Gå til innhold

Hvordan få saftige kaker?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har en oppskrift på en krydderkake som er veldig gode - utenom at den alltid blir for tørr. Smaken er nydelig, men konsistensen ikke så saftig som jeg ønsker. Er det noen som har noen tips til hvordan jeg kan gjøre en kake saftigere, enten før eller etter utbaking? Kaken lages uten fyll eller glasur, og jeg kan ikke fordra frukt/bær i kaker.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Å bruke mer fett gjør som regel formkaker saftigere.

Skrevet

Ok, da prøver jeg det neste gang. Takk for tipset! Kutter jeg da ned på melkemengden tilsvarende eller bare pøser jeg på med mer fett?

Skrevet

Stekingen er også avgjørende. For mye steking gjør kaken tørr.

Skrevet

Prøv å kutte litt ned på steketiden. Hvis kaken blir stket for lenge blir den også tørr.

Skrevet
Ok' date=' da prøver jeg det neste gang. Takk for tipset! Kutter jeg da ned på melkemengden tilsvarende eller bare pøser jeg på med mer fett?[/quote']

Du kan godt kutte litt ned på melkemengden, men ikke for mye.

Skrevet

Synes ikke fettmengden har noe spesielt å si..

Men stekes kaken for lenge, blir den for tørr ja.

Skrevet
Synes ikke fettmengden har noe spesielt å si..

Men stekes kaken for lenge, blir den for tørr ja.

Fettmengden har faktisk endel å si i kaker. formkaker lages gjerne med endel fett for at de skal holde seg lenge, og ikke minst holde seg saftige.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...