AnonymBruker Skrevet 26. september 2015 #1 Skrevet 26. september 2015 Har mye marengs bunn jeg ikke trenger til kaken. Kan det brukes til noe annet???Anonymous poster hash: 5c453...9d9
AnonymBruker Skrevet 26. september 2015 #2 Skrevet 26. september 2015 Pikekyss Anonymous poster hash: 928fe...5a7
AnonymBruker Skrevet 26. september 2015 #3 Skrevet 26. september 2015 Eller fiskegrateng o.l. Det glemte jeg helt av. Anonymous poster hash: 928fe...5a7
AnonymBruker Skrevet 26. september 2015 #4 Skrevet 26. september 2015 PikekyssAnonymous poster hash: 928fe...5a7 Den er ferdig stekt :/Anonymous poster hash: 5c453...9d9
AnonymBruker Skrevet 26. september 2015 #5 Skrevet 26. september 2015 Den er ferdig stekt :/Anonymous poster hash: 5c453...9d9 Lag litt ekstra kake. Hvis det er drømmen du har stekt bunn til, lag pavlova. Eller motsatt. Anonymous poster hash: 928fe...5a7
AnonymBruker Skrevet 26. september 2015 #6 Skrevet 26. september 2015 Enig med tipser ovenfor med pavlova Anonymous poster hash: b2176...ab6
AnonymBruker Skrevet 26. september 2015 #7 Skrevet 26. september 2015 Eller fiskegrateng o.l. Det glemte jeg helt av. Anonymous poster hash: 928fe...5a7 Marengs i fiskegrateng? Huh??? Anonymous poster hash: 9b206...031 4
AnonymBruker Skrevet 26. september 2015 #9 Skrevet 26. september 2015 Bruk det som bunn til iskake! Det funker både med en hel bunn og å strø masse marengsbiter i bunnen av forma. Du kan også knuse det i mindre biter og strø på is. Skjønner ikke helt problematikken altså. Marengs er jo godis og kan brukes til utrolig mye. Anonymous poster hash: b6c36...ee6 2
Brunhilde Skrevet 27. september 2015 #10 Skrevet 27. september 2015 Du kan lage Eton mess, en god og lettvint dessert som krever marengs. 1
AnonymBruker Skrevet 27. september 2015 #11 Skrevet 27. september 2015 Eller fiskegrateng o.l. Det glemte jeg helt av. Anonymous poster hash: 928fe...5a7 Det er forskjell på marengs og stivpiskede eggehviter. Marengs inneholder masse sukker. Ikke godt i fiskegrateng i det hele tatt. Anonymous poster hash: d61ab...74a
AnonymBruker Skrevet 27. september 2015 #12 Skrevet 27. september 2015 Det er forskjell på marengs og stivpiskede eggehviter. Marengs inneholder masse sukker. Ikke godt i fiskegrateng i det hele tatt. Anonymous poster hash: d61ab...74a Joda, det trenger ikke være noe problem. Sukker er ganske godt i mat, selv om det selvsagt ikke er mat lavkarbofanatikere o.l. kan spise. Har man litt eddik i gratengen blir det helt ok. Det er for eksempel sukker i makrell i tomat. Ikke uten grunn at mange unger digger det pålegget. Anonymous poster hash: 928fe...5a7
AnonymBruker Skrevet 27. september 2015 #13 Skrevet 27. september 2015 Joda, det trenger ikke være noe problem. Sukker er ganske godt i mat, selv om det selvsagt ikke er mat lavkarbofanatikere o.l. kan spise. Har man litt eddik i gratengen blir det helt ok. Det er for eksempel sukker i makrell i tomat. Ikke uten grunn at mange unger digger det pålegget. Anonymous poster hash: 928fe...5a7 Ja, litt sukker er godt i mange typer mat. Men ikke nok til at middagsmaten blir søt (med mindre det er grøt eller pannekaker, da), bare nok til å runde av smaken på f.eks. tomatretter. Og marengs inneholder så mye sukker at det blir helt kræsj. Legger man til eddik for å oppveie blir det bare sursøt fiskegrateng (!) i stedet, den er like søt uansett, bare sur i tillegg. Og tro meg, jeg er ingen karbohydrat-fanatiker. Jeg lever omtrent på karbohydrater, men det betyr ikke at jeg vil ha marengs i fiskegratengen. Anonymous poster hash: d61ab...74a 2
AnonymBruker Skrevet 27. september 2015 #14 Skrevet 27. september 2015 Ja, litt sukker er godt i mange typer mat. Men ikke nok til at middagsmaten blir søt (med mindre det er grøt eller pannekaker, da), bare nok til å runde av smaken på f.eks. tomatretter. Og marengs inneholder så mye sukker at det blir helt kræsj. Legger man til eddik for å oppveie blir det bare sursøt fiskegrateng (!) i stedet, den er like søt uansett, bare sur i tillegg. Og tro meg, jeg er ingen karbohydrat-fanatiker. Jeg lever omtrent på karbohydrater, men det betyr ikke at jeg vil ha marengs i fiskegratengen. Anonymous poster hash: d61ab...74a Ok, da får du overbevise meg og barna mine om at jeg ikke kan bruke restmarengs slik, for det har jeg gjørt flere ganger med godt resultat. Eddik er vanlig for å balansere mat man har hatt for mye sukker i. Det vet du vel? Anonymous poster hash: 928fe...5a7
AnonymBruker Skrevet 27. september 2015 #15 Skrevet 27. september 2015 Ok, da får du overbevise meg og barna mine om at jeg ikke kan bruke restmarengs slik, for det har jeg gjørt flere ganger med godt resultat. Eddik er vanlig for å balansere mat man har hatt for mye sukker i. Det vet du vel?Anonymous poster hash: 928fe...5a7 Har du ferdig stekt marengs i fiskegrateng? Anonymous poster hash: 3cf1d...41b
AnonymBruker Skrevet 27. september 2015 #16 Skrevet 27. september 2015 Har du ferdig stekt marengs i fiskegrateng?Anonymous poster hash: 3cf1d...41b Nei, snakker nå om ustekt marengs, altså vispet sukker og eggehviter. Anonymous poster hash: 928fe...5a7
AnonymBruker Skrevet 27. september 2015 #17 Skrevet 27. september 2015 Ok, da får du overbevise meg og barna mine om at jeg ikke kan bruke restmarengs slik, for det har jeg gjørt flere ganger med godt resultat. Eddik er vanlig for å balansere mat man har hatt for mye sukker i. Det vet du vel? Anonymous poster hash: 928fe...5a7 Hva dere liker og trives med å spise er opp til dere. Jeg er bare glad for at jeg slipper å få det servert selv. Det er forskjell på å balansere og å nøytralisere. Mat som allerede har både syre og sødme kan nok fint reddes med å ha i mer av det ene eller det andre for å balansere retten, men å tilsette eddik for å nøytralisere sukkermengden i noe som normalt ikke skal ha noen av delene har jeg ingen tro på. Det er like søtt uansett, det blir bare surt i tillegg. Og sursøt mat kan være snadder det, men det er altså ikke en smakssammensetning jeg har særlig tro på i en fiskegrateng. Anonymous poster hash: d61ab...74a
AnonymBruker Skrevet 1. oktober 2015 #18 Skrevet 1. oktober 2015 Hva dere liker og trives med å spise er opp til dere. Jeg er bare glad for at jeg slipper å få det servert selv. Det er forskjell på å balansere og å nøytralisere. Mat som allerede har både syre og sødme kan nok fint reddes med å ha i mer av det ene eller det andre for å balansere retten, men å tilsette eddik for å nøytralisere sukkermengden i noe som normalt ikke skal ha noen av delene har jeg ingen tro på. Det er like søtt uansett, det blir bare surt i tillegg. Og sursøt mat kan være snadder det, men det er altså ikke en smakssammensetning jeg har særlig tro på i en fiskegrateng. Anonymous poster hash: d61ab...74a Hva du tror spiller liten rolle når jeg vet hva som smaker godt.Anonymous poster hash: 928fe...5a7
Brunhilde Skrevet 2. oktober 2015 #19 Skrevet 2. oktober 2015 Hva du tror spiller liten rolle når jeg vet hva som smaker godt.Anonymous poster hash: 928fe...5a7 Du vet hva du, subjetivt sett, syns smaker godt. Det betyr absolutt ikke at det vil falle i smak hos andre. 3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå