilket navn dere vanligvis bruker på Vi kaller det for bollemelk. Oppskriften er omtrent som din, men vi har ikke kanel på.
Cata Skrevet 30. september 2015 #19 Skrevet 30. september 2015 Ingen av delene: Kveldsmat! ;-) Enig. Hvis "kveldsmat" ikke er gyldig alternativ så ville jeg sagt "dessert". Vi spiste det i allfall ikke som middag da jeg var barn.
rouge noir Skrevet 30. september 2015 #20 Skrevet 30. september 2015 Vi spiste det alltid som middag, på samme måte som annen melkemat med sukker og kanel på (altså grøt). Skal faktisk ha det til middag i morgen. Gleder meg!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå