Junebug Skrevet 21. september 2004 #1 Skrevet 21. september 2004 Jeg har fått masse epler av moren min og har lyst til å lage noe godt. Er det noen som har en god eplekakeoppskrift? Tar gjerne imot ander epleoppskrifter også!
Gjest 1111 Skrevet 21. september 2004 #2 Skrevet 21. september 2004 Spesiell eplekake 2 egg 250 g sukker 150 g smør 200 g hvetemel 2 ts vaniljesukker 2 ts bakepulver 2 ts kanel ½ ts kardemomme ½ ts knust nellik ½ ts salt 4 store kopper epler i store biter 1 kopp rosiner (+ 5 dråper sitron essens) Pisk egg og sukker hvitt. Tilsett smeltet, avkjølt smør. Sikt i mel, bakepulver og krydder. Bland inn de øvrige ingrediensene. Deigen skal være fast. Ha deigen i en brødform. Stekes ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Gjest Emera Skrevet 21. september 2004 #3 Skrevet 21. september 2004 Denne har jeg postet før, men den tåler å gjentas: EPLEDRØM 200 g hvetemel 2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 100 g sukker 100 g margarin 1 egg ------ 4-5 revne epler ------ Bland det tørre. Smuldre smøret i og tilsett egget. Del deigen i to. Litt mer enn halvparten trykkes ut i en paiform. Dekk med de revne eplene. Strø gjerne kanel over eplene hvis du liker det, og kanskje litt sukker hvis eplene er veldig sure. Kjevle ut resten av deigen og legg oppå som lokk. trykk sammen ved kanten. Prikk med gaffel. Stekes v/ 175 grader, midt i ovnen i ca. 30 minutter. Serveres lunken med is eller krem.
Arkana Skrevet 21. september 2004 #4 Skrevet 21. september 2004 God gammeldags eplepai 5 dl hvetemel ¼ ts bakepulver 2-3 ss sukker 125 g smør 1 egg, lettpisket 4-5 ss vann 5-6 røde epler i skiver 1,5 dl sukker 1 ss maisenna 2 ts revet sitronskall 2 ss sitronsaft ½ ts allehånde ¼ ts malt nellik ½ ts kanel litt melk og sukker til toppen Sikt mel og bakepulver i en bolle. Tilsett sukker. Smuldre i smøret. Rør i egg og vann. Elt til deigen er glatt. Dekk med plast og sett i kjøleskap i 15 minutter. Del deigen i to. Kjevle ut den ene delen stor nok til å dekke en 23 cm paiform. Bunnen prikkes med en gaffel. Sett formen i kjøleskap. Rør sammen epleskiver og sukker. Bland maisenna, sitronskall og sitronsaft til melet er glatt. Bland i krydder, hell over eplene og vend sammen. Hell over i paiformen. Kjevle ut resten av deigen til et logg og legg over eplene. Bruk vann/melk som "lim". Pensle lokket med melk og dryss over sukker. Stek ved 210 grader i 15 minutter. Demp så varmen til 180 grader og stek videre i 25 minutter.
Junebug Skrevet 22. september 2004 Forfatter #5 Skrevet 22. september 2004 Tusen takk for fine oppskrifter. Kakene høres veldig gode ut! tenkte jeg skulle lage kaken i morgen - da blir det valgets kval å bestemme seg for hvilken jeg skal lage! Arkana - hvor lenge skal formen stå i kjøleskap?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå